設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 525

[請教] JBL聽ROCK買咩AMP好

黃金玩家

擺放問題解決了
試咗xti1002不過只駁卡拉ok機試咗等於冇試
sale話xli風扇大聲唔多好...........啲人多數買xti
係咪真?咁買邊部好
求師兄解答

黃金玩家

just_for_uhk 發表於 2016-4-22 14:19
ching下個目標係4344??

遲啲中六合彩會買

白鑽玩家

525 發表於 2016-4-23 10:47
擺放問題解決了
試咗xti1002不過只駁卡拉ok機試咗等於冇試
sale話xli風扇大聲唔多好...........啲人多數買x ...

其實講咗唔止一次
4312E無論用大火PA/HiFi機隊佢
祇會再大聲但音素上都唔會有大起色
中高頻上Rock唔起比你
用貴價機又到4312E發揮唔到佢
呢種喇叭係配吓中價胆機/ClassD
平平地用嚟慢慢UN下UN下嗰種
要Rock得有要求根本唔係嗰樣野
叫你洗錢換機好容易
但都要洗得嚟有效果
就欠一點點 但這一點點 卻很遠

白鑽玩家

cy10 發表於 2016-4-23 12:37
如果我入嚟搵交嗌第一句就問候你或寸爆你. 呢個係我喺 r3X 嘅作風.
其實討論 hifi 咁 Q 少事駛乜成日咁 ...

你到執著就啱

講到PA好d定HiFi好d
咪各有各論點討論囉
如果佢自己無再新論點
祇識話人 "講多錯多"
你又如何評價
你提到老千網嗰位
講理論講人唔贏
又出到 "算9掃把"
又係乜野討論

鉑金玩家

果邊魚線嗌交我果時睇咗三分一(或者冇咁多)都冇興趣再睇落去. 兩邊講嚟講去都係果幾督. 産品有人鍾意咪有捧場客. 唔掂嘅喺市場上自然會消失.

白鑽玩家

cy10 發表於 2016-4-23 13:01
果邊魚線嗌交我果時睇咗三分一(或者冇咁多)都冇興趣再睇落去. 兩邊講嚟講去都係果幾督. 産品有人鍾意咪有捧 ...

唔係播.....同條魚無關喎

師兄你係得呢個post出手
不如上去睇返點解會有句:   講多錯多?

鉑金玩家

MDLP 發表於 2016-4-23 13:06
唔係播.....同條魚無關喎

師兄你係得呢個post出手

樓上講 crown xli 啱唔啱家用呢單其實同平時討論 studio monitor 啱唔啱用嚟聽歌差唔多. 個個人要求唔同,冇得爭論. xli 我自問未聽過. 但聽歌穩陣嘅話我個人覺得都係起碼買返 ct series 或 recommand for recording broadcast 好似好 D.

白鑽玩家

cy10 發表於 2016-4-23 13:45
樓上講 crown xli 啱唔啱家用呢單其實同平時討論 studio monitor 啱唔啱用嚟聽歌差唔多. 個個人要求唔同, ...

見小弟下面個簽名都係CT
但講緊$8000筆直
我用過CT又用緊DCi
但因為筆直我推介我聽過嘅XLi
對於一個未聽過XLi嘅人
點解會話人"講多錯多" ?
我反駁佢又點解會係"搵交嗌" ?

鉑金玩家

MDLP 發表於 2016-4-23 14:00
見小弟下面個簽名都係CT
但講緊$8000筆直
我用過CT又用緊DCi

每個人聽歌要求唔同. 其實另一位師兄都有佢道理, 廣播用同 disco 用, 演唱會用同錄音用要分全部都唔同. 屋企聽歌仔用用 recording broadcast 始終最好. 致於 xli 我就冇乜意見. 只係唔想因為咁少事又要睇 d 冇結果嘅爭論.

白鑽玩家

師兄我唔係同你討論器材對與錯
依家係回應你話我"搵交嗌"
點解我有我論點
而對方沒有新論點
回應我"講多錯多"
而我去回應對方"講多錯多"
就係"搵交嗌" ???