設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 阿定

[PS4/PS5] Playstation VR 開箱 及 首賣會盛況

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

有冇試睇藍光碟畫質會如何呢?

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

lawzelda 發表於 2016-10-14 11:43
在fb見到話可以駁pc或wii U,是嗎

無試,因為要長著PS4的,網上有人貼左片,應該係真的!

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

DVD迷 發表於 2016-10-14 13:08
有冇試睇藍光碟畫質會如何呢?

無,因為頂唔順要Stop了,但唔試都知一定係DVD質素,因為連睇PS4的Menu都唔清,同埋睇字(非正中間)係好辛苦的,唔試了

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

阿定 發表於 2016-10-14 14:39
無,因為頂唔順要Stop了,但唔試都知一定係DVD質素,因為連睇PS4的Menu都唔清,同埋睇字(非正中間)係好辛 ...

噢…你咁講,正明呢部野唔值錢了,多謝你報告,可以慳返了,賣一定買,等到價錢合理和有心水game先入手了,見fb個個都話玩唔夠半粒鐘就放機了,正明呢個作品……失敗
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

可以講句,今年ps作品好失敗,一來新機冇得睇4k碟,二來新vr一出唔夠半天就見人放,有人知衰,快炒高價,想賺返啲錢,當起當年追ps1和ps2時,一出炒價都照買,因為想買到第一手,衣嫁玩得多,人老熟,加上近期又少打機,所以見到都唔再急買住了。
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

黑鑽玩家

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

DVD迷 發表於 2016-10-14 14:50
可以講句,今年ps作品好失敗,一來新機冇得睇4k碟,二來新vr一出唔夠半天就見人放,有人知衰,快炒高價,想 ...

安心等NX
ONKYO5530前级 REL S3  KRELL S300i. 後级 xpa5
Atmos JBL X  LEXICON DD8
SONY  HX750   BEN Q W1080ST+
Kef R500 R200c 後置  MK M55T
Madison e3Extreme 1 x3
  Cambridge  Audio751
PS3  Xbox360 Will U  P

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

lawzelda 發表於 2016-10-14 20:04
安心等NX

我唔理太多了,我決定買x1s可以睇4k碟好過了,唔好話我唔繼續支持ps4,係我已白等左佢幾個月才公布冇得睇4k碟,只有得玩4k game,真失望

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
momolee + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

DVD迷 發表於 2016-10-14 20:33
我唔理太多了,我決定買x1s可以睇4k碟好過了,唔好話我唔繼續支持ps4,係我已白等左佢幾個月才公布冇得睇 ...

放心, P4 PRO唔會咁笨既, 爭在佢幾時肯升級至睇到4K BD...

純估, 無根無據.

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

Hon 發表於 2016-10-14 21:52
放心, P4 PRO唔會咁笨既, 爭在佢幾時肯升級至睇到4K BD...

純估, 無根無據.

都有可能,佢話唔對應4K BLU-RAY係因為成本問題

PS4 PRO讀唔到100GB碟,但前排先話PRO 會繼續用SATA 2

但兩日前日本有網站証實PRO 係用 SATA 3

可能佢唔想同自己既4K BLU-RAY機直接競爭,到推廣4K BLU-RAY唔係幾理想可能又會加返4K BLU-RAY落PRO

講返主題PSVR

我好同意[絕對對得住呢個價位]

玩BATMAN VR超級正,好似入左別外個世界一樣

呢種體驗係我打機從來都未有過

用佢來睇VR MV,啲女直頭好似係你面前跑跳舞一樣

睇VR AV非常邪惡

靚既SOURCE可解決一點像數不高係問題,可惜而家部PS4只播到1080,要等PRO播到4K再試

重有,買左既朋友建議去做一次設定瞳孔距離,咁對眼會睇得舒服啲

http://forum.gamer.com.tw/C.php? ... nA=25168&tnum=5

缺點:解像度低,可移動範圍小,無好似HTC個隻咁可以比你週圍行,PSVR就只可以行幾步