設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: alanyoung2005

[HDMI線] Best HDMI cable brand 2015 (price vs.quality) **Updated 2**

禁止發言

簽名被屏蔽

禁止發言

鑽石玩家

係囉,又發電機又打摏機,鍾意嘅咪再吹大d囉

禁止發言

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

我就信大師級人馬評語
唔會嗰種化名又化名毫無公信力

鑽石玩家

墳場發電機 發表於 2016-3-1 00:14
師兄, 同你無乜兩句 , 唔好"辣"黎我個邊 , 唔通有個叫 "斷JJ"  "駁JJ" "JJ6980 (JJ碌DOG變型)" 我又可以 ...

師兄,我唔會覺得稱呼你為"發電機"是冒犯到你,但如果你覺得攻擊我是另有目的嘅話,請隨便。

鑽石玩家

samyiu 發表於 2016-2-29 21:50
咁經過測試 , 可以去到18G , 3D/4K/60P 有乜問題 ?!?!
唔 SUPPORT 18G , 3D/4K/60P 又比你地串 , 人地up ...

我唔知你話佢upgrade到18Gbs有咩根據,係靠人話你知定係有官方認証?

我純屬是兩條線都擁有的用家而分享,我拿出来的數據也是綱上看到的資料,並不是靠大聲抵毁其線材,如果閣下認為怪獸線與彩虹魚比不下去的話,呢個純屬係個人感覺,適隨專便

果位師兄買左兩條有問題的怪獸線師兄大可聯繫賣家或廠家相討更換或退貨,亞馬遜無回佣或請我飲茶食飯的,所以我並没有責任去保証其質量問題

星級玩家

jj3380 發表於 2016-2-29 18:16
有樣嘢重攪笑,睇下我條55ft彩虹魚個盒,好似d過期食品咁,鍾意點貼就點貼,可以由16Gbs變18Gbs,唔好話你 ...

大joe哥,你係資深影音友,無理呢啲冷知識唔知傢!好多廠商生產都會咁做的,控制成本易啲麻!我之前用Ayre K1 evolution upgrade版都係用舊箱,而亦用過的Jeff Rowland 8Tihc都係用舊箱加新lable 貼上啦!最重要係件函係堅,條線係咪18G 先?咁大廠點會呃你仟零二仟蚊而輸品牌!
唔好成日針鋒相對啦!無器材會無缺點,無話邊條會贏哂,我至叻先得!如果只得一條無敵,咁HiFi咁邊好玩!大家用家分亨心得,理性討論!其他兄弟網友睇覺得啱用咪袋住先囉!如果覺得吹水老作咪當睇故仔囉,你知啦,文章上可能會詞不達意,吹大小小唔出奇,講畫面最好啦,有圖有真相!成人嚟傢,咪好似細路咁先得!
你係我朋友,魚佬亦係,我唔係高级鱼販打手,我係我Shadam大雄

評分

參與人數 4威望 +33 金錢 +33 收起 理由
無敵打樁機 + 3 + 3 好一句 有圖有真相
edwincwlam + 10 + 10 絕對認同
nan + 10 + 10 部份人士完全是對人不對事,論壇講求的是證.
PhantomGTR + 10 + 10 人話

查看全部評分

Projector: Sharp Z12000
Screen: Kikuchi Gray Matt advance
TV:Panasonic P50v20H
AV amp:Pioneer SC LX81
Fr spk JBL TLX12
C spk JBL  TLX14
Sur LR spk Danmax
Sur back LR Aiwa

星級玩家

唉!本來一個好好地的po,又為彩虹魚嘈,魚佬需然是我朋友,我都望佢富貴,但是佢都無出聲咁耐,就算佢做過些什麼都好,都過了咁耐,點解仍要為嘈而嘈!
我相信玩得音響絕對都是一種高消費一群,大家都是有識之仕。為何仍要咬住不放呢?
雖則我與JJ兄素未謀面,但我深信JJ兄都是明白事理的人,何解要為一條缐動氣呢?音響五花百門,百貨百客,說到底也只是玩具一件,認真就輸了!
利申,以前我是彩虹魚用家我絕對認同佢一味夠光,我只享受用這缐如何在我器材中做到平衡,最後我做到了,在過程中我也有得著,最後彩虹魚也放於什物櫃內。我只享受過程!
怪獸我未用過,但我深信都是一條好缐,我不敢妄下結論,只知每件產品都有其作用,只是D人識唔識玩得好。
JJ兄,有些事情講一次便夠,講多幾次只會令人覺得討厭。再講,我不是打手,事先聲明,我只是一名玩家,一名永遠的AV新手,完!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
PhantomGTR + 10 + 10 人話

查看全部評分

星級玩家

既然叫人唔好再講,大JJ已經唔出聲兩日,但要换個牌頭抽水講過,我都唔爭在講多兩句,知道條魚一味得個光要收返入櫃桶的話,想老友富貴都
唔好害網友賣啲又易壞又難握手産品出街,都係嗰句信專家