設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: charliey

[入耳式] 邊度試及買耳機好?請介紹

星級玩家

76 榮譽貢獻勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員

版規是不可求PM

進階玩家

我揀偏門d去沙田新城市FOCO,冇咁多人地方又夠大,d嘢大部份有得試

黑鑽玩家

WallerHomie 發表於 2015-6-10 18:59
[非打手]小小心得分享:
個人因為居住TKO,所以出旺角及深水埗車程較奈,不太方便。
所以小弟行耳機店同唱 ...

我上過foco網頁,見得十幾個牌子入耳耳機,例:onkyo,audiofly都沒有,請問你去過店內,有沒有這2牌子?

黃金玩家

金雞金X我2012之前成日去當年幾好架......
真的是時代的眼淚
音源: LUXMAN D-06u
耳放: LUXMAN P-700u,AT HA5050H
耳機: ADX5000,AWAS/f,AWKT/f,W2002,W11jpn
手提: WM1Z,SP2000黑鋼+64 U18S,64 nio,Odin
喇叭: Spendor A7+LUXMAN L-507UXII

星級玩家

我都上過一次間金雞金X.....去完一場買過1次VK-1,就無去......間間金X我都去過晒.....但最差就果間金雞.....佢有佢地鳩UP你有你睇.....好似當D客送吉白撞咁.......都廢事理你咁....你唔系叫佢拎出黎試....唔系試到好想買個款....佢地唔會同你講多兩句....最叻就岩幾平多小小比你......跟住就咁入左對VK-1.....話可以換線.....但扒你個底......到依家買左咁耐無一條耳機升級線系岩用對VK-1到囉...........有時真系興到火屎咁.....所以我之後到買再上去買野到都無試

星級玩家

Budget-fi 發表於 2015-6-10 17:00
連鎖店員工都係冇料扮4條,dma金聲都一樣串串貢,

想試大機去金聲還可以,起碼source正常少少同多amp揀;

旺角個間DXA..上次想試MSR7佢地冇擺出黎..得SONY 1A有擺出黎..我話想搵冇1A個低頻咁勁既.有個同我講MSR7個低頻比1A會仲勁..(心諗好彩之前有做過功課,唔係又比你水)..

去深水埗個間有個老D既四眼..就幾好人仕..

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

kelvin111880 發表於 2016-5-22 04:05
旺角個間DXA..上次想試MSR7佢地冇擺出黎..得SONY 1A有擺出黎..我話想搵冇1A個低頻咁勁既.有個同我講MSR7 ...

四眼果位好似會周圍走,我係深水埗同旺角都見過佢看舖

黃金玩家

灣仔電腦城2樓間letsgo,任試任聽服務1流!
G36c,M92f,MP5ka1,clock17,L115a3

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

試聽旺角DXA係不錯既 好多種類可以試 但服務質素好似有D缺失
我問可不可以借3.5同軸試MOJO 但有位SALES同我講3.5同軸個FORMAT唔岩我部機(N5)
果時我中同佢講唔係X5先係調轉咩 佢最後都係冇比我試MOJO同借同軸比我
當時心諗 而家D耳機SALES係咪咁冇料 求期搵個人做就算?
耳機相關既知識大 唔知唔怪得佢 但至少唔好阻人試產品

禁止發言