設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: quntinchan

[投影機/幕] 無奈TW8200開箱貼

鑽石玩家

Kobekobe5310 發表於 2015-7-14 11:17
CHING 可否多多指教 ??   因小弟試玩 DLP 咋 ...

小弟由Sanyo Z1開始玩投影機,初初唔識,驚人嘅畫面70吋,用咗冇幾耐,發覺畫面一噠噠,原來會入塵,Z2冇買,等到Z3,有汽泵清塵,換機,買返嚟重衰,左右畫面一紅一綠,搵代理搞嚟搞去得個吉,代理話原來係所有LCD嘅死症,係博你哋睇唔到,死未,所有之前我係巴斯話,就算執到錢都唔會買LCD投影機,重有如果有人部LCD投影機完全冇嘢,我話出一倍價錢同佢買咗佢,之後永不錄用,依家用OPTOMA,HD82和HD83兩部

星級玩家

tam_kk 發表於 2015-7-14 17:11
小弟由Sanyo Z1開始玩投影機,初初唔識,驚人嘅畫面70吋,用咗冇幾耐,發覺畫面一噠噠,原來會入塵,Z2冇 ...

又學到野 !
不過要消化下, 希望小弟部野唔會咁 la

銀級玩家

c兄如果係有暗棟出現,有無試過投投用第2個位置電源或第2條電源線又或者HDMI 線,又或者改變下HDMI接線既方法呢?
又有無拿過部機去朋友度試下甘呢?
玩得AV有時遇到D怪野係同一個地方下未必甘容易得出病源,試下抬部8200去人地度玩下可能會有意外驚喜!!
EPSON TW8200 絕對係一部好機,我自己都用緊用左16個月完全無你所講既問題,晚晚睇得不知幾開心
如果真係部機問題點都要佢換機喇!無問題既8200set得好你睇得會好開心!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
goldberg0083 + 10 + 10 絕對認同 絕對是我之前用過的最好的8200.

查看全部評分

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

wck709394 發表於 2015-10-20 20:34
c兄如果係有暗棟出現,有無試過投投用第2個位置電源或第2條電源線又或者HDMI 線,又或者改變下HDMI接線既方法 ...

我用過的最好投影機都會是Epson8200 ,3D是480hz 2400流明最光和又冇閃的
因為換左sony 500ES 4k先冇用到8200 .因sony 500ES的2D畫面就是強!因為是冇晶格同好強電影感
我最中意看3D的但sony 500ES的3D都冇Epson8200好
2k機我都用左5至6部,有好多師兄說識睇一定要睇DLP,但DLP機黑位都冇Epson8200黑位好
Epson8200絕對是好機!!
純屬我個人意見
SONY VPL-VW520ES 100寸峰米T1 4K 鐳射超短投 黑珊100寸 player:澳版UDP-AR800 MKll
前級YAMAHA CX-A5200 後級crown 8300N 4300N  
7.2.4 JBL ARRAY 880/1000/ Control X/ 太陽火crm2/klipsch XL23/超低音:JL E112

銀級玩家

goldberg0083 發表於 2015-10-20 21:26
我用過的最好投影機都會是Epson8200 ,3D是480hz 2400流明最光和又冇閃的
因為換左sony 500ES 4k先冇用到8 ...

正咼C兄,換左4k sony 500 仔,但我已對sony 無咩奇望,lcd 机黎講佢個黑位真係無epson tw8200 做得甘好,dlp 唔係三片式跟本唔睇得唔好自己騙自己,epson Ls10000仔我都去朋友度玩過絕對係好野,画汁及黑位比tw8200 只有更好,可惜呢個價錢唔係真4k,真係無辨法入手,到真4K機出我都可能只會買返epson !
(Post76 Android 手機版送出)