設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 小瑟

[討論] 【意見收集】我地岩岩攪的官方家訪活動, 大家覺得如何呢???

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

kan 發表於 2016-10-18 22:39
如果想多人參加我有一個建議,就係抽中既個位幸運兒試完set完機,對部機好滿意既話,可以用一個超抵既價錢 ...

其實……依家已經係架勒
(Post76 Android 手機版送出)
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

小瑟 發表於 2016-10-19 08:34
其實……依家已經係架勒

因為見你寫明要還機,冇第二個選擇,所以網友未必知

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

小瑟 發表於 2016-10-19 08:34
其實……依家已經係架勒

好正喎

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

小瑟 發表於 2016-10-19 08:29
fatboy兄,的真係唔知咩頭咩路,不過你又唔好揾位挑引呢位師兄啦,佢咁講一定有原因既。
(Post76 Android ...

小瑟兄,請分清楚到底邊個經常針對,出言挑釁,要開新Ac都仲咬住唔放!

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

前排好忙安排緊 10 月 及 11 月嘅活動,無時間呢到講兩句,請容我都分享下理念!! 大家點睇法都好,先講呢次家訪活動,其實我地唔係單一同一個日系品牌合作咁玩家訪,我地用左大半年時間同幾個日系品牌溝通,想睇下點樣更加有效去幫到新手。

首先,家訪唔存在商業因素作考慮,當然我地會希望帶埋佢地當打嘅機比大家試,咁個家訪者就有更多層面嘅考慮自己原本遇到嘅係乜狀態出事。第二,家訪嘅目的想幫下新手 或 好想玩好自己套機嘅朋友,所以先要請品牌嘅技術顧問,因為其實佢地最知自己品牌嘅機嘅優點,同時佢地其實都有鑽研其他品牌嘅機,由佢地去先搞搞或比意見,點都對新手有幫助,咁新手從家訪中知到自己用緊部機基本點玩好,再往後自己從其他師兄學佢地個別嘅心得,咁唔好過連基本功都唔太知咁亂打亂試?

我地 Post76 一向定為入門網站,到現在都無變過。當然,大家可能見到好多高手出現,先唔講大家 buy 唔 buy 邊 d 或 邊堆高手,其實我地係想高手多些分享,入門從中學習,我地係咁見識到唔少好野,技術博大精心。不過始終討論氣氛上隨住時間有變,我地搞嘅活動又多元化左,的確少左針對協助入門,就係咁,我地年頭已經想左一系列活動,但人手時間都有限,慢左推出,及比多些心理準備大家,希望多加體諒。

另外,試玩時間,其實連預先送部機 及 家訪後收機,我地亦有預到最理想唔少於兩星期,呢點我地好清楚;仲有優惠選購 ... 其實被抽中家訪後如試玩完感覺正想升級,呢點我好肯定做到,但我地唔提及呢點,主要因為我地想從心出發,係有心想幫到大家遇到嘅疑難、係有心玩好自己套機嘅朋友,而唔係通過 "著數" 黎吸引大家參加。我地都好想玩完家訪嘅版友 keep 住分享、keep 住幫到其他人,而唔係攞完  "著數" 就影都無。  有 "著數"  嘅活動係用來吸人流,有質素嘅活動,少人參加唔緊要,帶出重點先緊要。

最後回應下,點解日系 amp 或 幾款喇叭先多出現 76 嘅疑惑! 我地其實唔夠其他網做得好都講得岩!  首先,應該話 76 或 者我本人辦事不力,d 代理唔比面呱!? 又或者人地嫌我地未夠班,成日入門,太貼地氣,所以就算我地點出力都與高檔 2-channels 無緣。其實 76 係最肯度橋搞野嘅網站,呢點我就好夠膽認,我亦好夠膽講今時今日影音活動嘅蓬勃,都因為 76 開最早於 2008 年大大力推行 event marketing、想咁多不同玩法去試,如果今日唔會有 76,唔會有人跟我地跟得咁足,連報名帖形式字眼都照跟!! 當然,有 d "嘩眾取寵" 嘅活動 76 係無去做到,就係呢 d "嘩眾取寵" 活動,結果又自製好多是是非非之餘,又嚇怕左一般代理;當然有些代理唔 mind,最緊要活動後令客買佢地野,咁賣襯貴野拆下都好和味。不過呢點 76 無商業到咁,做唔落手。但我地係做到嘅係一 d 記幫到消費者體驗,又幫到代理推廣嘅 win-win 方案,推廣係 marketing 唔係 selling,唔好搞錯。

不過話說回來,一路最肯試新野、最願意試我地新橋,以推廣為主嘅,又真係來來去去大家見到同 76 合作個 d 品牌。咁無合作到嘅出現乜問題? 好簡單,同識朋友一樣,唔岩 channel 無計傾、呢到購買力問題,sell 唔到野有人買、有 d 可能覺得我地太新手唔岩班次,簡單講客路唔同、又有 d 唔夠膽試新野,怕會好似 d "嘩眾取寵" 嘅活動、有 d 覺得自己品牌開個 fb 就有人流、有 d 搵覺得搵人係各大 forum 扮版友討論下私下 pm 就得。點都好,我地都會盡力搵多些伙伴品牌合作,但三歲定八十,唔係我地想試就會有人願意,代理唔會、版友都唔會,大家都會只看慣常去考慮。

講咁多都想大家知,不論你 buy 76 與否,我地已盡心盡力,無悸於心。其實其他網站用乜手法或方向都好,我地同樣係 buy 唔 buy 佢地都好,個人覺得大家一樣係網上有出力做野,搞網站真係唔係容易嘅事。做緊會員、做緊版友嘅你地,其實都唔洗比月費、年費,試下平常心,比條生路大家行,版友之間又互相尊重,唔好從衰嘅出發點想對方先,始終大家都係一個玩影音、一個開心娛樂嘅平台,工作與社會已經好緊張,就係呢到放鬆心情,好好享受下,分享下、減減壓又一日。

評分

參與人數 5威望 +150 金錢 +150 收起 理由
sherman + 10 + 10
MDLP + 10 + 10
fungl + 20 + 20
小瑟 + 100 + 100
pinkspider + 10 + 10

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

呢半年成個巿場到hihi咁..........新舊巿場都好靜.......
Panasonic DP-UB9000EBK, Shield TV Pro 2019, Apple TV 4K, Acurus Muse 16, PSI Audio A21-M x 5, A17-M x 2, Yamaha HS5 x 2, Arendal 1723 2S x 2, Procella P15A x 2, Epson EH-12000B, Grandview Screen

1萬

副版管

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年榮譽帖神勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

chhanthony 發表於 2016-10-20 14:57
呢半年成個巿場到hihi咁..........新舊巿場都好靜.......

係 chhanthony 兄,long time no talk!! 我地都想幫下業界任何 parties 搞旺個場,唔係要大家買野,多體驗、多分享,大家都好,所以你有野想一齊玩下都 welcome!!

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

wil-wil 發表於 2016-10-20 14:44
前排好忙安排緊 10 月 及 11 月嘅活動,無時間呢到講兩句,請容我都分享下理念!! 大家點睇法都好,先講呢次 ...

絕對認同

再講有錢買貴野就代表玩到好聲?
相反用平野就會衰聲?
小弟覺得影音野博大精深不是單用貴器材便足夠,
話明玩影音丫馬!玩影音緊糸要盡量玩好d器材,LAW到經驗訓練好對耳同對眼先至換機啦!
唔系死換機自己都分唔出好左定衰左可能弄口反拙喎!
而家有個咁好的機會,有專家有新器材教埋你點玩點聽點睇?
我就話之你系商業推廣定嘜居心啦!買唔買或者用唔用在消費者姐,
無人監到你架,點解要諗咁多陰謀論?
難為我地果陣時玩影音有鬼人教咩?問都無地方問呀!
而家有個咁好的平臺去睇去問,各位大佬真系要知足下,
唔好攪到無人敢出POST或者無人攪EVENT,到時損失既又系邊個呢?

評分

參與人數 17威望 +280 金錢 +280 收起 理由
leo25 + 50 + 50
HKWAIYIN + 10 + 10
sherman + 10 + 10 絕對認同
MDLP + 10 + 10
sharkpigyu + 10 + 10 絕對認同
pinkspider + 10 + 10
jj3380 + 10 + 10 絕對認同
gp250 + 10 + 10 絕對認同
bigair + 10 + 10 絕對認同
lamhokin + 10 + 10
sugargar + 10 + 10 絕對認同
jason1969 + 50 + 50 絕對認同
carreyjim + 10 + 10 絕對認同
edison133 + 10 + 10 絕對認同
wil-wil + 30 + 30 絕對認同
giseegoobi + 10 + 10

查看全部評分

1萬

副版管

pac 發表於 2016-10-20 15:42
絕對認同

呢點亦係我見到嘅怪現像 ... 有好多新手一部到位買部頂班旗艦機,但就唔多識玩部機。我地提倡就係就算買部入門機都好,玩得佢盡,玩到佢嘅極限,甚至不可能嘅可能,好過買左部旗艦野話個問牌出 d 咁叫好野,原來深入了解後才知到,講個 d 個案係連基本野都無搞到,點會出到好聲、靚畫!? 學好基本功,方為大師傅!!

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由

查看全部評分

黃金玩家

pac 發表於 2016-10-20 15:42
絕對認同

Nelson 兄所言甚是 ,有米吾代表你識發輝盡套机,返而用心學習玩好套嘢先有成工功感,AE86 用得好都可以跑赢廠車,見多先會識廣,多研究多赏試先會進步,小弟都係努力學習中

評分

參與人數 6威望 +80 金錢 +80 收起 理由
bigair + 10 + 10
wmtam + 10 + 10 絕對認同
wil-wil + 20 + 20 絕對認同
gp250 + 10 + 10 絕對認同
pac + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分