設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: borrego

[頭戴式] T1 version 2

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

borrego 發表於 2015-8-3 21:55
同意。已經有現版本T1, 真係冇需要買version 2。

話就話增强低音, 其實有可能只係加强頭樑夾力咁簡單... ...

有意入手T1新用家, 特別係想玩平衡既的確係多咗個選擇, 小弟個人覺得都係果句, T1有買貴無買錯.

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

T1低音夠曬強啦重加...
(Post76 Android 手機版送出)

黑鑽玩家

作為 T1 90th 版用家,我都覺得T1 v2 可以換綫更有彈性,不過其實用咗平衡之後,好少用返6.3。
而且大家通常都有幾隻耳機,可換綫變得唔常用。
所以新T1 係想吸引新 Beyer 用家,又或新 XLR 試用家。至於已有T1 用家,sorry, Beyer 無預我地。
https://www.instagram.com/chsw2019/

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

chowyeung 發表於 2015-8-3 21:01
問左價,T1 version2 同舊版T1今日的售價差唔多,連shipping應該HK$7k內搞定。
咁,入唔入version2好? {:1 ...

邊度有得賣呢,謝謝提點

銀級玩家

keltonfan 發表於 2015-8-4 17:42
邊度有得賣呢,謝謝提點

都係一樓那裏。
但衣家個網又冇再show出來了,可能等正式上市才再show。
Schiit Jotunheim, Sennheiser HD600, Neumann KH120A, Tecsun PL-310ET.
ZiShan Z3, ---.

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

chowyeung 發表於 2015-8-4 19:10
都係一樓那裏。
但衣家個網又冇再show出來了,可能等正式上市才再show。

謝謝師兄提點,好有性趣

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

剛剛在今日的av show 內試左,由於隻機日前先來港,未煲開,效果很一般,聲音正常,一般人會覺得好聽,但沒有了「beyer聲」。個人唔喜歡
IMG_20150807_140830 (Medium).jpg
IMG_20150807_141036 (Medium).jpg

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

插頭係2.5mm立體聲頭
IMG_20150807_141210 (Medium).jpg

銀級玩家

新開的T1聽唔到真章,可惜。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

不過也聽到一DD 方向的, 今日的T1 2nd Gen 我6點上下的聽, 又有T1 1代 同AMP 下比較, 感覺其實大家對 T1 2ND GEN 的低其實不太用擔心, 他的低是多了, 但感覺是一振振咁來, 深其實沒比 T1 1代深. 咁當然多少影響了中同高, 但應該比較易有個氣氛. 當然, 個人而言, 二選一我也應該選 1代, 不過是實在 我真是比較 HD800 系, 不太喜歡 T1 就是了.