設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: edwardfocal

[重低音] 十個用JL,七個挨不到5年

黃金玩家

kitman688 發表於 2016-10-4 23:35
好多人玩f系唔夠半年或一年冇壞就放,原因大多和我一樣就係覺得速度太慢得個厚聲!唔係口味問題,係一大缺 ...

大家理性討論姐師兄 又唔駛講到咁嚴重既
互相尊重最重要
各人口味不同 又唔會因為三言兩語改變睇法既
好似我為例 我今日終於買到心頭好啦

銀級玩家

井底蛙底音fans

76-FC 藍寶石勲章

kachun74 發表於 2016-10-4 21:10
我啱啱同佢相反, 我前身係用sunfire, 我買佢之前又喺個網 吹到點勁點勁, 嗰陣時嘅太陽火熱朝有幾犀利 , ...

我都係sunfire 轉 JL x 2
sunfire HRS 夠肥睇 concert 幾好, 其他動作爆炸大場面唔夠快
sunfire XTEQ 就得個快字....唔夠潛...其他就一般
細空間尚可....過200呎廳就變得唔夠量
以上純個人感覺

本人新手,有錯請插 :P
Pioneer VSX-923, JL 112 x QED reference
Energy CF30+CC5

黃金玩家

netnetb 發表於 2016-10-5 01:13
我都係sunfire 轉 JL x 2  
sunfire HRS 夠肥睇 concert 幾好, 其他動作爆炸大場面唔夠快
sunfi ...

雖然我都岩岩轉左會玩JL 但講句公道說話
sunfire XTEQ 真係唔差 包圍感同量感都超強
有一次係友誠6樓佢間試音房入面 放左兩隻EQ-10係度
但成間房個包圍感同量感真係唔講得笑 之後問一問呀TONY哥
真係當堂嚇一跳 原來..............袛係開左一隻EQ-10
我同朋友一齊親自驗正過 可以肯定真係得一隻
如果我唔係之前入左隻PSB HD-10 我一定會買EQ-10
但JL 就真係......................終須有日 得償所願