設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: psb

[私人收藏] 頭版CD今生永遠錯過, 好彩及時追得返呢D...(再版分享區)

鑽石玩家

"我贈你體溫 你贈我興奮"....

好抵買嘅一隻學而精選

趙學而家系列十七首 (重新發行)
MUSIC @ EEG 系列全新推出
推出日期︰ 2018年4月18日

01. 反對派
02. 尋開心
03. 連體
04. 尋人
05. 每隔兩秒
06. 我恨我是女人
07. 想見你
08. 反叛情歌
09. 輸給戀愛的女人
10. 浪漫就是...
11. 謫仙記
12. 永遠懷念你
13. 有效日期
14. 再見了
15. 沸騰
16. 怎麼說
17. 終於可結束

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 6威望 +150 金錢 +150 收起 理由
窮小子 + 50 + 50 小子 都好喜歡(林玉露)版~趙學而.
tlsk + 20 + 20 超正, 一定要加分!
ernietse + 50 + 50 用家心得
NAD + 10 + 10 俾個Like你啦
Grandmaster + 10 + 10 報告非常詳盡
Msuper + 10 + 10 她以前的歌幾好!

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

搵返原版好

x

評分

參與人數 6威望 +180 金錢 +180 收起 理由
Grandmaster + 10 + 10 用家心得極具參考價值
Msuper + 10 + 10
窮小子 + 50 + 50
tlsk + 10 + 10
psb + 50 + 50 正到爆

查看全部評分

鑽石玩家

我要左邊個隻

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

psb 發表於 2018-4-15 17:19
我要左邊個隻

評分

參與人數 2威望 +100 金錢 +100 收起 理由

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

psb 發表於 2018-4-13 21:55
"我贈你體溫 你贈我興奮"....

好抵買嘅一隻學而精選

小子都喜歡聽 ~ 學而

## 鄺美雲 ( 精裝歌集 ) 日版 3羊   

碰上幾次都係有些原因   無入手

呢D咪緣份囉 !

當年平平地入隻 特價版 ~ 開心使用致今

x

評分

參與人數 5威望 +140 金錢 +140 收起 理由
ernietse + 50 + 50 我鍾意聽離別的搖籃曲
Grandmaster + 10 + 10 用家心得極具參考價值
tlsk + 20 + 20 正到爆!!
Msuper + 10 + 10 嘩哈哈,今晚有 mood 到玩老作!

查看全部評分

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

窮小子 發表於 2018-4-16 14:53
小子都喜歡聽 ~ 學而

## 鄺美雲 ( 精裝歌集 ) 日版 3羊   

[youtube]o_DbZIFR5ow[/youtube]

<煎廳心血來潮扮下作家!>
再碰一面 但願能再碰一面
既已後悔的路 今天想返起我
我說我已真後悔  
再碰一面 但願能再碰一面
既要放手 且盡量盡量淡忘
日後竟後悔

唔敢再行去信和
怕我心中有淚
但系一只衫羊屍 D
你又可曾體會呢

<原詞>
再坐一會 但願能再坐一會
既有極遠的路 今宵這麼的晚
你說你已這麼倦
再坐一會 但願能再坐一會
既要別去 且盡量盡量逗留
日後亦無悔

唔敢斟香濃既酒
怕你心中誤會
但系一杯清淡既茶
你又可曾領會呢

評分

參與人數 5威望 +180 金錢 +180 收起 理由
ernietse + 50 + 50 快啲投稿你啲原創去100毛電視台啦.
窮小子 + 50 + 50 茅佬作~美仁3羊5係貴就差原裝羊盒。唉!.
tlsk + 20 + 20 M兄 ,俾你攪到Y文冇得撈啦!
psb + 50 + 50 超正, 一定要加分!

查看全部評分

鑽石玩家

唔係每位歌手嘅頭版大碟 CD 都有買,唯有靠啲所謂嘅雜錦"再版"大碟 CD,其中一隻覺得唔錯嘅雜錦"再版"大碟 CD 係呢隻詞 2CD , 而家聽緊 CD1,順便影相

x

評分

窮小子 + 50 + 50 psb ching ~ 真係有心人
tlsk + 20 + 20 一路上76,一路聽歌,正!

查看全部評分

鑽石玩家

只得兩隻做紀念 , 仲記得佢嗎?

x

評分

參與人數 6威望 +110 金錢 +110 收起 理由
tlsk + 20 + 20 吳婉芳梗係正啦。
joan_ww + 10 + 10
Msuper + 10 + 10 靚女個個都實記得佢既,哈哈!.
ernietse + 50 + 50 Nice clean leather pad
NAD + 10 + 10 港姐都殺

查看全部評分

鑽石玩家

80年代....果陣時家中經常聽到 Sam Hui 許冠傑,Whynners,Tracy Hwang ,雷安娜,陳百強, 張國榮....etc. etc. 嘅唱片,全部都係家人經常聽嘅廣東中文歌手。而家自自然然想買返再版復刻 CD 去緬懷同回憶。個人最喜歡敬重嘅80年代男女前輩殿堂級歌手應該係許冠傑 , 張國榮 , 陳百強同雷安娜呢幾位了。近排一直"忙"於搜索 Annabelle 雷安娜所有大碟復刻 CD,但偏偏好深愛嘅"十字街頭"首歌就冇收錄在她個人大碟,唔知點解 ? 師兄有邊位都有聽喜歡 Annabelle?集齊雷安娜所有再版大碟 CD後會影相分享,好懷念 ...佢真係仲keep 得好fit健康,加拿大空氣環境可能好好...
(www.XXXXXX.com/?p=7583)

x

評分

參與人數 6威望 +110 金錢 +110 收起 理由
NAD + 10 + 10 又系女
tlsk + 20 + 20 報告非常詳盡
Grandmaster + 10 + 10 報告非常詳盡
joan_ww + 10 + 10 報告非常詳盡
ernietse + 50 + 50 pink Tshirt 4eyes guy is Manfred wong
Msuper + 10 + 10 PSB兄,你係邊張相度呢?

查看全部評分

鑽石玩家

阻我儲碟者肥五十磅 世紀魔鬼赤貧碟二號

76 榮譽慈善家勲章

psb 發表於 2018-5-1 12:49
80年代....果陣時家中經常聽到 Sam Hui 許冠傑,Whynners,Tracy Hwang ,雷安娜,陳百強, 張國榮....etc. ...

但偏偏好深愛嘅"十字街頭"首歌就冇收錄在她個人大碟,唔知點解 ?

PSB兄,禁你會唔會為了呢首歌買埋呢只碟?大把禁既情況,"華記" 都有好多歌曲只出現精選碟裡面,但歌者自己專輯無收錄,市場手法吧,唔係禁點令消費者買埋精選喎!
我自己儲陰陽樂隊,就一定會為一首無收錄的歌曲買埋只精選,因為自己會儲專輯+儲歌仔!

x

評分

tlsk + 20 + 20 超正, 一定要加分!
joan_ww + 10 + 10
psb + 50 + 50 未開始儲佢啲 CD 呀.....
ernietse + 50 + 50 蜻蜓蟹仔蝴蝶青蛙公仔好似同青春 冇喇林.

查看全部評分