設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: ykluk

[合併式擴音機] 開人苞感覺真係爽 - DEVIALET LE 200 (#2有報告)

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

man1117 發表於 2015-11-17 22:49
sorry,我今日度過,應該有5寸先真。。

又唔可以咁講, 多人鍾意多人講可能只係佢地喺香港比較出名同marketing做得好, 唔代表佢地既CP值係最好~~ {:9_428:}

揀喇叭好重要, 你想要咩聲底喺喇叭可以直接反映, 記住, 玩HIFI/AV唔係為咗跟潮流, 而係為咗聽音樂, 聽自己鍾意既聲音~~!!

黃金玩家

ykluk 發表於 2015-11-18 10:19
又唔可以咁講, 多人鍾意多人講可能只係佢地喺香港比較出名同marketing做得好, 唔代表佢地既CP值係最好~~  ...

新手唔識,就係唯有選D多人講架啦。。

順便問下,PMC 21 聽人聲女聲小品,適合嗎?

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

man1117 發表於 2015-11-19 01:37
新手唔識,就係唯有選D多人講架啦。。

其實個人睇法就無喇叭係唔適合聽咩歌, 只係你鍾唔鍾意嗰啲聲~~~ {:9_423:}

小弟對PMC真係普通, 但有朋友又好鍾意, 所以好難答你~~ 最好自己去聽~~!!

進階玩家

76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

法國高級音響品牌 Devialet SAM 工程師 Paul Saint Aubert已經帶同SAM Lab 器材到訪香港至12月15號。如各Devialet Expert用戶喇叭還沒有 S.A.M. 或有興趣使用Devialet Expert系統,都可以享受Paul家訪及免費製作獨特SAM程式,使你的喇叭百份之百配合Devialet優良Expert 系統。
歡迎致電我們 +852 3563 9535

有關5週年記念形號Original d’Atelier,我們在週末會把技術資料上載至網站。
到今日為止一百套Original d’Atelier已經賣出69套,我們也盡力把幸運數字留給香港用戶。
我希望聖誕節前可以有首批出貨。
SAM LAB.jpg

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
ykluk + 50 + 50 超正!

查看全部評分

黃金玩家

SrZorro

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

我用緊 LE200.  KEF XQ 40 仲未有 S.A.M. profile. {:9_424:}

進階玩家

可以幫你的!請等待我們同事排好時間聨絡你

高級玩家

我對ATC SCM 40 新版未Sam
但我未有機 要過年前先買 可否sam左先

進階玩家

你好,可以的。請你把聯絡資料
電郵到 info@squarewaveltd.com
我要求法國工程師和同事配合你地址到訪時間。
整個過程只需要大約30分鐘。

http://www.squarewavehk.com/2015/contact-us-聯絡我們/

黃金玩家

SrZorro

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

ykluk 發表於 2015-11-16 16:19
以小弟試聽同其他CHING試聽結果, 的確用wifi去播file係最好聲~~Lan其次, USB最唔得, 當然CD同膠都好好聲~ ...

Wi-Fi 同 LAN,我就揀左 LAN 線。

唔係 Wi-Fi 唔好,只係取向問題。 係我既聆聽環境試, LAN 出黎既聲音比較實在同仔細少少。

Wi-Fi 呢,空氣感會好重,音場會比較大。

所以都係個句,個人喜好啦。

不過 AIR 係一定贏哂,USB線可以掉哂佢啦.

LAN setting:
我係 Macbook Air -> WiFi-> Router -> LAN -> Devialet

行 Wi-Fi 其實係近左既。
Macbook Air -> WiFi-> Devialet

問左法國 Devialet, 黎緊會支持埋 UPnP. 即係 NAS 可以直出 Devialet.

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由
ykluk + 50 + 50 精彩報告

查看全部評分

科林玩家

ivanyiu 發表於 2015-12-11 17:48
Wi-Fi 同 LAN,我就揀左 LAN 線。

唔係 Wi-Fi 唔好,只係取向問題。 係我既聆聽環境試, LAN 出黎既聲音 ...

Upnp! 希望是真的!