設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Msuper

[討論] 為了一張心儀二手 CD, 你可以去到幾盡 ?

鉑金玩家

我最貴都係用咗160元,買咗隻東方之珠3,就係為咗首(葬心)而買。

評分

參與人數 2威望 +100 金錢 +100 收起 理由
dc903 + 50 + 50 俾個Like你啦
Msuper + 50 + 50 好野師兄忍到手唔使挨貴碟,比個讚你!.

查看全部評分

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

窮小子 發表於 2019-1-14 11:19
換2塊鏡片 ~ 仲貴過買副全新哇!

富友友,陀地生菜就未收到勒,睇住泡菜先得唔得呢?
呢期又輪到買~泡菜Techno天后既碟碟 (2002年發行),呢盒 3 孖碟封面頂有點凹陷位,再望真 d 原來係裡面其中一只碟的透明膠盒爆裂了~不知是郵寄問題還是賣家問題。呢盒野本不打算開封, (裡面只是撈埋其它歌手的大雜會,其中她的歌跟個人專輯無分別所以唔打算開封),禁依家裡面CD盒爆了,你地會否因為禁樣開盒檢查呢?

以下為網上圖片,裡面是禁的!

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 4威望 +230 金錢 +230 收起 理由
tlsk + 50 + 50 報告非常詳盡
dc903 + 50 + 50 都試過幾次 如搖有聲音 會拆開來看 怕碟花.
窮小子 + 80 + 80 碟應該無問題~呢D膠盒本身好移希㗎咋!.
psb + 50 + 50 超正, 一定要加分!

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Msuper 發表於 2019-2-15 17:37
富友友,陀地生菜就未收到勒,睇住泡菜先得唔得呢?
呢期又輪到買~泡菜Techno天后既碟碟 (2002年發行) ...

平時買 2手   遇上膠盒太殘 , 最多換第個

## 現在咁情況 ~ 有無霖過邊處 買個新盒呢 ??

評分

參與人數 6威望 +290 金錢 +290 收起 理由
sunboy + 80 + 80
ericeric + 10 + 10 Sorry師兄,㩒錯反對掣
dc903 + 50 + 50 若太殘 就要換啦
Msuper + 50 + 50 里的蚊堤稍後回,剛病巧就介下油膩心口有勇.
ernietse + 50 + 50 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章

窮小子 發表於 2019-2-16 17:05
平時買 2手   遇上膠盒太殘 , 最多換第個

蝦蝦,禾入了市3連幾典燴茂準備呢!
不過,呢穫野唔係換碟盒就得,應該要用錢先解決到嘩!

里要黑蜥定透明蜥?

襪牙與梳牙

左邊~SA屎dee 盒 與 右邊兩屎dee 的膠托

巧有脆,唔同牌指的卡色帶盒不能互換盒蓋的!真吹帳!

順便送個靚老冧比里,唔怪之得里叫 "窮小子"  5發發發發發!

x

評分

參與人數 4威望 +190 金錢 +190 收起 理由
tlsk + 50 + 50 正到爆
ericeric + 10 + 10 一定要加分!
dc903 + 50 + 50 工具齊全喎
窮小子 + 80 + 80 係醒哇~應該簡全透明,因有底面(封面).

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Msuper 發表於 2019-2-17 12:41
蝦蝦,禾入了市3連幾典燴茂準備呢!
不過,呢穫野唔係換碟盒就得,應該要用錢先解決到嘩!

~ 9錯咗少少 , 應該簡透明十黑色先真
                        黑色膠耐用好多 (無咁鬆脆) 。。。

評分

ericeric + 10 + 10
Msuper + 50 + 50 暫時什麼都不動睇下遲些會否發碟瘟,嘩蝦蝦.
dc903 + 50 + 50
ernietse + 50 + 50 I like wear black color condom more sexy

查看全部評分

鑽石玩家

窮小子 發表於 2019-2-16 17:05
平時買 2手   遇上膠盒太殘 , 最多換第個

黃金地庫有大把選擇

評分

參與人數 4威望 +260 金錢 +260 收起 理由
tlsk + 50 + 50
Msuper + 50 + 50 要否我幫你按反對制~禁咪打和囉,嘩哈哈!.
窮小子 + 80 + 80 C兄早晨~有勞提供。。。

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章

窮小子 發表於 2019-1-2 20:38
~ 老人家 要DD 時間哇!

回 M仔   比條路 小子 行巧哇…hehe

只碟坐完飛滋到手了,呢個盒通常難搵巧質數,禾見里有買再版係咪當年里買唔到靚仔頭版所以買再版代住先 ?
當年係咪都唔係禁易搵到靚仔紙盒架 ?
禾有興趣望下里只紙盒頭版除了膠套後既真身喎(八下新舊程度) !
作4啦,本歌書禁化學,禾用濕紙巾抹下就甩掉面層既紙!

紙盒裡面仲係白雪雪架!

一般香講/大陸見到既質數係禁囉↓ <哽唔落>

禾唔笑里,首歌係只屍 dee 裡面都無寫合唱男歌手係何人,所以里估唔到禾買既原因囉!(係陰陽既 Albert)

[youtube]sbE5uGhr9lI[/youtube]

回: M仔 ~ 但蒨文呢隻 CD有呢個細節 都比你發現  勁呀!  佩服、佩服。。

乜樹脾禁大鼎糕姆過禾呀!禾都唔記得點發現,巧似當時搜尋 "雷有曜 (Albert)" 字時發現呢首歌嘩!!!
屈蛇禁慘,幾時家嫂可以堂堂正正入 "窮宅" 大門做阿易呢?唔使伏厘厘鴉!

x

評分

參與人數 4威望 +230 金錢 +230 收起 理由
dc903 + 50 + 50 早已知把男聲 唱片公司太過份 有聲無名.
窮小子 + 80 + 80 100個估5到 ! haha ~ 原來係蒨文
psb + 50 + 50 用家心得極具參考價值

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Msuper 發表於 2019-2-21 20:56
只碟坐完飛滋到手了,呢個盒通常難搵巧質數,禾見里有買再版係咪當年里買唔到靚仔頭版所以買再版代住先  ...

屈蛇入多盒 ~    ~ 鬼鬼祟祟

## 聽朝偷運番公司。。。

~ 又估下會有幾多盒 (呢款) ?

回: M仔 ~ M仔買得嘅 , 巧多時緊同呢隊樂隊有關
                  但蒨文呢隻 CD有呢個細節 都比你發現
                  勁呀!  佩服、佩服。。。

x

評分

tlsk + 50 + 50 超正, 一定要加分!
dc903 + 50 + 50 e款當時仍有好多 e+無見到囉 估你有2套新.
Msuper + 50 + 50 傻子買得卡帶必買cd估里公司3~4只現加1.
ernietse + 50 + 50 nice green white background
Johnnymak1967 + 10 + 10 今日又有收穫!

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

窮小子 發表於 2019-2-22 00:06
屈蛇入多盒 ~    ~ 鬼鬼祟祟

## 聽朝偷運番公司。。。

秘密出境 ~ 成功到達目的地哇!

x

評分

參與人數 5威望 +280 金錢 +280 收起 理由
tlsk + 50 + 50 俾個Like你啦
dc903 + 50 + 50 估錯 係3!
Msuper + 50 + 50 擰易年出竟儲唔到泉申,自己盡量儲一只泉申.
ernietse + 50 + 50 nice clean table

查看全部評分

鑽石玩家

買二手碟,至多兩舊,頂籠三舊

評分

參與人數 5威望 +310 金錢 +310 收起 理由
sunboy + 80 + 80 絕對認同
dc903 + 50 + 50
窮小子 + 80 + 80 真係幾因人而異。。。
Msuper + 50 + 50 價錢視乎喜歡程度,一般與非常的差別好很大.

查看全部評分