設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Angelus

[入耳式] JH Roxanne Cm開一半音量都非常剌耳..,

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

甘正常既耳機係吾會有刺聲? 又或者一個人個聽覺出現左問題, 去聽一的頻段係會有呢個現像...

如果CHECK左聽覺無問題, 甘攞份報告同佢對質...

星級玩家

jaffeinism 發表於 2016-9-27 13:18
甘正常既耳機係吾會有刺聲? 又或者一個人個聽覺出現左問題, 去聽一的頻段係會有呢個現像...

如果CHECK左聽 ...

我屋其餘3對耳機加對垃圾A7X喇叭都冇以上問題
如係耳有問題嘅應該會所有耳機同喇叭都會聽到有唔同感覺而唔會淨係Roxanna...
就算要睇醫生都留返比眼科啦LoL

別外我瞓覺聽Avril Lavigne同X-Japan都瞓得着,但係用Roxanna聴Adele試過好幾次耳仔痛到扎醒...

黃金玩家

Angelus 發表於 2016-9-27 13:25
我屋其餘3對耳機加對垃圾A7X喇叭都冇以上問題
如係耳有問題嘅應該會所有耳機同喇叭都會聽到有唔同感覺而 ...

我覺得係CM有事, 你直接同JH audio deal啦, 自己搞廢事煩.

星級玩家

dezispop 發表於 2016-9-27 15:18
我覺得係CM有事, 你直接同JH audio deal啦, 自己搞廢事煩.

旺角星際DXA買,上次去ECT時想拎返資料自己搞都唔得,話資料一定佢哋Keep同要經佢哋搞...

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Angelus 發表於 2016-9-27 15:24
同DXA買,問過ECT一定要經ECT搞...

請問師兄有冇同朋友借對2.5平衝線.

星級玩家

greentea456 發表於 2016-9-27 15:35
請問師兄有冇同朋友借對2.5平衝線.

冇!
因為vol@50同埋EQ Drop High all -5都依然有問題,同埋試過Roxanna 2 Universal Bass Dial@12都冇任何刺耳問題 所以應該唔關線材事 (我都係偏向耳機有問題或精神病可能性多啲)

黃金玩家

Angelus 發表於 2016-9-27 15:24
旺角星際DXA買,上次去ECT時想拎返資料自己搞都唔得,話資料一定佢哋Keep同要經佢哋搞... ...

好簡單, 自己睇返耳機背面有serial number, 直接email比JH audio, 講返你既問題, 直接講耳機高頻有事想check & repair (未過一年保養), 美國headquarter應該會有instruction話你知點寄返美國廠比佢地check, 運費自己俾~

DXA唔會幫你的, EXT亦未必幫到你, 自己直接deal: www.jhaudio.com

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

希望JH個邊會自己負責番, 事關試過佢地個邊又推番去你兵度買去番個度搵人跟喎!!!

GOOD LUCK ....

黃金玩家

記得有兩間耳機店有儀器檢測服務

一間"痕完"(以前有耳機檢測服務)

另一問喺灣仔298商場內"(見佢整CM時有部儀器喺到)

可打電話問問

星級玩家

真係黑仔到冇人有...3月22晚收工前俾人整到隻眼可能盲(永久視力受損就肯定),勞工處話睇完醫生報告話我眼冇結構性問題(就算睇唔到野政府醫生都硬話我對眼正常...),所以九成冇工傷,已睇成$45,000醫生同被離職...
用成萬幾買耳塞又買着對壞...(開始懷疑DXA賣對二手比我(我朋友自己訂等左大約四個月,我一個月就有),一返嚟就發覺左耳嚴重漏聲(每行一步個seal都開開合合),所以第二日就立即重做左耳模同拎返去DXA(因為一個月內Refit唔使錢),等左一個月終於可以試但立即發覺高音有問題,如是者過咗一個禮拜拎去ECT寄美國但又變咗被煲耳機...(因對眼令到我集中唔到精神,成日唔記得野,令腦筋唔清晰有問題,所以去到ECT時候一舊飯咁...)

能夠有對正常嘅耳機係我其中一樣嘅Bucket list,希望係我如下剩低嘅時間之內能搞番好佢...

人生變幻莫測今日唔知聽日事所以大家又想買嘅嘢就應該買早買早享受!

喺度再多謝各位咁多師兄解答真係唔該晒^ ^