設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ktai

[討論] 以後唔上信和13樓買CD碟

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

無遇到咁嘅情況。佢好有禮。
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 3威望 +110 金錢 +110 收起 理由
jack331 + 10 + 10
lamwaikit007 + 50 + 50
sunboy + 50 + 50 用家心得

查看全部評分

星級玩家

其實係得信和開鋪嘅都係性格小生,心情好就同你爹多幾句,心情欠佳便小你。如果佢地EQ夠高,人際關係好,便不用躲於小鋪渡日。因此我唔會嬲佢地,反而同情佢地。

1萬

白鑽玩家

老而不

CPU 發表於 2015-10-29 12:55
其實係得信和開鋪嘅都係性格小生,心情好就同你爹多幾句,心情欠佳便小你。如果佢地EQ夠高,人際關係好,便 ...

我唔會要求俾少少錢要將佢地當我大爺甘樣服待.
只是信和嘛...沒法了, 白撞+白問唔買, 仲有在場比對價位 (兼打手式唱價 ) 的人事實唔少. 有時我都明白的. 所以大多時我都唔出聲, 淨望唔碰.
到通甘樣佢地唔會出咩聲.

13樓時好時壞, 真心講唔知係唔係姨媽到?
地庫那家就算了, 不過至今又未被佢少過.

分享下我的惡人mode, 我都知呢度有信和的老世在望:
我都試過唔買就即背後講 "唔買就唔好入..."
我即時轉身回去, 見過有D人仲唔識收, 等佢發覺我睥住時嚇到lag機.

well,你少我兩句我ok明的. 我都有開過鋪, 大家都是老世大家知心態.
不過你無口德時, 而我又心情唔好時順手用電話拍片同錄音, 唔好怪我
你唔覺意的一句說話, 到時唔好後悔自己講過.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
粗人敵卡 + 10 + 10

查看全部評分

還是好音樂最好.

鑽石玩家

窮鬼

sunboy 發表於 2015-10-29 10:32
我見cool man好多時刀趁冇乜人或得番一個半個熟客起度就打電話同D類似朋友或行家聯絡,果時佢就好生猛,滔 ...

老老實實
小弟上過唔止兩次,有幾次無買
係近排21號買過隻哥哥金碟
佢都無乜嘢,自己唔通時運高聽唔到
CD機︰Philips MC118
Player︰Fiio X1 / Pioneer XDP-02U
Amp: JDS C5
lineout cable: fiio L16
入耳式耳機︰JVC HA FXT90 / Klipsch X7
耳牛︰JVC MX100
個人網頁︰https://www.facebook.com/therudemanroom810/

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

13樓個老細不嬲都黑口黑面,
上去買cd重要猜下佢心情靓唔靓...
我接受唔到囉.
Blacklist 佢!!

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

地庫果間有傳個佢有尐碟係磨過,但touchwood 我未遇上,所以以我經歷還算好。
13樓??有名你叫「13不詳」,仲上去你們真係~~~

星級玩家

我上過去好多次, 多數都係睇下, 間唔中先幫襯一兩次, 每次只係幾十蚊隻交易
未試過俾佢問候, 可能我好彩 (或者聽唔到)
呢度唔少師兄都同佢好熟, 有時上去見到佢地有講有笑

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

有時D野,待人接物等如照鏡姐,你鞋口鞋面又冇咩禮貌對住人,對方當然5會笑笑口對番住你啦!除非佢係有其他目的者另計,反之如果你客氣少少禮貌DD,相信對方刀會善意回應,萬一佢一樣係黑口黑面粗聲粗氣嘅未自己收聲走人,又或者潤番佢2句先走囉~洗乜嬲唧

評分

參與人數 5威望 +170 金錢 +170 收起 理由
ericeric + 50 + 50
alibabar + 50 + 50 用家心得
jack331 + 10 + 10 用家心得
文次郎 + 10 + 10 形容得好!

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

13/F 上到去保持唔出聲Look CD, 買CD or 運吉都完全沒有問題.

不過要忍受老細在你身邊行來行去執貨時永不會講聲借借.  至於需要老細開金口回答, 例如問價錢, 訂CD, 返貨未等等就可免則免.

1萬

白鑽玩家

阿正

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銅耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

文次郎 發表於 2015-10-29 12:18
講13樓,我又冇嘢喎,佢好有禮咁打招呼添。
講地庫間嘢,仆街、入佢門二至三步,睇下唔買,都被小(佢有心被 ...

me3     .

評分

參與人數 3威望 +110 金錢 +110 收起 理由
jack331 + 10 + 10
sunboy + 50 + 50 用家心得

查看全部評分

與其窮一生去討論音樂或硬件, 何不用一刻放下心去感受音樂的善和美呢