設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 245141525

淺談灌水帖 (更新: 2013 / 01 /14)

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章

小瑟 發表於 2009-9-30 09:53
其實用手寫板, 真係好辛苦的.....隻手超支力!!!
我就迫左自己用速成, 而我見好多兄弟都係用九方....不過用 ...

我自己都唔識打字!
但係有heart的話,手寫板每個字刻下去都會寫給你作為回應!

那些只tick icon 或者 只tick support or not 都可以有灌灌灌灌灌水成份的!
山無稄, 地無缺, 才敢與76絕!

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章

bigair 發表於 2013-1-14 16:23
只係出圖像真係無乜意義,就好似街頭表演咁,睇完就走,不過我估呢d人有大把,用心討論者不多 ...

用心討論者不多 absolutely agree!!!

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章

小瑟 發表於 2013-1-14 17:03
其實都不能一概而論既, 總之唔好一來就成版都係   咁就好D, 因為上面都有師兄講得岩,  ...

如果 tick 係無分加
你估又有幾多人願意舉手之勞?

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

edlsang 發表於 2013-1-15 11:06
其實出番每週精華区 ,話可解決以上問題 !(对發帖版友都係一份鼓勵  )

不過排版方面又要重新定位! ...

即係首頁果個??? 好, 等我重新研究下呢~~!
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

HOHOHO 發表於 2013-1-15 11:55
因果關係!

先有灌水帖,才有灌水回應!!

HOHOHO兄, 我都知你好多不同既意見, 亦都非常多謝你咁有心, 不過好多時唔係好似你諗得咁簡單, 就好似以下你幾個提議, 其實都幾難行~~~

1. 一些無無謂只是 Say Hi 灌水帖,要冊冊冊去!
A: 有時有好多版友真係上左年紀又或者跟本唔會打字, 英文更加唔洗講, 佢地只可以以表情或簡單回覆以示支持成為科林既一份子, 如果呢樣野我地都要抹煞, 我覺得唔係好事!!!

2. 回應者要Key入文字才算是真回覆!否則 warning ,再犯要暫停功能 !
A: 呢個更加冇可能, 上網尋開心, 咁小事都要 WARNING, 呢個唔係一個好既動作, 版友上來都係志在開心, 郁D就WARN同BAN, 唔係一個開心既地方會做既事!!!

3. 曾經更改進級制,令到很多人原地踏步能進級!可否減低升級要求?
A: 其實更改左既只係係最高級以上既等級先加新LEVEL上去, 基本上"轉業玩家" 以下既會員, 其實只係改左名而冇係分數上有太大既轉變!!!!

4. 多分無鬼用! 應該可用分數每年更換會員詰!
A: 依家D分冇用都咁咁多人呃分為升級, 如果D分有用, 只怕情況會更壞呢!!!!

其實HOST一個科林, 唔可以照顧哂成萬上76既朋友, 不過我地都希望可以做到中間平衡, 人人都可以開心上來, 唔係上來上到一肚氣咁呢~~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

互動出動,驅動便變動,說來簡單做起來要主動.

鑽石玩家

一個公仔,一聲HI,都係76眾兄弟對網內討論區的支持,為呃分想升級只是少數,如果大家唔支持,連HI,公仔都慳番,慳D力唔好,唔支持啋你都有味啦,只是管理階層的角度與一眾76兄弟的角度有所不同,小弟不是說管理階層的角度不對,只想大家合作攪好76,唔好攪到大家有隔膜,有排斥,最後76變成死城一個

進階玩家

關人隱士

我情形同HOHOHO兄一樣,用有限既英文再加一塊晶鑽手寫板
咪又係咁回覆,睇下有無心啫
audio-gd Fun marantz cdp 5003 audiolab 8000Q  P3-DIY P4 PB 2
fuze imod DX 100
HA 3 Head Amp
TPC UE 10 W3  11pro K702 pro 900 HD25-i Q 701

5萬

總版管

wantf1 發表於 2013-1-20 22:01
一個公仔,一聲HI,都係76眾兄弟對網內討論區的支持,為呃分想升級只是少數,如果大家唔支持,連HI,公仔都慳番, ...

呢個我地亦有諗到, 所以我地都唔係強迫大家去跟, 只係想溫提一下咁解呢~~~

Post76玩樂網.

鑽石玩家

小瑟 發表於 2013-2-28 11:37
呢個我地亦有諗到, 所以我地都唔係強迫大家去跟, 只係想溫提一下咁解呢~~~  ...

小瑟ching, 沒有想過閣下會回應小弟,thanks, 我會繼續支持76嘅,無論有分冇分