設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[討論] 新耳機入手 一個少人提及的意大利品牌 LIVEZONE

星級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
小弟今日入手一個新耳機...LIVEZONE 的旗艦MODEL -  LZ12 UNIVERSAL 版
講講點解會入手先....其實都係事原兩個月前的...音響展...成個場都好旺...
唯獨係呢間野冇咩人...又放滿唔同MODEL 既耳機.....心想...唔知咩料呢..........

行到入去...先羅起門口那對.....一聽.....E...好正喎.....問一問職員....
呢隻叫 LZ4....係一個MID RANGE PRODUCT....4單元....
(完全估唔到只係4單)...
.再聽埋隻2單yule....OMG..呢隻係2單?
想問多D都問唔到...因為佢只係一個翻譯....

咁既然一場黎到...自然想聽埋其他....除低LZ4
就聽左對旗艦LZ12 嘩..不得了....就係呢把聲....超DETAIL...
.分離做得非常好..人聲一路場....結他...鼓...BASS 全部唔會混埋..清清楚楚
.音場超闊..低音實淨...中音出...高音....絕對係聽演唱會 / 樂器 神器 ....

尤其我一播EASON 隻 THIRD ENCOUNTER ....首黑夜不會來....剩係首10秒...不得了...
點解D FANS 嗌 EASON 果時咁清楚既....成隻歌好似重新聽過..
再聽埋張學友 [活出生命Live演唱會] 首星晴...

之後我除低即刻佢走過隔離聽 Roxanne 定 LAYLA  ...聽埋STAGE 5/7 ...10A...
完全冇感覺....行緊番去LIVEZONE個場....心諗....真係六單....?
唔順氣...再聽多2轉....結果都係一樣

糾結左2個星期....唔得啦...就算聽住隻EM6...都掛住LZ12...
結果就SEND EMAIL 去問問...最後決定整U版....唔整CM..雖然唔係CM 都係要人手做...
仲可以選顏色同樣...
因為今次真係要周圍毒下人先得...XD
等左2個月....終於到手
真係好期待....試聽左半日....聲音冇走樣......但離毒人都仲有D距離
希望快D煲開啦~~~

評分

參與人數 4威望 +70 金錢 +60 收起 理由
WE300B + 10 + 10 絕對認同
hiyori + 40 + 30 精彩報告
goodabc2010 + 10 + 10
斯路 + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

星級玩家

新仔玩家

恭喜師兄。係音展試聽左Livezone YULE,非常唔錯。當日翻譯姐姐做得好好,態度一流,亦唔會亂講說話,不過可惜代理食水較深,令我頗卻步啦。

銀級玩家

要治本必需重口味

雖然未試過
但老實講,愈黎愈覺得單元多少唔代表咩
好似我覺得5wayr好聽過v8
SE5WAYR,HIFIMAN RE800

星級玩家

斯路 發表於 2015-10-26 07:04
恭喜師兄。係音展試聽左Livezone YULE,非常唔錯。當日翻譯姐姐做得好好,態度一流,亦唔會亂講說話,不過 ...

係呀...食水係深D..不過佢最後有俾DISCOUNT 同...有D野免費幫我加左..
計番又唔係話差好遠....都OK GE ~
我有問過意大利果邊...佢話佢唔接受個人ORDER...一定要經代理....

鉑金玩家

金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

Ching係係邊度整?
整universal版係要直接聯絡官方?
因為小弟唔太鍾意cm嘅配戴感,但係官網又好似無universal選項

星級玩家

ph0381 發表於 2015-10-26 17:41
Ching係係邊度整?
整universal版係要直接聯絡官方?
因為小弟唔太鍾意cm嘅配戴感,但係官網又好似無universa ...

佢官網有呀 , 你去日本個網 , 唔好去意大利果個

鉑金玩家

隻lz12真係越試越鍾意
呢個牌子真係deserve more attention

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
hiyori + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

星級玩家

ph0381 發表於 2016-1-4 11:15
隻lz12真係越試越鍾意
呢個牌子真係deserve more attention

估唔到有人推番上黎....
話說已經到手左2個月....有樣好神奇既事發生左...
我前3日入左條新線....俾佢..個聽感只係樣樣升小小...
但昨日發神經走去連煲...點知眼訓到死左...第日先起身....一煲就煲左16個鐘
結果一聽......唔係講笑....

如果我話以前分離得開....而家再開多2倍.....
以前拆開唔到既聲...而家拆開左...
以前人聲算前...而家企後左...
以前只係頭上面包圍感好....
而家係闊到成個頭都有.....去到下巴果個感覺....
癲到HIHI...呢個係我聽DEMO 都聽唔到...
唔知佢發生咩事...
我今晚番去換線..睇下係咪條線問題...

鉑金玩家

008325 發表於 2016-1-4 14:51
估唔到有人推番上黎....
話說已經到手左2個月....有樣好神奇既事發生左...
我前3日入左條新線....俾佢.. ...

我係mk試demo,試完一日隔日又再去試,而家仍然心思思
聽位小姐話呢隻唔係開左好多個鐘,我估係真係無乜人留意無乜人試,畢竟都代理左一段時間
如果隻demo真係未煲開,呢個分離同細緻真係無得輸
我用部X5機仔都已經覺得推得好開好鬆容

聽ching咁講再煲下真係不得了
ching係換左邊條線?
期待分享

星級玩家

ph0381 發表於 2016-1-4 15:38
我係mk試demo,試完一日隔日又再去試,而家仍然心思思
聽位小姐話呢隻唔係開左好多個鐘,我估係真係無乜 ...

哈哈...師兄想唔想試下我果對? 如果就到時間...毒下你都好