設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[討論] 威達又清陳列品了!

1萬

白鑽玩家

老而不

heven 發表於 2015-10-21 22:46
Blue Heaven係power cable, speaker cable 定訊號線?

Nordost 果度,
最頂是white lighting, 之後是puple乜乜, 再落是blue heaven 底下是red dawn
我知係望到blue heaven 由昨日算滿的, 今日下午4-5點突然淨得7-8盒...sales話今早突然有人掃wor.
不過你話係PC, SP, XLR 定RCA唔太記得了. 我見到有RCA線的. 總之已被人掃到唔齊了.
Sales唔肯定老世仲推唔推貨, 一來唔知仲有沒貨返得及時, 又擔心家下造得太平, 行家唔like同時報串外地母公司知的話怕出事.

走的時候有位C兄又係問RCA野, 佢的說話速度幾快的.
我聽到佢有話自已都係用Nordost blue heaven 在Naim 機 <---唔知我有沒有聽錯????

----
又者, 同場入面都有D古怪野,
繼Nordost的神奇水之後
在PS Audio 的同櫃中有3盒 叫Topper的東西, 平是平 不過唔知有沒有C兄知到底是什麼東西? 有沒有用的說
SUPRA廠cable 最右下有些沒標價的插
AQ 有Q形的 rubber feet
Nordost 的煲線機在Naim房

還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

如是者再包膠一下(一個星期了)
昨晚再去, 剛好一週左右. 入面沒什麼特別的東西了. audioquest的RCA 防塵cap 賣晒.
3個ex-demo cable 變成兩箱, 都有D新野, 就是加左少少AQ的喇叭線 (4芯用來行bi wire的) , 而剩下的都是之前大家可能見過又唔買果D地.  
是平價的CA機比較多, 仲有一D低音箱.
Naim 機沒人再問了

我想可以隔一週再去, 看看有沒改價.
還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

官方FB又有相了, 得閒對比下同第一個星期有咩出入:

還是好音樂最好.

鉑金玩家

Proac d20r 24xxx, 地庫全新26xxx
有啲雞肋感覺

銀級玩家

kl122002 發表於 2015-10-24 06:51
如是者再包膠一下(一個星期了)
昨晚再去, 剛好一週左右. 入面沒什麼特別的東西了. audioquest的RCA 防塵cap ...

Ching
如果喇叭線有得再減,請通知聲!
謝謝

1萬

白鑽玩家

老而不

icefalling 發表於 2015-10-24 22:11
Ching
如果喇叭線有得再減,請通知聲!
謝謝

直覺上現在的demo線要cut多一次價才行.
有些是舊的散線被老世cut成20ft一pack賣 (是QED 25週年銀的, 已賣晒) , 今次是audio quest.
我睇佢都係想弄走所有CA野, 仲有一大堆AQ倉存.  

CA的7.1, 5.1 AVamp 其實抵, 才2.3K-3K樓下就有一台. 只要沒什麼要求, 早早可以入手.
還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

明天步入第入第3個星期了, 也就是曼彼的一週.
唔知有咩大變化? 明天收工再去望望

大家又入左D咩野?
還是好音樂最好.

星級玩家

kl122002 發表於 2015-10-25 00:20
直覺上現在的demo線要cut多一次價才行.
有些是舊的散線被老世cut成20ft一pack賣 (是QED 25週年銀的, 已 ...

我都係想留意D 最高級既audioquest 喇叭線,或者rca \ xlr 線 , 因為高階既始終都有一定級數,我上網睇話最見多有2折,唔知依個牌子有冇呢?

星級玩家

kl122002 發表於 2015-10-16 13:18
轉自FB:
https://www.facebook.com/RadarAudioCompany/posts/705245772909863

唔知ps audio ac-12 us plus 電源線做緊幾多錢呢? thanks demo 線都唔緊要

星級玩家

kl122002 發表於 2015-10-21 22:37
有時又幫人入, 無錢買都可以行入去望下, 反正D sales返多左人, 好多都吹水mode (包括老世).
D貨散得快過 ...

有留意到ac-12果條嗎? thanks