設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: WCHK

[古典] Beethoven symphonies 1-9 盒裝集結

1萬

白鑽玩家

音樂迷

76-FC 綠翡翠勲章

WCHK 發表於 2016-6-2 10:25
题外話, 有次小弟去二手舖想賣走自己碟 (果間鋪有半間店賣古典), 間間收碟通常都木口木臉, 明白嘅. 我想 ...

Otto Kemperer係20世紀最偉大的指揮家之一,
如果聽古典音樂不認識Otto Kemperer,叻極有限

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
ernietse + 50 + 50 用家心得
kl122002 + 10 + 10

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

WCHK 發表於 2016-6-2 10:25
题外話, 有次小弟去二手舖想賣走自己碟 (果間鋪有半間店賣古典), 間間收碟通常都木口木臉, 明白嘅. 我想 ...

Klemperer beethoven? 你個套係舊版定新裝環保版?

黑鑽玩家

jaffeinism 發表於 2016-6-2 12:48
Klemperer beethoven? 你個套係舊版定新裝環保版?

唔識分, ALTUS 近年先出
https://www.instagram.com/chsw2019/

1萬

白鑽玩家

老而不

old8woman 發表於 2016-6-2 10:30
Otto Kemperer係20世紀最偉大的指揮家之一,
如果聽古典音樂不認識Otto Kemperer,叻極有限
...

Klemperer 可以說是舊時代(戰前) 兼少數有幸地活到立體聲問世而又技術成熟的指揮.
唔識klemperer真是可以講少兩句.
Klemperer 在EMI 的Mahler 錄音應要一聽.
還是好音樂最好.

黑鑽玩家

有時鋪頭唔收, 總有佢原因, 無所謂, 做生意. 但回應不免令人覺香港二手鋪店員只有依個水平 (當然亦有豐富古典認識嘅二手店員)
https://www.instagram.com/chsw2019/

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

WCHK 發表於 2016-6-2 13:20
唔識分, ALTUS 近年先出

ALTUS 好野

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

WCHK 發表於 2016-6-2 13:59
有時鋪頭唔收, 總有佢原因, 無所謂, 做生意. 但回應不免令人覺香港二手鋪店員只有依個水平 (當然亦有豐富古 ...

藝術呢樣野, 同臭豆腐榴蓮一樣, 你無可能要求個個人...

黑鑽玩家

jaffeinism 發表於 2016-6-2 18:08
藝術呢樣野, 同臭豆腐榴蓮一樣, 你無可能要求個個人...

我識唔識Klemperer無咩所謂, 但打開們口做生意, 咁嘅素質, "今時今日咁嘅服務態度, 唔得架啦“. 不過我依d寒酸客, 佢厭我阻佢做生意啦

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

WCHK 發表於 2016-6-2 18:54
我識唔識Klemperer無咩所謂, 但打開們口做生意, 咁嘅素質, "今時今日咁嘅服務態度, 唔得架啦“. 不過我依 ...

你去人地度賣碟, 人地係上把, 係甘上下

如果你吾鍾意佢地態度, 你大可以放上去網上買賣區俾人BID

黑鑽玩家

jaffeinism 發表於 2016-6-3 12:59
你去人地度賣碟, 人地係上把, 係甘上下

如果你吾鍾意佢地態度, 你大可以放上去網上買賣區俾人BID ...

有人網上要咗啦. 其實去舖頭甩贪方便.

不過無論上網定舖頭甩都擺脱唔到果位店員嘅問题:"身為古典音樂銷售人員而唔識klemperer 嘅事實.“