設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: warmmjs

[討論] 不得不讚的售後服務

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 綠翡翠勲章

冇理由格? 唔通真係轉性, 聽落都有d匪夷所思, 等我去睇真d先。

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

可能我溝通有問題
多過一次對答如下
Sales : 想揾乜野機?
我 : 有無 xxxxxxx?
Sales : 有,你想幾多錢買?
跟住我都吾識回應

安記就修理差
太舊既機吾整
但有人比其他公司修理又整得返,巴斯網有實例
我自己就試過部多聲道後級比我發現有兩聲道零件與其他聲道不同
第一個回覆係果兩聲用起後置一左一右米得羅
之後應承換兩條新,當然只係換過件零件
發現後回覆係師傳手工比原裝仲好
部前級多年後都壞左,山長水遠拎去尖咀
問完壞乜己即回覆無得整

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

值得一讚~

高級玩家

地牢服務, sales吋到無朋友,我就覺得服務見仁見智 x3.

鉑金玩家

billy3310 發表於 2015-3-10 22:03
可能我溝通有問題
多過一次對答如下
Sales : 想揾乜野機?

見到而家仲有良心店鋪同負責任既代理喺開心既事,值得讚既真喺要表揚既~
老實講,售前/售後服務好唔好真喺視乎好個人, sales或者cs都喺人都有阿媽生,但總喺有部份人永遠認為自己絕對地啱,而員工就一定喺錯,   

個人經歷 : 上年年頭第一次落地牢搵野,客氣咁問,sales佬都好斯文咁答,雖然頭三次我都喺落去運吉,第四次先買野,果幾位哥仔都有問有答,過程有講有笑,對比附近果D黑埋口面,問多句都唔肯答就真喺大對比,可能我好彩遇到好人,之後仲識左師兄所講既M老闆成日毒我,最後過年前又擺左十幾張金牛喺佢度...

至於安記維修,過年前我打去查詢技術同設定上問題,有位叫kk同另一個人回覆,我問既都解答到,仲好客氣,至於整機,我未試過,不過上年年尾幫個朋友搬隻大牛龜5010上去,仲記得等個位好細好逼,整機師父都客氣咁接待我地,放低之後等左大約3個星期比百幾蚊送番屋企,一直用到而家

而樓上師兄話太舊整唔到個case就兩睇,因為唔知舊成點,好難評倫,但純粹太舊冇零件冇得整咁又唔算喺服務差既,點都好過同你講可以訂跟住之後一尾拖掛,我部某韓國星星牌電視等零件都三四個月,果D服務就真喺叫差 ,而且攞出去比人整人地點整你部機又喺另一件事

打左咁多廢話,唔喺想對任何師兄不敬,我唔喺咩打手,只喺講出自己經歷與睇法,當然有好多問題我未撞過,希望以上公司繼續維持良好之服務吧,不喜勿插

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

如果地庫M記Sales都叫做吋,咁友誠果D你千其唔好上去。
(Post76 Android 手機版送出)

黃金玩家

Sun811 發表於 2015-3-11 12:51
如果地庫M記Sales都叫做吋,咁友誠果D你千其唔好上去。
(Post76 Android 手機版送出) ...

又唔係所有都係咁既 我上過16樓 阿二 同6樓
招呼又真係唔差喎

星級玩家

總覺得點都係事先要做吓功課,我才敢行入去影音店問嘢和試嘢的。

唔少店員,見你唔多識,就會老點或hea答。

鉑金玩家

Reactor 發表於 2015-3-11 23:30
總覺得點都係事先要做吓功課,我才敢行入去影音店問嘢和試嘢的。

唔少店員,見你唔多識,就會老點或hea答 ...

通常都喺 , 如果唔喺點搵你錢

做功課都喺一件好事黎既 , 不過網上面講既千奇唔可以信晒播 , ,要知道商業手法曾出不窮 ,

都喺果句,耳聽為實,收貨就得啦~

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

qaz123 發表於 2015-3-15 02:22
通常都喺 , 如果唔喺點搵你錢

做功課都喺一件好事黎既 , 不過網上面講既千奇唔可以信晒播 , , ...

x2
Naim CD5xs
Naim 202/200  Hi cap
Onkyo Av 5010  Oppo 103
ProAc D20R    Sonus Faber Venere中置
Chartwell BBC LS3/5
Mirage OMD 5後置     REL T 7
Graham 3/5閒置