設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 對DMA的一點不滿

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
話說我12月中的時候經過星際間DMA入去問佢有無EARIN隻耳機, 因為我想買兩對, 當時店員就話已經無貨叫我留電有貨再通知我, 咁我留左啦, 到今日都未見有人打比我, 咁我打去問, 得到答覆係無我記錄, 我話我落黎留名留電話喎, 佢答我可能個店員將張紙仔塞下塞下唔知塞左去邊, 叫我留多一次電話有貨通知我, 咁我話會唔會之前有貨我可以買到就係因為你咁攪到我白等一個月, 店員話以前D野唔好計, 而家幫你做返啦..... 咁我CUT左線無理佢.......

全程對話個店員唔見得有歉意, 唔好意思亦沒有一句, 要我幫趁你, 以後都唔會囉.........

白鑽玩家

Don't be upset.  This kind of irresponsible attitude is quite popular in service industry in HK nowadays that is why people like to shop in Japan.
Head-fi items usually have a few reselling channels not like some hifi products having only a group of companies for sale. You still have some choices.
I had similar bad experience in one of largest Japan fast fashion shops in HK as well.
digiman

高級玩家

digiman 發表於 2016-1-20 21:38
Don't be upset.  This kind of irresponsible attitude is quite popular in service industry in HK nowa ...

日本.. 算夠數吧

我部DAP 壞左sent email去安橋問野. 覆都唔覆呀.. 日本服務好? 唔覺law

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

請問sumandy ching 係未 用日文email㗎?

唔係嘅話,算夠數了 ~

日本仔野服務態度係世界算ok, 但民族主義太強,如果你用返日文email比佢地,反應可能不一様

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
alleelarry + 10 + 10 絕對認同
digiman + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

高級玩家

師兄如果用日文問,仲要寫日本人式既日文,甚至話你自己係在外地工作既日本人,咁應該會好好多…
A7 + CK100PRO

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

四個字: 愈做愈差

銀級玩家

可能獨大所以特別串

銀級玩家

要治本必需重口味

CosmicHolyGhost 發表於 2016-1-21 07:20
可能獨大所以特別串

依家有間新星啦,右店幾受歡迎
SE5WAYR,HIFIMAN RE800

新仔玩家

小弟都係做零售,其實好多地方訂野都要比訂金,訂又無落,淨係留個電話就算,喺香港做零售成日遇到呢D客,篤下手指當自己買左野咁,等耐D又以為你呃佢,四圍嘈四圍吠

星級玩家

DMA態度真係要注意吓,去幾次D服務真吓幾差

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
goodabc2010 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

買得太多
時間太少