設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[討論] 不得不讚的售後服務

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

話說今天有時間去睇吓底音,又行返去地庫,一心想買 HRS-12 , 因上次3月頭買了部Onkyo 3030在setting途中誤碰了底音紙好似燒了. 點知落到地庫M公司老闆問我部Onkyo 3030 set到 Atmos未,嘩想流眼淚, 買個萬零蚊咁好記性會關懷我的小客, 於是告訴他,我玩音響15 年都算有的知識,何况用開5010, 但我真的set唔到,於是今晚8點幾真的有人到我家做setting,當然最終搞掂了,過了半個鐘地庫M老闆還打給我,問我ok嗎? 有時不要看人衹成功一面,要好好學他對工作的熱誠,還對客户的關注,抵你發達

M老闆就說,我叫伙記上你家set ,嘩嚇死我. 自問自己做了服務行業30年有18年管理經驗,我都要對地庫M老闆這份熱誠打動了,我相信我似後買什麼AV都回找他們. 今天還有時間去了友誠整座睇,好慘無客,小弟初入AV行列在友誠所受過的冷嘲熱諷, 衰的講今天是昨天種下的果 ,salesman無咁吋 ,但見到無晒熱誠. 我是用家,亦是購物狂,我要求的是服務. 有人說香港人愛投訴,對不起我對旺角M老闆及他的員工要讚揚 ,他們所給你的是建議及教學,並非要你一頸血.

另外有些對Onkyo服務有投訴的Ching, 今天小弟收了Onkyo2次電話一次3:30及他們在今晚9:30再跟進的陳先生,萬分感激. 我作為小用家,你都給我Premium服務,多謝多謝 ,我也用過Denxx机,壞過4308 等了3個月,3-4年前都系机皇 ,而且無人跟進. 所以你話Onkyo服務差,我無嘢講啦,時代不斷轉變,有時自己也要改變,不可以洗少少錢要一級服務.

希望各師兄體諒,我並非打手,對現今還持着這種熱誠去做生意,我作為一個消費者真的感受到了 .當然一定也有唔同意見人事,但我是對事實而講, 希望大家有不同意見下,可以不要留下侮辱性字句去傷害這班熱誠的前綫工作者

萬分感激

評分

參與人數 14威望 +149 金錢 +150 收起 理由
billy829 + 10 + 10 一定要加分
louis001 + 10 + 10
臭鼬鼠 + 10 + 10 一定要加分
hit87761 + 9 + 10 絕對認同
hoki2528 + 10 + 10
savage121212 + 10 + 10
1tony1 + 10 + 10
ykluk + 20 + 20 用家心得
lamhokin + 10 + 10
good88690 + 10 + 10 絕對認同
smokeyduck + 10 + 10 用家心得
komiya + 10 + 10 精彩報告
Samson2011 + 10 + 10
pac + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

DENON AVC -X8500H
Panasonic 65 GZ2000
Pioneer N-70A
Magnat MR-780
KEF R 900
TDG  NFC-83 X 4
KEF R600C
Earthquake P12
KEF C62
KEF 3005SE x 4
KEF 800DS x 2
MCINTOSH 9000AE
Emotiva XPA 5 G2

黃金玩家

6萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵銀耳朵學員76-FC 黑鑽石勲章

QQ
值得一讚~~

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

証明生意難做
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
komiya + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

老而不

講講我小時候目到的hifi店(事實是某家無線用品店)的熱誠.
和你提過的都一樣, 買了之後是有一位師傅上門安裝 當時我年紀細, 不過我記得當年師傅的年紀都已灰頭銀髮.
除了置好了機之外, tone音時還用上了電波器check, 沒問題, 也沒有收過一分錢(當年送貨的還要給"茶錢"(你明吧?).
順便也教導我入古典之路(當時買回來只是為了唱大戲.) 之後再去台子, 也可以吹水唔買野, 又或者間中買野有得平.
店子沒了, 師傅應不在人間.

我不是推祟"這才是正式的after sale service" 然而今日行hifi店,
穿得不合眼的不理, 買價2-3次之後黑臉  我不是沒錢買, 但都可以格價吧?  有時問多少少, 發覺佢地都只是"一份錢一份貨"為主答, 有咩特質都唔知, 更莫說  tone音時還用上了電波器test?
布時真的想回到SARS時代, 不是因為大家在窮, 而是當時比今日有一種以前的人情感.

評分

komiya + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

還是好音樂最好.

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

地牢服務的確唔錯

評分

pac + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

上次買r50,我比了$,話{:9_434:}遲兩天取,老闆話幫我換埋老变四box set

評分

pac + 10 + 10

查看全部評分

ONKYO5530前级 REL S3  KRELL S300i. 後级 xpa5
Atmos JBL X  LEXICON DD8
SONY  HX750   BEN Q W1080ST+
Kef R500 R200c 後置  MK M55T
Madison e3Extreme 1 x3
  Cambridge  Audio751
PS3  Xbox360 Will U  P

星級玩家

我認同真正的七天售後服務,感受過。,買了貨品覺得有問題,幫你試到得為止! 别家睬你都傻,叫你上代理攪
(Post76 Android 手機版送出)

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

路過....加一句, 我買AV產品不多, 可以說是買了一樣東西~好幾年才換,
這店的服務, 幫你建立信心幫他自己建立信譽, 這行(應該是各行各業都重要)..
上年我買了R200C, 入去有一店員(叫R...)我沒有試便買, 因對其售後放心..

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

值得一讚 x 2