設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: chanherry

[AV擴音機] RZ900傷心失望開箱文…兼用後心碎感想

銀級玩家

多謝師兄!安橋真係死得

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

其實師兄換機前應知此機不是flagship機種,不能與5010,3030比較,實在不公平,換此機等如降咗級,價錢都反影出嚟啦
3D投影機:SONY HW30ES
功放:DENON AVR -X7200WA
藍光機:DENON DBT-3313UD
前置:B&W 804S
中置:B&W CMC S2
後置:B&W 685 S2
後置:B&W DS6
前高置:B&W DS3
重低:MK MX-250

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

gikifk 發表於 2015-8-31 07:19
甘平價錢唔可以要求甘高,部機現金九千,無可能和頂級機王5010比較($24800) ...

絶對應同
3D投影機:SONY HW30ES
功放:DENON AVR -X7200WA
藍光機:DENON DBT-3313UD
前置:B&W 804S
中置:B&W CMC S2
後置:B&W 685 S2
後置:B&W DS6
前高置:B&W DS3
重低:MK MX-250

星級玩家

exchange everyday.....

76-FC 藍寶石勲章

hit87761 發表於 2015-9-3 03:13
絶對應同

您又誤會我意思了…我當然唔係想呢舊鐵可同5010比較!我呢張帖第一句正提已講期待佢會有838既能力,甚至更多就仲好…
我失望既原因都唔係佢冇5010,3030咁既能力…但係都唔好一條低音preout加個分插就自稱7.2先得架!第一日出機咩?出咁多8字頭既都真係2條低音分開調教…
仲有好多唔係下化既出人意表………
其實在另一角度,呢部機對6系既用家黎講係好夠用的…唔係想兜…事實的確係咁…
話失望不是主觀失望,我冇當佢係最高階機種黎評,失望係佢一萬元級售價五千元級定位,加隻線圈牛加個金屬箱身而已……
吾兒逝矣,大悲![img]http://www.post76.com/x2/sta

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

~嘉輝~ 發表於 2015-9-3 00:56
踩咗無人接貨~~點放呢?
係CHING 咁勇未放就狂踩~~

你回錯 post 啦
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

真係估唔到部900會咁差,我仲估佢有929,828水平,個樣我反而覺得幾好,所以唔好為左追制式換機

心愛的動物離世,就等同親人一樣,希望佢地可以係另一個世界好好的過....rip
Marantz • SAsound • JBL • XTZ • Klipsch • MK • Velodyne • Sony • Oppo • Mcintosh • Focal

1萬

鑽石玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

自從進入 Ture HD 年代, 除咗部 A1-HD 之外, 天仔一直俾 O仔追住打, 今年終於爭番啖氣
千其吾好迷信..
75-X9500G
AV: BOSE 900 Soundbar + 700 拾仔 + 700 surround
Music:  Playback Designs
Speakers: Mordaunt-Short
AMP: KCT + FPB-300C
[img]http://ha1.seikyou.ne.jp/home/jun/gifani/halo.gif[/i

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章

即係呢部吾係比人升級用!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

講真自5010及安仔合併後,出依的機種對用家有的不能交代,將貨就價無得玩。最重要品質,就算sell牛sell到成隻象咁大都無用。今年D仔發圍你聽過後就一定不會後悔,本人實用家,Denon 4520,轉Denon 4810 丶轉ONKYO 5010 ,再轉ONKYO 3030 ,最終Denon 7200 WA 真無後悔無得輸。有的嘢無得欺騙人丶Denon 做9個定位setting 好認真,有時無得自己騙自己,是對品質不是對品牌。希望各師兄見諒

DENON AVC -X8500H
Panasonic 65 GZ2000
Pioneer N-70A
Magnat MR-780
KEF R 900
TDG  NFC-83 X 4
KEF R600C
Earthquake P12
KEF C62
KEF 3005SE x 4
KEF 800DS x 2
MCINTOSH 9000AE
Emotiva XPA 5 G2

星級玩家

exchange everyday.....

76-FC 藍寶石勲章

warmmjs 發表於 2015-9-3 15:31
講真自5010及安仔合併後,出依的機種對用家有的不能交代,將貨就價無得玩。最重要品質,就算sell牛sell到成 ...

其實我都算係denon資深會員…1908,2308,4308,4310,4311,3313,A100,去到4520…
從3313開始改組調整期,4520後才轉會5010,到今日天龍搵得番從前成功既步調後,
x52聲音上直情超越了自己,只係不知何故firmware咁多低級錯處再加上搬屋才放手
auro3D更加把其他同業大幅拋離!只要layout到位,根本不屑再用其他decode…現有格式
同auro3D我型容係大幅度落後…所以,短期內唔係再入x52,就係馬仔7010!
rz900其實不是差,而係定位大模糊,加上有頗多一直安橋全盛期產品都有offer既向呢部機
不見了…話就話先一萬元機種,相對啲頂級省招牌型號咪叫平機囉,但對於大量想升級
師兄黎講,可能講緊用緊既係當年二三千初階機…咁呢部一萬元級既就唔係“先賣九千幾您想點”
囉!
吾兒逝矣,大悲![img]http://www.post76.com/x2/sta