設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[討論] hifi 平民區

黃金玩家

samuelt 發表於 2016-5-1 17:16
喺冇萬五咁平個噃,五萬就差唔多!

曾經有過強國產低低型號EL34膽合並賣過皮二三,E+重有冇就5淸楚鳥!
G36c,M92f,MP5ka1,clock17,L115a3

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

kl122002 發表於 2016-4-29 06:42
計左條數, 689話過萬四才有選舉權, 我計不如就萬5畫界.
如果一個人月入HK$15K, 每個月自已留$5K, 即最少3-4 ...

原本我只係想抽下水...攞AV友心態開下玩笑
無想到樓主你覺得我"裝"你
或者從另一角度睇...依家就當我真係"裝"你
咁樓主你又有無諗過:點解我可以"裝"到你呢?
另外...究竟邊個先係有心人?
條件C兄已經設定左係萬五至二萬
而根據C兄嘅器材嚟計...無理由係萬五至二萬全套喎
我嘅所謂引申...亦只係計全套器材個總數出嚟啫...咁都有問題?

我依家列兩套器材出嚟
1.MOON 250i & 260D + ATC SCM7
2.金仔e260 + 山貓 + BDP LX88

第一套...應該附合哩個post嘅條件(真平民)
因為...只有260D剛剛達到萬五元級
其餘兩樣都低於萬五元

第二套...並不附合哩個post嘅條件(偽窮人)
因為...當中e260已經超過二萬

第一套係我現時擁有...第二套係由我之前提出
兩套嘅價錢根本差唔多...而且兩套都低於四萬元
即係...比四萬五元門檻更低
但係...一套係真平民...一套係偽窮人...咁即係點?
當然...點樣分 "真平民 & 偽窮人"...絕對係大家嘅自由
但我覺得所有野...只不過都係數字遊戲
如果要我為左附合 "真平民" 哩幾個字
而限制我分配器材消費比例...我一定揀做 "偽窮人"
因為對於我個人嚟講...哩種做法...絕對係戇居嘅行為
我之前已經講過...用貴價器材樂趣並不一定高於平價器材
我亦算提供左一d數千元嘅器材 / 品牌
互相配撘下...二萬元應該夠組合全套
總唔會話我完全無貢獻啩
有時過份執著...可能會變成心魔
大家是否執著 "真平民 & 偽窮人" 自己揀啦...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

國產果D型號應該可以...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

黃金玩家

ilavbnm 發表於 2016-5-1 18:59
國產果D型號應該可以...

但國產D要預左折招牌啦,有老友入左部國產型號新—手行貨,玩左三個星期就要搬部機去維修部修理左一個星期,燒膽!
G36c,M92f,MP5ka1,clock17,L115a3

鑽石玩家

ilavbnm 發表於 2016-5-1 18:46
原本我只係想抽下水...攞AV友心態開下玩笑
無想到樓主你覺得我"裝"你
或者從另一角度睇...依家就當我真係 ...

好少見你咁執著噃
話時話你套野都唔平噃(至少貴過我D真垃圾)

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

ctmk 發表於 2016-5-1 20:25
好少見你咁執著噃
話時話你套野都唔平噃(至少貴過我D真垃圾)

因為我有一個抽水嘅心魔...
唔比我抽水...我好慘架...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

Ccs56084342 發表於 2016-5-1 20:10
但國產D要預左折招牌啦,有老友入左部國產型號新—手行貨,玩左三個星期就要搬部機去維修部修理左一個星 ...

燒膽啫...換過d唔係國產嘅膽囉...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

1萬

白鑽玩家

老而不

平的luxman 又唔使五萬起跳
沒記錯現行發售的model, 不計內地生產的, 合併機大約是一兩萬頭.

舊的, 好似我之前入的SQ-505, 都只是才數千元.
還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

Ccs56084342 發表於 2016-5-1 18:01
曾經有過強國產低低型號EL34膽合並賣過皮二三,E+重有冇就5淸楚鳥!  ...

SQ 38-u?
停左了, 市面也不見了.

最新是Lx-32u, 用EL 34
唔知香港會不會有?
還是好音樂最好.

黃金玩家

kl122002 發表於 2016-5-1 22:05
SQ 38-u?
停左了, 市面也不見了.

師兄:對現今D Lux 有冇咩意見呀?近期似乎金仔個名響D喎