設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: quntinchan

[投影機/幕] 無奈TW8200開箱貼

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

quntinchan 發表於 2015-5-28 16:51
點解閣下係要話我買左支新幕?

在數字台見到你放緊Jk mK4 96"
不是話你買是話你賣左支JK幕
我看錯嗎?話epson機不合用
SONY VPL-VW520ES 100寸峰米T1 4K 鐳射超短投 黑珊100寸 player:澳版UDP-AR800 MKll
前級YAMAHA CX-A5200 後級crown 8300N 4300N  
7.2.4 JBL ARRAY 880/1000/ Control X/ 太陽火crm2/klipsch XL23/超低音:JL E112

銀級玩家

金耳朵銀耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

各位, 每個POST都有完結一天, 讓我今天來個最後的上載. 只希望給各師兄一個回應和給予各師兄一次購物的經驗, 給予各師兄知道作為一個小市民在你的生活的地方自己能做的連皮毛都沒有, 大家生活在本末倒置的社會裡有何感想? 希望大家不用再去分辨是或非. 原來根本是沒有對或錯, 就好像黃與藍一樣.

第一次

第一次

檢查完給我pack好

檢查完給我pack好

第二次

第二次

大家看到第二次的維修單是否很疑惑? epson is accept to refund, but.........六本這店舖會否回水? (因這店舖只售賣epson產品) 大家心知肚明, 打開門口做生意維修單還註明部機是沒有問題, 那怎refund 給你? 覺得店舖做法是沒問題的, 但epson處理手法就很有問題, 當時epson檢查完後還給舊機包裝好, 跟我說, 拿足所有單據和"機"回店舖退款. 我當時亦很懷疑地打電話去店舖問過明白, 但負責人已表明不會退款的. 大家認為epson這說法是否"無賴"? 不負責任, 還叫我拿部機去做退款? 姐係玩多我一轉!

查證不能退款後再聯絡epson, 他的回應是我們接受退款, 但最終決定權是在店舖. 還跟我說你現在只有兩個途徑可做,
一. 跟店舖相討退$  
二. 換幕或去消委會投訴(之前都有幾單, 他說) 大家說這樣是否"厚顏無恥"?

買機本是開心的事, 無論全新或二手! 二手乃野就當然是人的問題, 但買一部新機還要浪費更多精神, 時間去處理, 個人覺得很是無奈.
但作為一個品牌是否應該保持, 保護著自己的企業精神? 而我只看到epson產品就零架一切? 以大欺小, 而職員工作態度更是可憐, 可悲, 這是我現在看到的epson.

5知coupon有無著落? 又睇下點.

"完"

AV WEAPON'S                       MUSIC WEAPON'S

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

買機本是開心的事, 無論全新或二手! 二手乃野就當然是人的問題, 但買一部新機還要浪費更多精神, 時間去處理, 個人覺得很是無奈.
但作為一個品牌是否應該保持, 保護著自己的企業精神? 而我只看到epson產品就零架一切? 以大欺小, 而職員工作態度更是可憐, 可悲, 這是我現在看到的epson.

untinchan 兄  好在睇到你個 POST  
EPSON   88

星級玩家

HI FI 都唔好玩嘅*-*但又成曰買 ...

我都係敢話,以後換機,EPSON 不作考慮!!!

鑽石玩家

哈哈哈!我仲諗住佢部反射式雷射光機添!真係要重新考慮下啦

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我本來打算前兩星期買,現在改變計劃買sony或其他,多謝師兄報告。epson處理得太差了。

星級玩家

3LCD得番Epson咋喎,DLP又得番台灣機,台灣機又麻麻地,日本牌子咪得Sony同JVC揀,太貴啦,最懷念三菱DLP同Panasonic 3LCD機,佢地又退出家用市場,咁以後平機咪無咩選擇,我自己用開Epson無咩投訴

星級玩家

tam_kk 發表於 2015-5-19 21:01
換幕啦,唔夾機,LCD投影機嘅死症

CHING 可否多多指教 ??   因小弟試玩 DLP 咋 ...

鑽石玩家

這個報告應廣發到各大影音網站和討論區讓消費者看到並自行判斷。 也要譲Epson自己看到!我自己就一定唔會買Epson投影機了。這正正就是貼錢買難受。

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Epson咁都得,自己設計有問題(正如之前有Ching講過又唔見JVC Sony有事),又唔話人知要夾幕,仲話已知有幾單一樣case,佢仲好意思叫人去輔頭refund,以後都唔考慮Epson產品啦!
Optoma UHD65,Mr. Color A1U plus Player,Onkyo TX-RZ3100,Naim Nait XS2,Teddycap SE,FS:ProAc D20R,CS:ProAC Centre Voice,RS:Klipsch RP-402S,TS:MK Sound M-5,Sub:JL Audio F112 v2,Vertex 2