設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: tennishk

[討論] 今日去左(威達公司)試Velodyne SPL-800 Ultra。想講對SALES既印象。

進階玩家

66# Einstein
收到, 反而怕上太多容易中毒......
有關對sales印象的回覆, 係我想正面d提醒做得不好的, 記住要敬業樂業, 生意自然會好, 行行都會有運吉的客, 但有心問有心買的不會都是一條水魚樣的走進來. 無買的客有可能會傳口碑給朋友, 對嗎? 我真的亦體驗過好的舖頭, 亦會決定幫趁.
當然各位師兄已經有很多有關經驗, 我只是禁不了自己發表一下感想

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

佢地真係好好架, 我同樓主經驗一樣... 成年前同太太膽粗粗入左去望下睇下有冇得賣 sub 仔... 點知個 sales 二話不說就放好兩張椅比我同我老婆係皇帝位, 熄晒燈開埋 projector 試比我地睇... 最初都幾驚下, 因為真係未諗過會咁樣試法..... 而且我重係試最平隻 cht 8".....

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Syau-have you bought chT 8 inches. I also have the same experience and buy cht 8 "

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Syau-have you bought chT 8 inches. I also have the same experience and buy cht 8 "
randyma 發表於 2009-11-3 12:43

oh.... I haven't bought anything there finally...
just go in and 運吉....

專業玩家

good service

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

46# datacoma

我覺得呢個唔係籍口....做服務業...就係要SELL 服務...做酒店...就算D 客幾無禮...只可以聽...同埋不停SORRY...受氣....做HR...D 客要你做乜就做乜...講得衰D 當你阿4都唔出奇...你最多後面插下佢..當面對住佢..依然要好似中國國術咁變面笑住咁對住佢...只係得一個行業..HIFI 業...竟然要俾氣D 客受...D 客仲要拎錢出黎俾佢地賺...仲有..HARDSELL 一向都係MARKETING 既大錯....客俾氣SELLER 受...天經地義..依家唔好話要求正常態度...MK 竟然要D 客受氣...咩世界...師兄我地有責任維持業界既健康...應該去SERVICE 好既地方買.....不過講開講...MK TIM 志個到態度都係唔錯的.....

星級玩家

我都上過威達幾次"運吉",嗰度果個帶眼鏡嘅肥哥哥真係劉華都話好

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

我都一向以為,好似時代廣場專做有錢人生意既地方,見到我寒寒酸酸既樣,會唔想理我

專業玩家

76 榮譽VIP勲章

OH!
我係SALES......
有沒有心買嘢真係有樣睇.......
如果閣下無意購物,沒關係的,『但不要寫在面上』
格價都無問題,記得要比信號比人,『點頭,唔該,嘛煩灑』
有D嘢係有錢都買唔到,就係『別人的專重』
最感動係部超過十几年的老爺CD機還用得(Pioneer PD-T06 CDplayer)

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

OH!
我係SALES......
有沒有心買嘢真係有樣睇.......
如果閣下無意購物,沒關係的,『但不要寫在面上』
格價都無問題,記得要比信號比人,『點頭,唔該,嘛煩灑』
有D嘢係有錢都買唔到,就係『別人的專重』
...
chyhm 發表於 2009-11-13 17:04

師兄講得好!
同埋可否形容下~ [混吉]既表情通常係點樣架?!
小弟乃AVP 即係玩AV永遠掛住P牌 醜死鬼..