設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: psb

[流行曲] Gigi 兩個人的幸運 + 分享 + 新歌

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

我又黎支持下 。。。

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 6威望 +100 金錢 +100 收起 理由
sunboy + 50 + 50
psb + 10 + 10 精彩報告
dc903 + 10 + 10 一定要加分
9spl + 10 + 10 一定要加分
Msuper + 10 + 10 富兄又點會放過靚女歌手呢!
tlsk + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

鑽石玩家

窮小子 發表於 2016-9-8 20:41
我又黎支持下 。。。

講起 Gigi 嘅電影,另一部 "心動" 印象亦好深刻,一部 不可多得好有藝術味道嘅電影 , 關於成長,愛情,友情 , 生命同人生嘅無奈。Gigi 飾演年輕時嘅張艾嘉,套戲嘅背景音樂好靚,係果種會令你翻睇再翻睇嘅藝術電影,小弟間中會番睇套戲 DVD,亦好想去入返隻電影原聲大碟 CD。如果師兄對音樂同藝術電影有興趣,不妨入返隻 DVD。雖然片尾覺得好傷感,講不出嘅無盡無奈同眼濕濕,但音樂同畫面真係好靚好有藝術 (但 YouTube 音色同畫面唔好)。林曉培唱嘅主題曲"心動"亦好正 ...

x

評分

參與人數 4威望 +40 金錢 +40 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 絕對認同
dc903 + 10 + 10 精彩心動
窮小子 + 10 + 10 精彩報告 ^_^ C兄 晩上好 !

查看全部評分

鑽石玩家

psb 發表於 2016-9-8 19:37
呢首都唔錯  ! 幾年前好低價向一位 Ebay 賣家一次過買咗十幾隻 Gigi 嘅大碟 CD,貪佢全部全新密 ...

多謝師兄們,其實之前講嘅所謂嘅 promo 大碟CD都係 Gigi 普通版CD,只不過係幾年前果邊電台某啲人放出嚟 Ebay 賣咁解,冇乜特別嘅 , 貪就手十幾隻買晒佢,日後有機會影相同大家分享

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
dc903 + 10 + 10 用家心得,都等你post.

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2016-8-13 13:57
哇,Gigi 收藏家!請師兄分享 update 下啲 Gigi 珍藏  ! 小弟至愛嘅其中一隻 Gigi 大 ...

烟花三月这首歌超好听, 师兄您如果不说, 小弟也猜不到是伍仲衡大哥写, 也是他编曲的, 他实在是太了不起了!

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
psb + 10 + 10 絕對認同
dc903 + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

鑽石玩家

另一隻唔錯嘅"入門" Gigi 2CD+VCD 精選,唔知大家有冇?雖然啲歌响 Gigi 大碟CD 已經有咗,但彩頁同 VCD 裡收錄嘅視頻好有珍藏價值 , 正

x

評分

Grandmaster + 10 + 10 精彩報告
dc903 + 10 + 10 喜歡我鍾意這頁歌

查看全部評分

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2016-9-11 13:37
烟花三月这首歌超好听, 师兄您如果不说, 小弟也猜不到是伍仲衡大哥写, 也是他编曲的, 他实在是 ...

"烟花三月" , 隻碟超大多數歌好聽,當時聽大碟時小弟更加被"給自己的情歌"吸引住 , 覺得首歌嘅音樂風格好似周杰倫嘅"一路向北",一睇張歌詞內頁,首歌原来真係周杰倫作曲俾 Gigi , 首歌同音樂/結他真係唔錯 !

評分

參與人數 4威望 +37 金錢 +37 收起 理由
Msuper + 7 + 7
dc903 + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

鑽石玩家

新發佈 Gigi 影嘅一啲相, 唔錯

x

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
窮小子 + 10 + 10 精彩報告
tlsk + 10 + 10 超正!
dc903 + 10 + 10 正。

查看全部評分

白鑽玩家

danny.chan~羊爸抱羊B.唱兒歌~

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

今天在二手店見到,全新cd+vcd.

x

評分

參與人數 5威望 +47 金錢 +47 收起 理由
psb + 10 + 10 OMG, 超正!
Msuper + 7 + 7 入手價$45, 又幾好喎!
窮小子 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

鑽石玩家

dc903 發表於 2016-9-23 20:48
今天在二手店見到,全新cd+vcd.

全新 ?? 小羊兄,有冇入呀?唔理佢住幾樓,將佢帶返屋企!如果小弟見到全新密封Gigi,肯定唔會錯過!當年猛咁掛住儲 Sammi,忽略咗Gigi,而家想一報當年仇。小弟之前入嘅全新 Gigi 十幾隻星馬 promo 大碟CD,呢隻就係其中一隻,遲啲得閒影相曬下 , 請小羊得閒時曬下其它 Gigi 珍藏

評分

Grandmaster + 10 + 10 用家心得
dc903 + 10 + 10 咁傻羊有時醒,當然入啦。^.^

查看全部評分

鑽石玩家

psb 發表於 2016-9-23 16:14
新發佈 Gigi 影嘅一啲相, 唔錯

竟然漏咗一張"好正"嘅最新演唱會綵排新相, 仲有 "B 面第一首" 限量細碟封面拍攝花絮同資訊:

Gigi表示:「我出道時,除了CD還有發行卡帶,那時音樂行業相當蓬勃,當時更創新地首次透過飲品販售機發售我的單曲卡帶,帶起過一陣風潮。我和團隊們覺得,這不只是我事業上一個難忘回憶,更是與我一同長大的歌迷們的回憶。」Gigi 亦坦言出卡帶也有部份原因是為了女兒:「有次跟同學聚會,說起想發卡帶的概念,大家都很雀躍,突然有位小朋友冷冷問句甚麼是卡帶,那一刻覺得有點心酸,我希望留下一些童年的回憶給我們的下一代,不想大家的集體回憶就這樣失傳了。」
這次Gigi 特別製作了7首廣東加國語歌曲,除了自己作曲的「B面第一首」外,還有一首「My Little Sofia」對她特別大意義,Gigi 笑說:「這是第一首送給女兒的歌曲,也是第一首跟女兒合作的歌曲,雖然她還不會唱,但在編曲上加入了她的招牌笑聲,對我來說特別重要!」另外Gigi 亦選了一首為流浪貓而唱的歌曲,希望大家都會做個負責任的主人,不要棄養動物。

Gigi 坦言,現在做音樂,比較可以根據自己喜好,自己想說的而去做:「以往會考慮市場及播放率,反而限制了音樂的範圍,但現在主要考慮的,是做一些真正代表自己這個階段的歌曲,比較可以隨心而走。」

9月30日正式展開「梁詠琪2016好時辰」巡迴演唱會,第一站由深圳開始,近日Gigi 正積極綵排中,她表示:「帶女兒的時間少了,唯有交給她前世情人囉,哈哈!排舞也試過帶她到現場;就算不能來,當天回家也會跳一次給她看,睇吓佢中唔中意!哈哈!」Gigi 更透露,已安排好老公和女兒在演唱會中出現觀眾面前,至於是甚麼樣的方式,她笑言:「賣個關子先,總之我好滿意他們的表現,哈哈!」

x

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
dc903 + 10 + 10 一定要加分
tlsk + 10 + 10 超正!

查看全部評分