設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: leeon

[討論] 灣仔聲X閣這樣做生意!等執!

鑽石玩家

都係果句,我哋唔係同D唱片店老細做親家,feel啱價錢啱就幫襯,唔係就幫襯第二間或上網買,大家唔使勞氣, 買碟唔使咁辛苦,,以前出過果D每日都大減價,乜乜編號版SACD咪係D搵笨銷售策略呃粉絲去捱貴價去搶呢D所謂30年前嘅古董歌,而且SACD碟咁差嘅質素同印製經常出錯, 仲敢賣到咁貴 , 睇嚟呢種情形香港先至有, 小弟都算係後來嘅Leslie fan,好喜歡佢, 有齊晒佢D歌,但佢SACD碟一隻都唔買,咁差嘅質素同印製, 再加上20-30年以前嘅錄音科技同編曲,D音效點會好?? D歌都出咗30年啦都應該有D厭了, 咪俾D唱片公司店舖覺得佢哋大len晒...

評分

參與人數 3威望 +70 金錢 +70 收起 理由
lamwaikit007 + 50 + 50
dc903 + 10 + 10 用家心得
wing1238 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

黑鑽玩家

收到,吾勞氣鳥

銀級玩家

psb 發表於 2016-3-19 11:47
都係果句,我哋唔係同D唱片店老細做親家,feel啱價錢啱就幫襯,唔係就幫襯第二間或上網買,大家唔使勞氣,  ...

古董野從來只會買復刻王,幾廿蚊隻,原汁原味~

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜樓主以正常價入到碟。

但是我都會仍然幫襯聲X閣買碟。

嘅然你都公開了你唔鍾意嗰間鋪的名稱,但又為何唔講番你同邊間碟鋪買到正常價碟,咁好嘅店舖應該表揚下。亦都讓此處嘅師兄唔勢捱貴碟都好。

謝謝。

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
dc903 + 10 + 10 絕對認同
相位王 + 10 + 10 絕對認同
kl122002 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

純路過,文中指的店鋪我從未幫襯過;其實如果正反方表達自己意見時(不單止這一個帖)都不會太過激動,客氣一點,咪世界和平囉!若要人似我,除非兩個我!留一線,它日好相見!

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

事實我記得唔只樓主的一家, 仲有一些都是在賣正常價. 有些這裡的C兄一直都知, 我也在過去的post中提過.
又另一個事實是, 無論家下post一張買到自已想要的野, 定還是點樣, 我都還是會撐去聲X閣買碟.
我至今都未曾被佢甘樣招待過, 相信唔少C兄都是.

猶如我之前講, 好多野講左好多次, 不重覆,
唔賣俾你, 或者簡單地講就係唔想做你呢單生意, 老細當時點解要甘諗甘講?
我識朋友已打探得略知一二, 朋友只講不過都是那是無聊老問題, 佢話真是有D無謂.

我再看開帖時間和開售時間去了解, 忽然明左.  
有心追呢個post的C兄們人不妨甘樣做.

就是這樣, 成件事真的有少少無聊.  
如此的抹黑還真是過份.

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
dc903 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

還是好音樂最好.

黑鑽玩家

kl122002 發表於 2016-3-20 07:33
事實我記得唔只樓主的一家, 仲有一些都是在賣正常價. 有些這裡的C兄一直都知, 我也在過去的post中提過.
又 ...

聲X閣打手,屈人買埋D蟹貨就認啦!其它铺又吾洗屈人買。解釋吓啦聲X閣打手!

1萬

白鑽玩家

老而不

我忍左好耐, 客氣都客氣過, 長氣都長氣過, 口夠臭了, 真係好Q臭.
請原諒, 很久沒有惡人mode上身, 今晚唔打字唔係我.

哈, 你仲有再加字

乜呢度甘多甘樣的人, 留D甘樣的抹黑文字,  "我就係甘樣, 你吹得我漲?"  
吹乜漲唔漲, 你有問題就係發生在你身上的問題, 唔係人人都要去捧你身上的問題變成大家身上都會發生的問題.
下下主張 "我是金主所以我話事" , "我對耳係神聖".
定俾個少少錢,, 將套hifi 就當真人live 去聽一兩支歌仔有 "國王病" ?
家下你當一個壇入面你的post一定要你講無人講? 呢度唔係你個FB又唔係你個blog,
人地唔like你, 明正言順去撐店方,
你家下講唔過人就話人地係打手, 甘都得? 真係唔知遲D呢度仲有D咩人!

你單野, 淨睇個日期都知咩事了,  套新野SACD發行日是3月15號,  你就12號開post指明道姓發難.
根本係你訂得遲, 由行文中已睇出你又唔太似長期客,
簡單地推測是要人地老世要幫你加單, 又要確定你將會有的是number版,
你遲,又如每只要兩張, 甘樣叫老世點落order補/加單 ?  而且我好唔信當日的對白好似你寫得甘簡單.

老世在WC開左甘多年鋪, 如果佢係要一套order就係佢的requirement.
你唔妥可以唔去訂,  又唔見其他support 的C兄覺佢有問題?

你日後再有咩唔妥, 唔該去海關, 去消委會, 或者上報紙,
而唔係下下網上自已開post就當登基立國唯我獨尊.

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 3威望 +70 金錢 +70 收起 理由
mankit9998 + 10 + 10
mzbmzb + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

kl122002 發表於 2016-3-21 22:22
我忍左好耐, 客氣都客氣過, 長氣都長氣過, 口夠臭了, 真係好Q臭.
請原諒, 很久沒有惡人mode上身, 今晚唔打 ...

絕對認同。

1萬

白鑽玩家

kl122002 發表於 2016-3-21 22:22
請原諒, 很久沒有惡人mode上身, 今晚唔打 ...

其實聲X閣能夠做足30幾年,自是因為它真的賣碟公道。

它的熟客對此帖只會覺得是 嚏之以鼻。

http://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=129313

不過,都唔明他自己都寫明唔再幫襯,但點解又再幫襯呢? 真係唔明,真係唔明。

就讓此帖慢慢沉下去吧。

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 5威望 +50 金錢 +50 收起 理由
mankit9998 + 10 + 10
Msuper + 10 + 10 好多人=口裡說不.身體做得
mzbmzb + 10 + 10
alexhhy23 + 10 + 10
kl122002 + 10 + 10 精彩發現!

查看全部評分