設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: slche2001

[流行曲] 新一輪 "蜚聲環球系列" 準備推出

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2016-7-7 13:41
覺得今次最搶的是 哥哥, 校長之外, 王菲, 學友, 林子祥的都應好搶手.

搶手極咪都係仲有大把貨留係各大唱片舖~

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
tlsk + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

黃金玩家

vinnybm 發表於 2016-7-7 15:17
其實蜚聲系列仲可以整到D歌點好呢? 唔通真係想挑戰人類耳朶的終極功能?

基本上同耳朶功能係無關係既, 以我理解, 蜚聲做既其實係digital remastering
打個比喻, 你將一張2K和8Kresolution既相片(同一張相, 只係解析度唔同) 放在手機中看, 看唔出佢地有咩分別, 呢個係人類功能問題, 因為人類眼睛可以分辮到既點數有限
但係, 如果你用photoshop將相片既色彩, 光暗, 對比改得靚D, 就人人可以看出同原本有分別, 呢個便是digital remastering

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
tlsk + 10 + 10 精彩報告
m600 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

vinnybm 發表於 2016-7-7 15:19
搶手極咪都係仲有大把貨留係各大唱片舖~

又未必, 今日同位熟老世問起, 佢都無乜大信心.
事關書展之後就是hifi 展, 到時又好可能被hold 貨到展場.
熟老世都唔敢收我訂, 就是怕到時 12/7 收唔足貨.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
tlsk + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

還是好音樂最好.

星級玩家

rickylama 發表於 2016-7-7 00:12
呢隻有乜歌?
(Post76 Android 手機版送出)

01. 活色生香 
02. 一個人 
03. 投降吧 
04. 成吉思汗 
05. 分分鐘需要你 
06. 愛的種子”之一” 
07. 邊位算係性感 
08. 抉擇 
09. 海市蜃樓 
10. 在水中央 
11. 亞里巴巴 
12. YMCA好知己 
13. 伴你一世 
14. 沙漠小子 
15. 世運在莫斯科 

(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
sunboy + 50 + 50

查看全部評分

50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

1萬

白鑽玩家

老而不

今次又會唔會遲出?
頭先落中環食飯, 聽到另一枱的客都甘講呢套CD.
還是好音樂最好.

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

yukiseto 發表於 2016-7-7 16:42
基本上同耳朶功能係無關係既, 以我理解, 蜚聲做既其實係digital remastering
打個比喻, 你將一張2K和8Kre ...

咁做法唔係有其他師兄話等同K2既味精碟咩?

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2016-7-7 20:06
又未必, 今日同位熟老世問起, 佢都無乜大信心.
事關書展之後就是hifi 展, 到時又好可能被hold 貨到展場. ...

但之前果兩批 (黃色同紅色) 仍然到處可見。冇一款斷過貨喎。

鑽石玩家

1萬

白鑽玩家

老而不

vinnybm 發表於 2016-7-8 16:55
但之前果兩批 (黃色同紅色) 仍然到處可見。冇一款斷過貨喎。

我講的係number版.  場內會留少少都唔定?

無number版應有排都未斷.
還是好音樂最好.

黃金玩家

已訂了Alan 同阿Lam 來自: iPhone客戶端