設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[AV擴音機] 求救

星級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
砌左部新機 , display用960 , 唔知點解用投投播3D bluray時睇幾分鐘就會彈出去話唔支援個解象度 , 一係就唔出3D :042:  :042:  :042:

但係用PS4播又無事

電腦係經過onkyo 646 駁無線hdmi 去投影 . 另一output 就上sony 4k tv

琴日試過換hdmi線 , 結果一樣 . 唯一試過無問題就係電腦經hdmi直去投影 , 一經amp就唔得

但係PS4 經amp + 無線hdmi去投影又無問題wo

評分

參與人數 1威望 +100 金錢 +100 收起 理由
mankoo米高 + 100 + 100 用家心得

查看全部評分

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

留意解像度是否兩者一樣呀。

星級玩家

YYSKY 發表於 2015-12-23 01:33
留意解像度是否兩者一樣呀。

你意思電視都投影機 ? 唔同架 , 電視係4K , 投影只係1080 , 但係我用投影時已經改左電腦做1920x1080 , 佢有時會係畫面度好快彈句野出黎叫我更改解像度做1280x720 部646個面板就有時會顯示resolution err

星級玩家

今日終於搵到個原因 , 頭先試吓部onkyo剩係插無線hdmi , 所有問題都無哂 , 咁我就懷疑係電視出現問題 , 跟住我插哂兩個output , 但係電視嗰邊我就唔插落ARC個port度 , 同埋係電視度有關hdmi sync嘅setting off哂佢 , 咁就fix左

黑鑽玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜解決問題,繼續享受影音

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

安記amp應該有得set hdmi 1 or hdmi 2 or both output
Marantz • SAsound • JBL • XTZ • Klipsch • MK • Velodyne • Sony • Oppo • Mcintosh • Focal

星級玩家

bigair 發表於 2015-12-31 14:05
安記amp應該有得set hdmi 1 or hdmi 2 or both output

set 過唔得 , 只可以插一個 , 之前解決左嘅問題今日又再出現 , 真係唔知咩事

鑽石玩家

chantszkin 發表於 2016-1-3 17:54
set 過唔得 , 只可以插一個 , 之前解決左嘅問題今日又再出現 , 真係唔知咩事 ...

打俾安記問下
Marantz • SAsound • JBL • XTZ • Klipsch • MK • Velodyne • Sony • Oppo • Mcintosh • Focal

星級玩家

bigair 發表於 2016-1-3 23:14
打俾安記問下

打左去問 , 佢建議我換hdmi 線 , 話因為就算部電視standby mode一樣有電流通所以有干擾 , 所以叫我用一種hdmi線入面19 core都係獨立焊接落接頭嘅線

想問問各位ching可以喺邊度買到呢種線呀

鑽石玩家

chantszkin 發表於 2016-1-5 08:05
打左去問 , 佢建議我換hdmi 線 , 話因為就算部電視standby mode一樣有電流通所以有干擾 , 所以叫我用一種 ...

我用kordz 線,無呢d問題喎