設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[Youtube 短片分享] 香港樂壇無得救:4人女子跳唱組合FFx SUGAR BABY MV (Official)

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
[YoutubeHD]yNDWRa8CV8U[/YoutubeHD]

那晚遇見你時怕怕醜醜
怕你發現我眼神裏渴求
OH honey honey baby
honey honey baby
怎可得到你歡心

到你約會我扣著我小手
說會照料我吻著我臉旁
OH honey honey baby
愛我愛我要說出口

時日如飛毯般飛過.
猶幸從不孤單一個.
我要高叫 I Love U.
要向世界告知
i'm ready be your wife

Lets be my sugerbaby
My sugerbaby
只得你最讓我安心
不刻意送贈貴重禮物
無論富或清貧 都想可跟你一生
今晚要託付我終生
終於可說句 「You r mine」
帶上這介指 手不鬆開不掉低我
I'm your honey

帶你見朋友時最最加分
個個也說你俊俏似男神
oh honey honey baby
專一忠心最珍惜我

每次望見你太累太奔波
吻吻你額角說著你太傻
OH honey honey baby honey honey baby 三餐一宿已經不錯

時日如飛毯般飛過
猶幸從不孤單一個
我要高叫 I Love U.

要向世界告知 i'm ready be your wife
Lets be my sugerbaby My sugerbaby
只得你最讓我安心
不刻意送贈貴重禮物
無論富或清貧
都想可跟你一生
Lets be my sugerbaby My sugerbaby
今晚要託付我終生
終於可說句 「You r mine」
帶上這介指 手不鬆開不掉低我 I'm your honey

只得你最讓我安心 牽手見證著每段旅程 懷著愛和忠誠 簡簡單單已經引

今晚要託付我終生
終於可說句 「You r mine」 帶
上這介指 手不鬆開不掉低我
I'm your honey
ant9284

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

真係無得救喇

星級玩家

張如成女團版

銀級玩家

it really kills me.

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

呢班堅勁呀!!!
幾時上無記表演?
昔日天堂鳥同Faith都上到無記, 呢班女咁強, 一定得!!!
東施再如何裝扮效顰,也只是東施,不可能變成西施。

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

好難頂

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

話咁快就有惡搞版本喇:

三十幾萬 views 都幾和味,聽日就知道收到 YouTube 幾多美金:

http://socialblade.com/youtube/user/mssamho

女子MK組合「FFx」,前日推出派台近十個月嘅「新歌」〈Sugar Baby〉官方MV,低質程度引起網友熱烈討論,唔少人怒插MV甩皮甩骨,不過〈Sugar Baby〉MV至今已經有超過30萬點擊,都算係另類成功。

今日有自稱有份拍攝該MV嘅巴打,不忿被指製作低劣,喺facebook大爆FFx及其經理人「欺壓學生」兼「X街」!呢位坦言「燥到要爆了」嘅攝影助理,插爆〈Sugar Baby〉MV成本只有$900:「成單嘢好on x,第一,係想用$900拍到似$30000-$50000質素的經理人,連水同食物的錢都唔X畀隊crew。」;之後又大鬧MV監製不負責任:「前期傾劇本又唔見,中期拍嘢又唔出現」、「由個客欺壓一班有熱誠夢想的學生哥」。

巴打坦言睇唔過眼所以先出聲,又力撐成隊crew已經盡力、問心無愧,仲叫大家:「唔好怪隊crew點解拍成咁,成隊crew 10個人,水都無滴,飯都無得食。」$900成本未計器材費用,10個成員分拆,即係1人$90,真係聞者傷心聽者流淚。FFx方面暫時未有回應,不過今日就有唔少網友發揮二次創作精神惡搞〈Sugar Baby〉MV,其中一個仲加入天線得得B元素,瞬間獲得3百幾個like仲多過原裝MV。

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/magazine/20150917/54215947

睇咗幾篇文之後都笑到肚痛:

【FACE即時】低質MV成本得$900 攝影助理怒爆FFx欺壓學生兼X街

【短片】【FACE即時】3000 dislike! 全民笑爆「FFx」MK Pop MV

香港女子4人組合,挑戰自己- 香港高登

我夠膽講中日韓女子組合無一隊夠佢地正- 香港高登

香港終於有MK女子組合喇! - 毛記電視

繼天堂鳥後又一組合ffx - 自由講場- 親子王國

重口味!騎呢女團凸腩象腿嚇街坊|壹週Plus

步少時後塵香港組合FFx新歌MV串錯字- now 新聞

港女子組合FFx《SUGAR BABY》MV, 網民大叫「要洗眼」 - Qooah

【挑戰「天堂鳥」】女子組合FFx新MV嚇親網民