設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: 窮小子

[原聲大碟] ☆★ 定期要做盤點, 今期係 “ 葉蒨文 ” ☆★

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

食得好飽 ~ 炒矇

回: 羊羊C兄 ~ 有送餐飲 ( 我簡咗 ~ 凍 咸0七 )

回: Msuper Ching ~ 呢排D套餐   真係 (少咗好多) 肉肉。。。

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 6威望 +160 金錢 +160 收起 理由
sunboy + 50 + 50
tlsk + 20 + 20 好想食
Msuper + 10 + 10 真係巧似粉多肉少…慘
dc903 + 20 + 20 有無野9飲先。
文次郎 + 10 + 10 看來,真係要成碟食晒落肚,才對得住自己.
ernietse + 50 + 50 look yummy and healthy wor

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

發現 ~ 仲有盒 ( 過年剩餘物資 ) 係公司

## 我就 5客氣。。。啦   hehe

冲杯 咖啡   嘆下先 !!

x

評分

tlsk + 20 + 20 少食為妙!
Msuper + 10 + 10 古古力,食了開心指數及腩仔上升.
dc903 + 20 + 20 少吃朱古力,這款更少。
文次郎 + 10 + 10 這款朱古叻無記錯,係好鬼死甜……怕怕.
ernietse + 50 + 50 wow! delicious Swiss LINDT chololate!!!

查看全部評分

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

窮小子 發表於 2017-3-26 14:14
點睇都係 ~ 平平無奇。。。

我買既無花果黑麥包+芝士,57折後 $22 平過你!(相中得番半個)

下面呢件藝術品,食完真係味蕾想飛架!最下面係 Chocolate truffle

x

評分

參與人數 4威望 +110 金錢 +110 收起 理由
dc903 + 20 + 20 芝士啱喎
ernietse + 50 + 50 食個金箔朱古力tart, 實行曉飛起碼兩轉.
tlsk + 20 + 20 為食家心得
窮小子 + 20 + 20 多舊芝屎仲平過我~條數5識計 hehe.

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章

ernietse 發表於 2017-3-25 22:50
just instant noodle dinner tonight

公公面我食開/最鍾意都係呢款冬菜味,包冬菜配料堅香同正!
但點解新包裝醜樣到禁既,唔好同人地講係香港品牌呀 ! (上舊下新)  

x

評分

參與人數 5威望 +120 金錢 +120 收起 理由
文次郎 + 10 + 10 即刻,遇返set試
dc903 + 20 + 20 凸登,整肉酸,咁一丁咪時常考第1.
ernietse + 50 + 50 雖然保留香港品牌永南,但母公司係出前一丁.
tlsk + 20 + 20 精彩推介
窮小子 + 20 + 20 包裝設計同(1丁)比~差少少啦 hehe.

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Last night dumpling

CDROMRW :灣仔碼頭唔錯,仲係咪人手包呢?
: Previously in 90's yes it was still woman hand-made in Wanchai Market, now it is bought by listed company USA GENERAL MILLS (Häagen-Dazs holding company) using factory to make in PRC la

x

評分

參與人數 6威望 +90 金錢 +90 收起 理由
文次郎 + 10 + 10 水餃唔大唔細,都適合放落個口…….
CDROMRW + 10 + 10 灣仔碼頭唔錯,仲係咪人手包呢?.
Msuper + 10 + 10 係啦,徇眾要求DSH下次要自家包餃子.
dc903 + 20 + 20 試下下次diy.
窮小子 + 20 + 20 加DD 麻油 1 齊食 ~ 就 perfect 啦….
tlsk + 20 + 20 咁靚,我以為係你自己包

查看全部評分

[img=240,180]http://i1268.photobucket.com/albums/jj562/ernietse/20181111_102154_zps2zgy6okj.gif[/im

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

tonight dinner

x

評分

參與人數 5威望 +80 金錢 +80 收起 理由
文次郎 + 10 + 10 這味嘢,都係自已煮會適合啲
Msuper + 10 + 10 波仔點叮都唔使走
dc903 + 20 + 20 tlsk兄,唔錯㗎 可惜我地鐵個間執咗。.
窮小子 + 20 + 20 Ching 今晚好趕時間喎~買5切餸唎....
tlsk + 20 + 20 真係未食過波仔D飯

查看全部評分

白鑽玩家

danny.chan~羊爸抱羊B.唱兒歌~

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

好啦,咁耐都要
post番隻Sally碟,
但係仍未開! haha!

x

評分

參與人數 5威望 +110 金錢 +110 收起 理由
tlsk + 20 + 20 好彩不是臨死也為情!
文次郎 + 10 + 10 最近華納啲產品,好多都有啲出錯問題.
窮小子 + 20 + 20 羊羊C兄早晨~仲有米奇丶士路比.
Msuper + 10 + 10 富兄講過唔買SA欣賞下,估羊3份1碟未聽過.
ernietse + 50 + 50 tiger likes snoopy, dc903 likes mickey?

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

我就下午乾咖哩牛筋腩,辣D ,套餐連菜和湯

晚餐其中一味東坡肉,感覺上我整得好味過佢

x

評分

參與人數 6威望 +130 金錢 +120 收起 理由
dc903 + 20 + 20 東坡個4夠肉,都幾士正。
tlsk + 20 + 20 好淳正嘅東波肉
Msuper + 10 個白飯可以大碗到禁!(唔夠分慳d使).
文次郎 + 10 + 10 細細碟,容易入口……
窮小子 + 20 + 20 哇! 舊東波肉好入味, 肥嘟嘟, 餸飯1流呀.
ernietse + 50 + 50 how much? what area, let me try try!

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

上星期 ~ 聽咗 (2 隻) 好正 Denon 88 膠盒版。慧嫻 十 安娜

## 今日又揾 (2 隻) Denon 膠盒   嘆下先

美人 嗰首 ( 星期六約會 )  真正 比着我 ~ 扑島去呀 !

x

評分

dc903 + 20 + 20 mij確不同
tlsk + 20 + 20 四條Q通殺!
文次郎 + 10 + 10 四朵交制花……藝人多數出買原始本錢…….
ernietse + 50 + 50 80年代四朵金花
Msuper + 10 + 10 唔錯禁多只靚女碟,一路食飯一路煲!.

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章

Re : 窮小子        2017-3-27 19:00        多舊芝屎仲平過我~條數5識計 hehe
富面兄,條數唔難計架我幫你計呀:
睇下_下面兩支雪糕,唔同區已經唔同圈數,久隆堂富裕人家只得2圈半,旺割一般市民有4圈半;講明什麼道理呢?
(鍾意滑滑雪糕及勁量朱古力味的師兄一定要試下面的雪糕)

你我買同款麵包但價錢不同反映了貧富懸殊囉!
  8折 $34……(你) 富極
57折 $22……(我) 窮盡

我講是實,唔巧打我!

x

評分

參與人數 4威望 +110 金錢 +110 收起 理由
dc903 + 20 + 20 羊未嘗過,咁即窮中之隆,hehe..
tlsk + 20 + 20 總之你兩位都係富責喇!
ernietse + 50 + 50 Rent cost eats your ice cream ring too
窮小子 + 20 + 20 haha ~ 真抵死 。。。

查看全部評分