設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: edwardfocal

[重低音] 十個用JL,七個挨不到5年

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我年半機,只係壞左個AUTO功能
宜家要手動
電子野都係撞手神吧
Kharma S7
Nac 202 Nap 200 DR Hi cap dr
Naim cd5xs
SC:super Lumina
IC:Venture Chloe, WW Platinum
PC:Siltech SPX800,Nordost Heimdall 2,WW Platinum
USB:AQ Diamond

黑鑽玩家

louis001 發表於 2016-10-3 21:20
好奇怪 呢度每隔一排就會有的post話 呢隻amp 好易死
呢隻十仔好易壞 其實講真 電器既野 有時係講彩數
同睇 ...

Although it is true that electronics 電器既野有時係講彩數, O-brand amp had a very large number of affected users, and even admitted they really had a problem.  So they had a warranty extension in some countries.
http://www.eu.onkyo.com/en/customer-service-program-118747.html

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
louis001 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

只spl1000,五年不夠,歸西
用緊rel,正

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

wklie 發表於 2016-10-4 15:52
Although it is true that electronics 電器既野有時係講彩數, O-brand amp had a very large number of  ...

Onkyo 質素係差的, 不用置疑。

所以我都不會再買佢

星級玩家

賣2,3千就話衰貪平

賣2,3萬就想用10年8年

當然2,3萬
1年1萬咁冇計

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

Jl f系我只用了8個月左右我就放,最大原因係它反應太慢,無論你點set都好,它總是有一些戲會跟唔上速度,就算我找專家到我家都set唔惦!現在改用sunfire xteq12都不知幾好,好過jl f系多多聲!呢個jl牌子真係在網上比人吹大咗,外形就一流,聲底就九流得過厚字,我都係放咗它年幾到現在才敢講嘢!

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

kitman688 發表於 2016-10-4 18:36
Jl f系我只用了8個月左右我就放,最大原因係它反應太慢,無論你點set都好,它總是有一些戲會跟唔上速度,就 ...

我啱啱同佢相反, 我前身係用sunfire, 我買佢之前又喺個網 吹到點勁點勁, 嗰陣時嘅太陽火熱朝有幾犀利 ,但係買咗返去 都算冇令我失望, 不過始終睇戲 未能滿足到我, 自從我換咗jl之後 睇戲既感覺完全唔同曬, 佢就係我要嘅低音  其實我講咁多嘢, 想話畀你聽, 每個人嘅口味都唔同 ,鍾意既野都唔同, 雖然你覺得sunfire好過jl好多, 比較適合你, 但係你都唔好踩到人哋個牌子好似垃圾咁樣, 呢度仲有好多人用緊

評分

參與人數 5威望 +50 金錢 +40 收起 理由
circleli + 10 + 10 絕對認同
netnetb + 10 絕對認同
louis001 + 10 + 10
samuel8892000 + 10 + 10 絕對認同
smokeyduck + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

chun

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

各種器材快壞原因,不外乎用了大陸差電容,漏電快,容量誤差大,壞power auto就是好例子。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

好多人玩f系唔夠半年或一年冇壞就放,原因大多和我一樣就係覺得速度太慢得個厚聲!唔係口味問題,係一大缺點的問題!你睇r……3綱一年有幾多人放f系,而xteq都一樣咁多人買咗,但你看r……3網有冇人放xteq,揾隻都冇,個市場巳經有實制數據反影發生乜嘢事,咁都唔明……!但我也要向各現用jl的用家講聲千萬個對不起!因我也怕你們想放出時有影响,原因都係我被這隻jl攪到滿吐子氣,剛剛又有師兄開post投訴jl,至此我才敢講真說話,真係千萬個對不起jl現用家!我不會再講話啦!

評分

so0072002 + 10 + 10

查看全部評分

黃金玩家

kachun74 發表於 2016-10-4 21:10
我啱啱同佢相反, 我前身係用sunfire, 我買佢之前又喺個網 吹到點勁點勁, 嗰陣時嘅太陽火熱朝有幾犀利 , ...

我幾年前聽過JL後 就已經念念不忘佢既味道
正所謂念念不忘 必有迴响
幾年後既今日 禾.......................終於入左條J
不過可能要星期六先SET 到機 暫時未開始玩
JL 110 -1.jpg

評分

samuel8892000 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分