設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[黑膠碟] 樂壇女皇梅艷芳四張復刻華星經典黑膠唱片

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
樂壇女皇梅艷芳四張復刻華星經典黑膠唱片
Master Cut Vinyl Series 180gm High Quality
歐洲(荷蘭)壓碟 復刻封面及包裝 (內附歌詞)
全球限量發行1000張附有獨立編號版本
12月份推出

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
dc903 + 10 + 10 超正!
tlsk + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

心債
01. 心債
02. 情愛火花
03. 一生為你痴
04. 日夜懷念我
05. 莫問起
06. 不必想我
07. 問妳 - 林利
08. 伴星行 - 林利
09. 流螢 - 胡渭康
10. 心內語 - 胡渭康
11. 始終怕講 - 蔣慶龍
12. 過河田雞 - 蔣慶龍

飛躍舞台
01. 留住你今晚 
02. 飛躍舞台 (電視劇《五虎將》主題曲)
03. 寂寞的心
04. 獨愛荊途
05. 不信愛有罪
06. 他令我改變 (電視劇《五虎將》插曲)
07. 逝去的愛
08. 不許再回頭
09. 莫逃避
10. 發電一千Volt 
11. 點起你慾望
12. 今晚記住我

In Brazil
01. 夏日戀人
02. 願今宵一起醉死
03. 火紅色人生
04. 天生一對(電視劇《天生一對》主題曲)
05. 我未失方向
06. 愛我便說愛我吧
07. 夕陽之歌(電視《英雄本色III之夕陽之歌》主題曲)
08. 失落嘉年華
09. 消失的腳印
10. 各走各路
11. 第四十夜

慾望野獸街
01. 慾望野獸街
02. 夢姬
03. 幾多
04. 真我人
05. 夜貓夫人
06. 教父的女人
07. FAITHFULLY
08. 辟啪碰
09. 愛殺
10. 隨緣尋伴侶

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

好囉!唔洗食貴碟囉!

星級玩家

koo9726 發表於 2015-12-10 00:42
好囉!唔洗食貴碟囉!

睇定D先
上次張國榮華星復刻黑膠,唔平過舊版幾多(有D仲貴過)
而封面同聲仲差過舊版

鑽石玩家

窮鬼

好奇遲吓
會唔會以黑膠形式翻出梅姐復出後嘅大碟
CD機︰Philips MC118
Player︰Fiio X1 / Pioneer XDP-02U
Amp: JDS C5
lineout cable: fiio L16
入耳式耳機︰JVC HA FXT90 / Klipsch X7
耳牛︰JVC MX100
個人網頁︰https://www.facebook.com/therudemanroom810/

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

koo9726 發表於 2015-12-10 00:42
好囉!唔洗食貴碟囉!

除了慾望野獸街 非常貴外,其他三隻原版二手價錢都係百多元

⋯⋯有得揀,一定買舊版,音色是翻出的沒有法子比較,原版正好多!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
pinkspider + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

梅姐隻"In Brazil",無論原版CD、DSD、定係黑膠,都衰聲到無倫!感覺係焗住嚮間細房度,隔住牆黎唱咁!

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

我只要一隻慾望野獸街就夠了!

白鑽玩家

我是台灣的網友,當年只有買其中2張,當時在台灣的唱片行一看到就買了,只有In Brazil(1989)這張後來有再買DSD版CD,當年的黑膠大碟裡面除了一本歌詞之外,還有送一張海報,不知道這次的復刻版會不會也有。

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 5威望 +50 金錢 +50 收起 理由
dc903 + 10 + 10 精彩報告
pinkspider + 10 + 10 超正!
icefatgirl + 10 + 10 精彩報告
tlsk + 10 + 10 超正!
machihck + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

ivan_shan 發表於 2015-12-10 16:13
我是台灣的網友,當年只有買其中2張,當時在台灣的唱片行一看到就買了,只有In Brazil(1989)這張後來有再買 ...

當年你買隻 慾望 幾多錢?

現在這隻好貴!