設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: 245141525

淺談灌水帖 (更新: 2013 / 01 /14)

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

gikifk 發表於 2013-1-14 16:50
好似我買部機出幾張圖片,就有幾十個師兄,齋出的師兄算唔算抽水呀? ...

你買機出相都係想人弓起, 你又冇問野, 人家想同你討論都唔得啦~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

horace_tsang 發表於 2013-1-14 16:55
其實無話灌水唔灌水,每日都會有新會員加入,一來唔係每個人都知道守則,二來表情符號都係表達一種,特別不 ...

我做果個支持功能就係因為可以讓大家睇完帖之後, 可以支持一下有內容既師兄既回帖, 咁就睇得輕鬆時又出得安心啦~~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

睇完貼!唔回貼又好似唔係咁好.... X2

唔知咁算唔算灌水呢

黑鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

小瑟 發表於 2009-9-29 10:25
其實呢個問題係好早已經有討論過, 不過問題係可能大家都會覺得想講既野同上面人講既野都係差唔多, 又想表達 ...

大王, 好多地方都有set最少字數~~~
但就算你限最少一百字, 佢都可以照 key 一堆公仔出黎, copy paste有幾難?
我post野都係為分享, 人地意見當然想聽多d, 但見到一堆公仔亦係冇符~好歹也是鼓勵
等運到

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

甘大家繼續開心發問,開心解答
Naim CD5xs
Naim 202/200  Hi cap
Onkyo Av 5010  Oppo 103
ProAc D20R    Sonus Faber Venere中置
Chartwell BBC LS3/5
Mirage OMD 5後置     REL T 7
Graham 3/5閒置

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

ahnel 發表於 2009-9-29 11:03
其實出面好多forum都有限最少字數以防灌水, 我覺得就並無不妥~

我都有聽過有d網友o既意見就係, 佢地本身唔 ...

限用最少字數防灌水唔係一個好方法,因為到時唔只回一個 ,係

2萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2013-1-14 17:05
我做果個支持功能就係因為可以讓大家睇完帖之後, 可以支持一下有內容既師兄既回帖, 咁就睇得輕鬆時又出得 ...

小小意見   :不過若只支持比分 ,吾去回帖  ,
                      個帖又可能好快比其它帖覆蓋 。
                      抹殺了一些 Ching 的 攝影.  / 開箱 post. .......
Elac 249 & 241
KEF Q500 surround speaker
KEF T101 Atmos speaker
MK X10 Subwoofer
Yamaha CXA5100
Ediscreation 後級 7ch
Ediscreation HIFI HTPC
Panasonic 65VT60H
Rockna wavedream Dac
Modwright LS100 & KW

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

絕對支持

3萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

一早就要咁做啦!十扑

星級玩家

冇條件嘅敗家仔

76-FC 藍寶石勲章

小弟愚見,抽水與否,見仁見智,最緊要大家玩得開心。出帖人最開心最想就係張帖有人睇有反應,表情符號同文字都同樣係表達方式,想寫感想/回應嘅人自然會寫;若果落咗限最低字要求,師兄們為寫而寫去充數,又有何益呢 ...

現況如此,『兩害取其輕』,小弟傾向維持現狀。

評分

參與人數 1威望 +10 收起 理由
小瑟 + 10 精彩Report

查看全部評分

Sony BRAVIA 43W800C
Oppo BDP-93 NuForce Edition
Pioneer VSX-1020-K
Bose Acoustimass 6 Series II