設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: chief424

[討論] (創作力量同幻想)(慎入)有一個超大的耳機陰謀論做假設

關閉 [複製鏈接]

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

norip999 發表於 2016-7-3 20:29
一間舖得一隻比你試,點樣混入一隻真?
你混隻你以為勁,但原來大多數人覺得差既耳筒入去,
又點算? ...

閱讀理解真係好難XDDDD

假設: A耳機要求A公司今個月sell A耳機, A耳機commission高, 或A公司同佢相熟之類啦

咁A公司係可以俾人試10隻耳機公司的耳機, 有客想買B耳機, 但除左A公司之外B-J公司的耳機都係假貨(當佢淘寶淘番淘番黎啦, 成本一定平過堅demo機), 咁俾個客聽B耳機(但B耳機係假既), 之後個客話:" 小, 咁渣架, 有冇好介紹", A公司就推A耳機, 咁個客聽完A耳機, ok wor,就俾錢買A耳機, 但真相係原來B耳機係比A耳機好

會唔會有呢個假設出現?

鉑金玩家

chief424 發表於 2016-7-3 21:21
閱讀理解真係好難XDDDD

假設: A耳機要求A公司今個月sell A耳機, A耳機commission高, 或A公司同佢相熟之 ...

得架,不過間舖應該好快執粒,
比高人,代理放蛇捉左,
你估重有無公司同客信你?

呢d走精面好多都諗到,但一搬人唔會傻到真係做。
好似大陸d奶粉無愛國大陸人肯買同一道理

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

睇你的回覆, 只想講閣下買野的心態好隨便, 有錢買到就算@ 已經做曬功課, 邊似你個人疑心大

鉑金玩家

假設真係有A貨比人試谷B銷量

音響真係好奇怪既 只要出得聲既 個人認為幾垃圾都一定有其支持者

我愛低頻暖厚,相反有人好討厭,我亦討厭乾冷刺激

你又點知隻假耳機 食岩邊個嘴型

鉑金玩家

一陣隻假野仲好賣就好笑囉

就算有假,其實都好易發現,大把人周圍混吉亂試野,又咩冷靜後去第間試真D

如果大分別既應該比人X死,小分別既又做唔到谷B銷量效果,開發假野你估唔洗成本,話彷就彷?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

睇你的回覆, 只想講閣下買野的心態好隨便, 有錢買到就算

而唔會追求買左之後有咩要跟進(呢方面唔講, 費事俾你話我精神病)

@@售後服務? 有家, 有的會好的, 有的會差的, AUDEZE, SONY, BOSE呢三間AFTER SERVICES係幾好既

另外有一間本地代理某牌字枱用音頻解碼器 DAC, 就初頭問佢兩三次野都有回, 之後零回復.... 可能我買件野CHEAP掛, 做吾到VIP

大鋪(百記, 豐記)果D冇可能因為根本冇得俾你試聽, 就算有都炸晒型(我自已親身試過,問佢借隻215試聽果好緊張驚死我偷佢咁)

一間大鋪對一隻cheap耳機都咁緊張個防盜, 咁更何況果D假大鋪? 果D所謂假大鋪的手法又係唔係100%乾淨?

細鋪更加唔講, 因為關到人地搵食, 但係一間鋪, 鋪租都相信唔平, 咁點可能有D百幾二百呎的, 可以拿到IE80, IE800?[佢地往往以公價買, 或平公價幾百, 問佢地點解咁平, 佢地會話水, 你又信唔信?

@某間大舖去試聽過幾隻12單元IEM, 佢俾試聽, 不過間舖的伙記說話單單打打咯, 邊間吾開名啦, 另外一間有1964佢都都有俾我試, 我吾知同我係佢度買左隻K10UA有無關係? 仲有一間係2樓, 又係好多人投訴話吾俾人試, 我指當然係的貴野....

@假大舖? 乾吾乾淨? 首先, 你自己有無證據先, 你無證據又甘多企吾住腳既假設, 甘係你個人問題喎?@

你自已都識講有商確餘地, 即使代表我的言論或思想唔係100%錯晒, 咁何來要我睇心理醫生? 係唔係9唔搭8?

買野其實都係一個好好的學習, 咩都唔問唔聞, 就最簡單, 但係都最on居

從買野中學習, 學到D野咁先係精明的消費者, 而唔係簡簡單單係price.com睇邊隻最平就得

@我吾覺得你有幾精明咯.... 你好多知識都好貧乏, 所以好影響你判斷力, 成日乜都話假, 呢點通常出自係的農民把口...

其實吾止PRICE.COM架, 仲有KAKUKU.COM, 不過而家日元貴左, 已經無咩參考價值

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

二手賣家最害怕遇到既人就係樓主呢類, 真係會俾佢玩到殘個種...

黑鑽玩家

jaffeinism 發表於 2016-7-3 23:59
睇你的回覆, 只想講閣下買野的心態好隨便, 有錢買到就算

而唔會追求買左之後有咩要跟進(呢方面唔講, 費事 ...

樓主一開始就利伸左佢所講既野,全部都係出於佢自己幻想出來,所以係佢既絕對領域內,佢係唔會有錯,應該係咁,除非唔係。

師兄你一係即時利伸自己都係幻想派,咁就大家可以痴痴呆呆坐埋一枱。比著我就唔會咁做,我亦唔想做佢既 imaginary friend。想從購物中學習,對於一個一直停留係口腔期既人來講,係唔會有幫助。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

countryboyhk 發表於 2016-7-4 00:23
樓主一開始就利伸左佢所講既野,全部都係出於佢自己幻想出來,所以係佢既絕對領域內,佢係唔會有錯,應該 ...

丁蟹....

佢講假撈個都好笑

甘既然出面賣既野佢都覺得係假, 甘米吾好買咯, 無人監你喎~~~

的料又收得舊, K3003已經改左做國產, 同埋個價已經回落左係5, 6K, 佢仲大大聲話成萬銀

參展個段又好笑, 去得參展, 梗係想將最好既野SHOW 比人睇, 兵有可能擺件假野係樹, 無實物最多擺舊DUMMY, 甘高難度話擺件假貨倒自己米既諗法都可以俾佢諗到...

黃金玩家

樓主生活壓力太大了