設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[討論] hifi 平民區

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kl122002 發表於 2021-11-9 15:17
你用FB, 電話問一定係答個定價架。
點解差果幾日唔等下呢....

我都好認同!
但舖頭師兄話已經計咗我特價嘅價錢再平比我…我覺得OK掛🙈

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

頭嗰兩個鐘以為瀨咗嘢..分析力係好,但把聲音樂好薄,幸好之後慢慢入狀態!我估計希望會之後更好。

1萬

白鑽玩家

老而不

市面上連streamer 都同時有的all-in-one amp 似乎比以前新的不少的同時, 聽起來也好過以前的.
如是說, 我是不是應把Rega amp 都換走?

還是好音樂最好.

鑽石玩家

Arong2020 發表於 2021-11-9 15:27
頭嗰兩個鐘以為瀨咗嘢..分析力係好,但把聲音樂好薄,幸好之後慢慢入狀態!我估計希望會之後更好。 ...

師兄,嚟條好嘢👍🏻,小工全套Naim,用緊條DC-1駁CDX-2去nDAC,另一條係AQ VDM-5由Naim Uniti-core去nDAC!一直諗緊唔知好唔好入你嚟條試吓,但是係條Naim DC-1雙倍價錢🤣! 可否PM個價錢,長度及何處入手🙏🏻
Naim 202/200, CDX2, ProAc D20R, Power Line

鑽石玩家

kl122002 發表於 2021-11-9 15:17
你用FB, 電話問一定係答個定價架。
點解差果幾日唔等下呢....

我都諗住星期五去走一轉😆,師兄依你所見supra 嗰DC blocker+supra條原裝PC做頭由牆身出去套Naim system,會否有不良影響,同時我係用nordost 6B英式排蘇,麻煩晒🙏🏻🙏🏻
Naim 202/200, CDX2, ProAc D20R, Power Line

鑽石玩家

一斤花生@G 發表於 2021-11-5 13:39
所以我決定買個supra 拖版算了~ 然後入牆身 都用SUPRA

因為之前買了二條MONSOON係遇一條入牆身, 而家比 ...

師兄,咁啱我都用同一條power code,但係駁我部Naim嘅Hi-cap🤣

1萬

白鑽玩家

老而不

heven 發表於 2021-11-10 20:21
我都諗住星期五去走一轉😆,師兄依你所見supra 嗰DC blocker+supra條原裝PC做頭由牆身出去套Naim system ...

據一些我認識的老Naim玩家而言, Naim機可以說是最不需要額外電源處理的機種, 想升級的話用返原廠出果條係最好.  
你找早少少的頁數(1-2頁) 已有我對DC blocker 的見解. 如果家中沒有DC shifting 的問題的話, 就不必用DC blocker .

還是好音樂最好.

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

heven 發表於 2021-11-10 20:10
師兄,嚟條好嘢👍🏻,小工全套Naim,用緊條DC-1駁CDX-2去nDAC,另一條係AQ VDM-5由Naim Uniti-core去nDAC ...

H師兄,很久冇見,當然可以…我呢條1.5M、收PM!
星期五你可以同威記比較下(我都想知你問到幾錢)😆
呢啲我都唔識、況且線材又冇得試,我都係信嗰位師兄(算係識識地)佢一句話冇老點…咁就要左了
價錢佢就話比到最盡…唔知呢個有冇老點我

鑽石玩家

heven 發表於 2021-11-10 20:35
師兄,咁啱我都用同一條power code,但係駁我部Naim嘅Hi-cap🤣

師兄之前唔係開個貼問audioquest Niagara 1200 ? 點解冇買到?

我等左半年 咁岩又睇到一D電子學測試,話一點作用都冇....所以就想買其他~

你用緊nordost 6B  感覺如何?  我係地庫落左訂而家想轉買ISOTEK 同SUPRA

地庫又建議我買nordost 6B .......但係nordost 6B 真係好少人講資料太少  想請教師兄對nordost 6B 有乜評價?

鑽石玩家

kl122002 發表於 2021-11-10 21:03
據一些我認識的老Naim玩家而言, Naim機可以說是最不需要額外電源處理的機種, 想升級的話用返原廠出果條係 ...

師兄,我入Naim的初心,就係唔想亂加其他嘢,只用同廠的線材就OK,但過咗一段時間就身痕,電缐大致上已用了Naim power line,而數碼缐已用了一條Naim DC-1,等到大減價,可以身痕入多條DC-1或nordost heimdall 2(就不知佢有改善定不配合啫☺️),而DC BLOCKER,因為最近嗰次見威達在酒店做展覽時,見佢哋有用嚟個block而價錢唔太貴,就想試試!因為Naim啲PSU實在太貴,太約等同一部價,三皮幾(XPS DR)😂
師兄怎樣可以知道有DC shifting 的問題出現🙏🙏