設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[古典] 只講古典CD, 任何廠都可以 ^_^

1萬

白鑽玩家

老而不

kongchai 發表於 2016-6-17 12:57
各位師兄
小弟有事請教有關在 eBay 購買後的問題
最近投得一隻心愛碟

是global shipping program 吧?
按理沒理由沒寄出, 因為在美國記都一定有tracking .
但個轉運點是在KY 如果位賣家在加洲等的地方, 可能真係好耐.

如果 seller唔做野, 係可以找ebay全數退. 以前我試過, 係要花少少時間.
如果位seller再list一次, 可以向ebay report, 等ebay 做野.
還是好音樂最好.

鉑金玩家

kl122002 發表於 2016-6-17 13:09
按理沒理由沒寄出, 因為在美國記都一定有tracking .
但個轉運點是在KY  ...

KI 兄
賣家在 賓夕凡尼亞州

鉑金玩家

kl122002 發表於 2016-6-17 13:09
但個轉運點是在KY  ...

KI 兄
正如你經驗最差情況下都可以退款 。

不過
若今次唔成功收到它的話我相信沒有機會再以今次的價錢買回它呢 ?
因為我是已底價投到它的 ,冇其他人出價所以個價超平呀 !
其實我都懷疑 seller 冇寄出它的 ,重新再競投的話一定唔係呢個價 !

黃金玩家

kl122002 發表於 2016-6-15 13:55
呢個幫到你:

http://www.price.com.hk/search.php?q=%E9%98%B2%E6%BD%AE%E7%AE%B1

早點識到師兄就好了

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
ernietse + 20 + 20 the cd looks like has cancer

查看全部評分

背棄音樂的人

黃金玩家

ultramanzoffy 發表於 2016-6-18 02:00
早點識到師兄就好了

呢套後期有買回,內圈MADE IN GERMANY都是銀圈版.而且抗氧化力強.雖然好久沒有再拿出來聽,希望無事吧

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
ernietse + 20 + 20 U long time no post wor! looks horrible!

查看全部評分

背棄音樂的人

1萬

白鑽玩家

老而不

ultramanzoffy 發表於 2016-6-18 02:16
呢套後期有買回,內圈MADE IN GERMANY都是銀圈版.而且抗氧化力強.雖然好久沒有再拿出來聽,希望無事吧{:6_1 ...

世紀大悲劇啊!!!!       

呢度有人甘教, C兄會不會拼死一試?
http://forums.stevehoffman.tv/th ... -label-area.203624/

我當年試過用酒精唔得, 拼死一試用開模型油的thinner都唔得 (仲咳到被大夫丙足一個月)

張CD其實仲唱得, 不過轉起來不順 (我以前的一張記得好多noise) , 之後唱花左,
唉...最後去左廢膠回收.
都唔明點解當年CD廠搞D甘的野.
還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

kongchai 發表於 2016-6-17 14:11
KI 兄
正如你經驗最差情況下都可以退款 。

似是沒寄出吧?
如果退左就算了, 了左件事去.

我家下仲有件奇呢野煩緊.
明明pay左, paypal 都過了數, seller都已見是 paid ,
不過我卻是偏偏unpaid, 真是搞鬼.
還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

音樂迷

76-FC 綠翡翠勲章

銀圈CD有個方法救,我老公試過但並不是所有牌子CD都可以咁做
某些牌子CD面層會被"溶化",先此聲明
就是噴上一層"叻架"(即透明光漆)1小時後再噴上另一層
侍它乾透(最好幾小時後)
這方法亦救回部份80-90年代的CD

1萬

白鑽玩家

老而不

old8woman 發表於 2016-6-18 08:33
銀圈CD有個方法救,我老公試過但並不是所有牌子CD都可以咁做
某些牌子CD面層會被"溶化",先此聲明
就是噴上一 ...

我有朋友都試過, 大約是在千禧年左右時做吧?
佢張philips CD唔得, 起到一塊塊, 最後死左.

在此出份死亡證.
還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

kongchai 發表於 2016-6-1 11:56
大約一年前在其他網站上看到網友介紹
Philips Blue Face 碟 ,當時想可以收集它們嗎 ?於是由這一刻開始起 ...

Kong 兄
今日又遇上了一張24/96, 是Mozart / grumiaux
http://www.ebay.com/itm/MOZART-V ... :g:19kAAOSw-4BXYa5n

剛才以為是blue face, 手快快qutoe 了言...
是真的花多了少少, 不過, 也給你過過目吧.
以前我有的, 也是一借沒回頭的一類
還是好音樂最好.