設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: psb

[流行曲] Gigi 兩個人的幸運 + 分享 + 新歌

鑽石玩家

dc903 發表於 2016-9-23 20:48
今天在二手店見到,全新cd+vcd.

以前真係犀利,樂壇嘅銷售高峯期 , 一隻 Sammi / Gigi 大碟CD 可以出三個唔同版本,封面同包裝都唔同 ! 如果小弟冇記錯 , "我住七樓A" 總共有三個唔同版本,小弟嘅係有隻狗仔嘅版本...唔知彩色內頁同小羊兄嘅一唔一樣? 徹底曬下 Gigi 啲靚相

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 5威望 +48 金錢 +48 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 精彩報告
Msuper + 8 + 8 嘩,好多相呀
tlsk + 10 + 10 精彩報告
dc903 + 10 + 10 係喎,這張是狗,待有空開來看看。.
窮小子 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

psb 發表於 2016-9-26 15:58
以前真係犀利,樂壇嘅銷售高峯期 , 一隻 Sammi / Gigi 大碟CD 可以出三個唔同版本,封面同包裝都唔同 !  ...

psb C兄好

見  i-tunes  都係用 “ 羊羊 ” C兄 果隻嘅  ( 貓仔封面 )

x

評分

參與人數 5威望 +88 金錢 +88 收起 理由
sunboy + 50 + 50
Msuper + 8 + 8 富兄你好勤力
tlsk + 10 + 10 精彩報告
psb + 10 + 10 精彩報告
dc903 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

鑽石玩家

搵緊呢隻梁詠琪嘅"娛樂大家" ,  一隻唔錯嘅大碟 , 呢隻都算係 Gigi 幾艱難搵嘅其中一隻大碟,今日某網店見到全新密封, 但都唔平 , 主打歌係佢親自作曲嘅"娛樂大家",好有懷舊feel, 好聽, 其中一 個 MTV 仲有 Gigi 佢上台攞獎嘅片段精選添,未來的就是在而家... , 另一首"北極光"亦好啱聽...回顧下都幾正 :

x

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
dc903 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

[youtube]LZjRD2iCJS0[/youtube]

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
dc903 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

[youtube]gw_Y54KCUlg[/youtube]

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

[youtube]JfbzgqbR1G8[/youtube]

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
psb + 10 + 10 Thx 4 sharing...

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

[youtube]VVVbkMEgEyg[/youtube]

評分

psb + 10 + 10 nice walkman :)
窮小子 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

高級玩家

Johnson8hk 發表於 2016-8-13 20:53
我最鍾意嘅反而係佢早期的一首國語歌-短髮,歌詞好正!

上個月入左近50隻中古CD
其中揾到GIGI隻"短髮"專輯

評分

psb + 10 + 10 oh...超正!

查看全部評分

Pro-Ject Elemental → Ortofon OM 5E
ARCAM CD 17
MOON 250I NEO
Focal Chorus 706

星級玩家

psb 發表於 2016-10-3 21:54
搵緊呢隻梁詠琪嘅"娛樂大家" ,  一隻唔錯嘅大碟 , 呢隻都算係 Gigi 幾艱難搵嘅其中一隻大碟,今日某網店見 ...

娛樂大家 冇記錯係劉華填詞

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
psb + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

鑽石玩家

anan_andy 發表於 2016-10-7 15:57
娛樂大家 冇記錯係劉華填詞

師兄如果唔提,都冇留意到添!其實華仔填詞唔錯架,小弟冇記錯嘅話,"如果你有事"都係佢填詞嘅。首歌反映 Gigi 嘅心聲,可能合作多部電影 , 華仔都幾了解佢,梁詠琪曲 + 劉德華詞 + Ronald 編 = 正!