設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: whk2076

[演唱會] 胡琳 Bianca Body n' Soul Concert Blu-ray (附實物圖見#11)

黃金玩家

相信都會有人知道有問題都照買(粉絲,當儲多個版本)
都有人唔知有問題買左唔退 (唔著重聲道同左右,又或者怕麻煩三舊水豪俾佢)
呢度既數目其實都可以唔少
出版商唔想咁快停賣 想賣得幾多就幾多 都"情有可願"
本身定價進取 蝕極有限

事實都証明一樣野
利潤同品質 出版商將邊樣行先 你地有眼睇
(因為品質而出多個特加版,如此為顧客。諗返起 都想笑)

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

Hon 發表於 2016-10-13 23:11
即係由FINISH去返STEP 1再做過, 錢真係要用多好多...

賺唔賺得返我唔知, 但你問我會唔會咁做, 我唔係做 ...

如果你問我,我都唔係做呢行,但我就覺得超值得,因為小胡唔係出完呢隻就唔再出,佢剛加盟新公司,未能仲有好多產品可以賺番樂迷既錢同信任,黎緊又話開concert,到時又話出live CD ,Bluray Disc, 諗起棵搖錢樹又點會唔值得。

你睇下黎明隻演唱會碟,只可以上網預購,之後重有炒價出現,可想而知公關做得好,對日後賺更多錢,係有莫大既幫助。
(Post76 Android 手機版送出)
INT. AMP : soulnote a1
CDP :soulnote c1
TV :LG OLED GX55
AMP:Pioneer SC-LX89
BDP:PHILIPS 9700
前置:ATC 20
中置:KEF XQ50c(AQ)
SUB仔:SPL1000-ULTRA

黃金玩家

資訊更新:

朱國楝Facebook︰藍光壓碟廠以超速速度趕快做好tester, 並以第一時間送到我手裡作鑑定。

高級玩家

終於有進展,希望快點有新版派街比大家換吧

呢隻碟當中最貴係版稅,並唔係上面幾位師兄想咁賺好多
因為咁多首外國既名曲,連中間隊band過場彈果D都要比版稅
退我就唔退架啦,呢隻錯版收藏下算,會買多兩隻新版幫補下佢重印

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Near + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

黃金玩家

Terminatorhk 發表於 2016-10-14 09:53
資訊更新:

朱國楝Facebook︰藍光壓碟廠以超速速度趕快做好tester, 並以第一時間送到我手裡作鑑定。 ...

好消息,下批會改正聲道對調問題。期待。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

剛剛見到尖沙咀HMV 賣HKD389.00,但封面完全無貼任何label 提醒消費者只係得兩聲道,再加上又有左右聲掉轉既問題,所以是不是現在應該全面回收暫時不再攞出來市場去賣會好D呢?

黃金玩家

MICROSTARS 發表於 2016-10-14 14:26
剛剛見到尖沙咀HMV 賣HKD389.00,但封面完全無貼任何label 提醒消費者只係得兩聲道,再加上又有左右聲掉轉 ...

而家HMV攪到好似黑店咁,開價極誇張

黑鑽玩家

Terminatorhk 發表於 2016-10-14 09:53
資訊更新:

朱國楝Facebook︰藍光壓碟廠以超速速度趕快做好tester, 並以第一時間送到我手裡作鑑定。 ...

就因為快所以出事?

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

尋晚靜雞雞深夜用 Pioneer 無線 Headphone 純兩聲道聽約 45 mins
聲畫俱佳, 因壞了 oppo83 很久,現用 panasonic 入門 cheap 機播有好大驚喜, 投入畫面氣氛, 其他聲嘅問題暫不覺影響我欣賞心情, 尤其唔會成日首首出公司 logo 冋其他警吿字幕。

今晚有空再看。

阿 Lam 個 part 好正。

不過頭一首出場唱畢加索我頂唔順, 我鐘意 RTHK 嘅 12音樂門 • 逃 版本,正好多!!

更新:

會否第一版現有無公司 logo 版回收後
第二版再版出由頭帶尾公司 logo 加强版
到時d人又爭住要返第一版
哈哈哈。。。

第二版可多隻碟係 out take 第一, 二場當 making of 咁唔駛點剪輯 
我又唔介意再買 
因為我無去現場睇嘛 
希望風雲同 RTHK 12音樂門 • 逃 x2 ver. 會出碟咁就正呀 

被窩首歌對佢嚟講係好鐘意同有d野想同大家分享的一首歌

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
小瑟 + 10 + 10 用家心得
jc2ssych + 10 + 10 只要自己喜歡便足夠了。恭喜!.

查看全部評分

銀級玩家

今日已出更正版,左右聲道正常番了。