設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: icefatgirl

[黑膠碟] 樂壇女皇梅艷芳四張復刻華星經典黑膠唱片

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

生產地係荷蘭? 好似比較小見

銀級玩家

冇舊版,也是近年才聽黑膠。今天買了慾望野獸街,也是第一次買非環球復刻中文黑膠唱片,感覺良好,有歌詞海報,碟圈貼紙跟足以前,聲音不錯,完全好過環球的黑膠系列。

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
sineadeddie + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

星級玩家

許諾 發表於 2015-12-19 15:30
冇舊版,也是近年才聽黑膠。今天買了慾望野獸街,也是第一次買非環球復刻中文黑膠唱片,感覺良好,有歌詞海 ...

師兄幾錢入手?

銀級玩家

Homme 發表於 2015-12-19 15:56
師兄幾錢入手?

$240,威威唱片

星級玩家

慾望野獸街 音質唔錯!!!
而且成個包裝及印刷都唔求其, 最驚喜有海報!!!

星級玩家

就係因為 慾望野獸街 唔錯, 所以即飛去買 In Brazil '89.
音質真真滿意!! 華星當年錄音係差一皮, 但呢個已經係事實, 去比較其他同期歌手嘅出版就無謂抝啦!!
呢批碟無論包裝印刷以至膠碟製作都係有心機嘅!! 而且屋企嗰兩隻原版一隻就跳到阿媽唔認得, 一隻就花到阿媽唔認得, 而且前碟主應該成日聽, 去到最後首歌已經有啲啲走音, 殘嘞!!
值得一提再版去到最後首絕冇因為圈細而令到音質偏差, 非常good!!!

銀級玩家

sineadeddie 發表於 2015-12-20 02:45
就係因為 慾望野獸街 唔錯, 所以即飛去買 In Brazil '89.
音質真真滿意!! 華星當年錄音係差一皮, 但呢個已 ...

我聽完隻慾望野獸街之後都有剎那諗買唔買埋隻in Brazil,因為呢隻d歌更好聽,但我已有舊黑膠,而且仲新淨,仍考慮中~

星級玩家

許諾 發表於 2015-12-20 10:02
我聽完隻慾望野獸街之後都有剎那諗買唔買埋隻in Brazil,因為呢隻d歌更好聽,但我已有舊黑膠,而且仲新淨 ...

我覺得如果真係鍾意又唔怕買埋, 始終質素唔錯, 又有生果女郎海報!!
而且意義更大 - 阿梅最like嘅 夕陽之歌 !!!

科林玩家

sineadeddie 發表於 2015-12-20 12:30
我覺得如果真係鍾意又唔怕買埋, 始終質素唔錯, 又有生果女郎海報!!
而且意義更大 - 阿梅最like嘅 夕陽之 ...

封套始終有別於舊版,in Brazil 舊版中間可以打開,請問海報係咩size?

星級玩家

oceanforriver 發表於 2015-12-20 21:58
封套始終有別於舊版,in Brazil 舊版中間可以打開,請問海報係咩size?

原裝咁大,同 慾望野獸街 一樣size.
包裝印刷好難去同舊版compare嘅,就算做返兩邊開,印嘅年份都係寫住2015 - 始終點都會有分別,right??
呢批係有外表有內涵,值得支持!