設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[入耳式] JH Roxanne Cm開一半音量都非常剌耳..,

星級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

本人一向聽開喇叭,但近日屎忽痕買咗人生第一對JH Roxanne CM但發覺就算開一半音量啲高音都係非常剌耳(直頭要出即刻除出嚟嗰隻)
Bass dail 試過set1pm-4pm都冇改善...

用AK240聽Wav volume@75-85

Adele 21 - Rolling in the deep 1:02-1:03剌耳

Avril Lavigne The best damn thing - Girlfriend 0:48-1:00非常剌耳

Kelly Clarkson Breakaway ,Behind these hazel eyes啲背景玲玲查查聲同人聲非常刺耳

用Iphone @5格volume聽蘋果日報新聞好多時候都聽到咬字剌耳

如各師兄有或用過Jh Roxanne幫幫手做測試或話俾我知係咪正常, thz

別外尋日去過星際DXA用Roxanne2 universal做測試,佢bass dail set 12點都唔覺剌耳,而DXA哥仔話貴headset分析力高所以可能舊CD錄音差唔關耳筒壞事同burn in後就會正常⋯⋯但問題係我今個月10號到而家已Burn in咗成90個鐘同就算開細聲(細到人聲好難聽得清楚)都重係剌耳(而我令外對846用白館開老年咁大聲都冇以上問題)...
咁有冇辨法check清係咪耳機出問題?

THZ^ ^

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

聽過Angie,  Layla,  我反而覺得JH未煲好前都好盟下,你果對未試過,不過有冇試過返代理CHECK???
(Post76 Android 手機版送出)
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

黃金玩家

其實以前用AK240 + ANGIE I 已經發覺高音偏薄同尖,聽得好唔舒服。
果時用耳棉都有相當改善,不過又矇左。
CM嘅話,可能真係要TUNE EQ⋯⋯

專業玩家

試下夾啲厚聲d嘅player有冇改善

星級玩家

小瑟 發表於 2016-8-16 09:01
聽過Angie,  Layla,  我反而覺得JH未煲好前都好盟下,你果對未試過,不過有冇試過返代理CHECK???
(Post76  ...

DXA幫我訂同係CM,咁代理係DXA? 如果係佢話我耳機未burn in或CD錄音問題...

頭先聽咗四五隻濱崎步CD,發覺Volume要比846開大10度人聲先聽得比較清楚小小但同時又尖到刺耳...
講真我覺得好大機會係耳機出問題多....

星級玩家

kobejacky2 發表於 2016-8-16 12:27
試下夾啲厚聲d嘅player有冇改善

Bass Dail開到最大搞到啲聲懵晒都冇改善...

AKEQ閂晒高音就冇刺耳,但啲聲會變咗apple earpod...

別試過用macbook pro, iphone同Av amp都冇乜分別...

星級玩家

daizyoubu 發表於 2016-8-16 10:15
其實以前用AK240 + ANGIE I 已經發覺高音偏薄同尖,聽得好唔舒服。
果時用耳棉都有相當改善,不過又矇左。 ...

我未聽過Angie,但佢鋪頭對Roxanne 2 Bass dail@12同Layla 2 @4 冇刺耳問題⋯⋯(我對set4pm最大都係刺耳)

暫時用佢來聽中同低音嘅音樂絕對好正,但一到女聲就變垃圾...

Thz

黃金玩家

Angelus 發表於 2016-8-16 12:29
DXA幫我訂同係CM,咁代理係DXA? 如果係佢話我耳機未burn in或CD錄音問題...

頭先聽咗四五隻濱崎步CD,發 ...

DXA一定唔係代理啦。
建議可以搵左代理先,追消息都易D⋯⋯
代理點都會幫你寄返去,因為佢地係唔會識整/CHECK。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

R2 用家.... 路過, AK240 / AK240 +  TRAVELLER 推, 都無你講個種刺耳情況, BASS FREQ原設無郁過

星級玩家

daizyoubu 發表於 2016-8-16 13:10
DXA一定唔係代理啦。
建議可以搵左代理先,追消息都易D⋯⋯
代理點都會幫你寄返去,因為佢地係唔會識整/ ...

代理係邊間同邊?

THZ