設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Date033

[請教] 大家覺得Bose 520 定 KEF E305 好?

專業玩家

of coz KEF la, bose 的性價比⋯⋯

同埋bose一般比較難之後mix and match...

星級玩家

睇戲投bose

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

Ccs56084342 發表於 2016-5-7 15:29
師兄,E+有D叫有源喇叭,—對喇叭就=已前成套幾件頭機㗎。內置AMP同DAC,駁電腦就播得! ...

小弟5-6年前已經買咗對ADAM A3X玩到宜家, 當然知道咩係有源喇叭啦~~!! {:9_407:}

只不過小弟見樓主雖然出Post喺HIFI區, 但見佢講家庭影音, 所以先會咁建議啫~~ {:9_428:}

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

ctmk 發表於 2016-5-7 20:18
76呢度有不同類型人士, 樓主又冇話淨係問中毒人士, 只係禮貌地想大家可以俾下意見啫
何況唔係所有中毒人 ...

你使咩咁驚我會插你啫~~ 朝朝都插架啦~~!!

其實我見樓主出Post似係超新手, 咁作為永遠新手小弟都係分享返個人經歷, 有啲朋友問小弟要套組合, 小弟叫佢去小弟屋企同其他朋友屋企聽, 真係好多人都覺得小弟沉淪毒海既垃圾組合同LG 3-4千一套連BDP既組合係無分別...

嗰陣小弟咁諗, 當我呢啲沉淪之人以為"一定要係咁"既時候, 其實當事人既需要根本唔同, 咁點解一定係要推介自己所謂既"想當然"呢? {:9_419:}

小弟唔知我既回覆會令人覺得好串, 小弟只係想因應樓主需要去講, 而唔係下下諗都唔諗就Dyna/Cambridge... post76係一個玩樂網, 入嚟睇嘢問嘢既當然咩人都有, 睇返需要去買啱自己既組合, 總好過咩都係買88+89+JBL啦~~ 所以通常小弟見post會問樓主咩筆直咩需要咩環境鍾意咩, 先去諗答唔答到, 總好過幾千幾萬個會員淨係答自己覺得好既組合囉~~

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
ctmk + 10 + 10 咁樣解釋就清楚明白啦!

查看全部評分

黃金玩家

ykluk 發表於 2016-5-9 09:51
小弟5-6年前已經買咗對ADAM A3X玩到宜家, 當然知道咩係有源喇叭啦~~!!  

只不過小弟見樓主雖然 ...

哦!師兄即系師兄
G36c,M92f,MP5ka1,clock17,L115a3

3萬

白鑽玩家

Ccs56084342 發表於 2016-5-9 10:13
哦!師兄即系師兄

小弟唔係咩師兄, 只係一個新手, 只係諗住睇吓樓主既需要去回復既新手啫~~

黃金玩家

ykluk 發表於 2016-5-9 10:21
小弟唔係咩師兄, 只係一個新手, 只係諗住睇吓樓主既需要去回復既新手啫~~   ...

介意問下中毒幾耐啦?
G36c,M92f,MP5ka1,clock17,L115a3

3萬

白鑽玩家

Ccs56084342 發表於 2016-5-9 10:23
介意問下中毒幾耐啦?

唔知CHING你想知小弟既所謂"履歷"嚟做咩? 但呢啲唔係呢個post既重點喎~~

討論返樓主既問題啦, 樓主都未有回應~~ {:9_428:}

黃金玩家

ykluk 發表於 2016-5-9 10:32
唔知CHING你想知小弟既所謂"履歷"嚟做咩? 但呢啲唔係呢個post既重點喎~~  

討論返樓主既問題啦 ...

冇咩?當打個招呼姐

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

ctmk 發表於 2016-5-7 20:18
76呢度有不同類型人士, 樓主又冇話淨係問中毒人士, 只係禮貌地想大家可以俾下意見啫
何況唔係所有中毒人 ...

其實六爺都真係企係USER度睇, 因為太多朋友都只係心聽完人講就去馬, 所以佢先會苦口婆心咁解釋一番呢.

其實又係真的, 二隻牌子各有好處, 亦都真係幾唔同既聲音性格, 唔聽過真係好難定案, 當然如果只係睇二手市場咁就易選擇好多呢~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.