設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[PS4/PS5] Playstation VR 開箱 及 首賣會盛況

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

2000 Entertainment Event.jpg

2330 Midnight Count down (1).jpg

多達32款PS VR遊戲及應用程式,將與PS VR 同日推出.jpg

Sony Interactive Entertainment Japan Asia 副總裁織田博之與在場排隊人士齊齊慶祝PS.jpg

2330 Midnight Count down (first 5 buyers).jpg

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kalok6 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

2016-10-13 13.07.46.jpg

2016-10-13 15.12.59.jpg

2016-10-13 15.16.35.jpg

評分

參與人數 3威望 +50 金錢 +50 收起 理由
day2013 + 30 + 30
momolee + 10 + 10
fm31331 + 10 + 10

查看全部評分

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

入面係咪送條底褲

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

阿定 發表於 2016-10-13 14:26

CHING你入左手~

試玩左未?
DENON天龍AVC-X4700H
KEF R100
KEF 3005SE
KEF Q50A

UE 18 PRO

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

等你玩完報告

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

阿定 發表於 2016-10-13 14:26

定哥咁快手。
LG 65 OLED E7
Yamaha CX-A5200
Crown DCI 8 300
Crown CTS 4200
魅影 9702
杰科 5300
老秦超低音 9115D
L&W  SUB15A
JBL LS40
JBL LSC
Atmos 喇叭 JBL Control X
Surround 喇叭 JBL Control X
Mission 8吋

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章

PS VR需不需要訂貨依家買

行動組版主

chiubyeung 發表於 2016-10-13 22:35
PS VR需不需要訂貨依家買

無現貨同未有得訂了,未知下一批幾時先返貨

行動組版主

昨晚玩了大約一小時,講番少少感想啦!

Set機唔難,不過好多線,老實講,除非長set係度,否則每次玩都要Set一次,應該會幾煩,自問玩一兩粒鐘好頂盡,真係會頂唔到,如果玩一次set一次真心吃力

由於之前試玩過,玩一陣就會暈,同埋試玩都係黑房,一直好懷疑家中唔適合玩,特別對我呢類有擁有過PS3 Move經驗的人來說,真係有點怕,但今次PS VR在家玩,完全無問題,可以慢慢對準焦距,不過玩得耐,眼會累,因為只有一個點係對焦的,你玩時要好集中精神先得,你集中精神,對到焦,畫面係唔錯的,就當睇緊DVD吧,想要高清的,基本上可以無視的了,戴上頭唔太重,不會移位,所以除了睇不到外面世界唔太習慣外,基本上無咩大問題,我戴足粒幾鐘都唔覺累,除了眼真係頂唔到好累就是,光源問題,因為係認VR同手掣上的光源做定位,所以要比較注意唔好開太亮的燈,同太多會發光的物件放係畫面影到的地方,我自己就開燈玩,亦有唔少雜物,以前玩PS Move是完全不可以開燈玩,PS VR係呢方面,比我想象中好,相信一般玩家都可以安坐家中玩,唔會有太大問題

講番玩遊戲,本身有跟Demo碟,亦可上PSN直接下載Demo碟同埋其它VR Demo,我建議大家買完VR先試玩一下,才去買Game,除非你本身有心水Game,唔駛咁急一次過買三四隻Game返去,基本上玩VR PlayRoom之類比較靜態的,完全無問題,玩得好開心,就算有少部分要移動身體的初音VR,亦無問題,但當我玩Drive Club時,由於要高速移動,同埋睇遠境,所以畫面粗糙就變得明顯了,之後再玩Battlezone VR時,因係經常要左轉右轉,真係覺得有點暈了,不過已經比之前動漫節試玩Battlezone VR玩到想嘔比好好多了,但玩完第一關,都要停下來了

總結: 不用擔心家中環境會玩唔到,除非真係好細,建議距離電視要有3米,但實際2米都唔會有問題,除非你要企係度玩另計,戴上頭唔重亦唔會移位,只要眼睛習慣到,持久戰估計問題不大,全景360度時,畫面質素大約是DVD咁上下,如只當16:9 Mon用,有如千多元的手提式Projector投上80寸一樣,唔係好靚,但都接受到,玩射擊類遊戲要三思,有機會頭暈,期望下個月推出的PS4 Pro可以改善流暢度,整體質素,絕對對得住呢個價位

評分

參與人數 5威望 +50 金錢 +50 收起 理由
kalok6 + 10 + 10 精彩報告
@肥狗仔@ + 10 + 10 精彩報告
momolee + 10 + 10
DVD迷 + 10 + 10 一定要加分
POWER + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

在fb見到話可以駁pc或wii U,是嗎