設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: oldappletree

[合併式擴音機] Creek 50A 玩法

星級玩家

ming005 發表於 2015-3-3 21:02
Creek配epos唔錯配搭

我記得友x 揮王有對 Epos 一朝到晚都播羅敏莊,不過唔係用Creek 推。

音樂,人聲超級離箱。咸魚白菜各有所好

聽歌:淘寶膽前,永恆之音合併機,Creek 50CD
睇戲:LG 65UB9500 Denon AVR-X4100W
            F:Elac 244.2 C:Epos Elan 20 Sur:Mirage OMD 5
            Atmos:Atlantic Onkyo Sub:Sunfire HRS12

黃金玩家

LS50的确是虾人推,比R300甚至R700都难推。不过Creek 100A终于出了,要新买就买100A,不用一皮其实性价比还是很高,是很夹KEF这类高清型喇叭。
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
momolee + 10 + 10 用家心得
oldappletree + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

oldappletree 發表於 2015-3-3 22:55
我記得友x 揮王有對 Epos 一朝到晚都播羅敏莊,不過唔係用Creek 推。

音樂,人聲超級離箱。咸魚白菜各有 ...

我試機時...sales哥哥就係駁對epos座地...
AV AMP : Denon AVC-X4700H
Int. Amp : Marantz PM10
UHD Player : OPPO UDP-203
CAS : Cambridge Audio Azur 851N
FS : KEF R700
CS : KEF R200c
RS : Mirage OS3
Sub : Earthquake MiniMe P8V2

星級玩家

jc9314 發表於 2015-3-3 23:31
我試機時...sales哥哥就係駁對epos座地...

可惜我冇空間玩座地

睇戲:LG 65UB9500 Denon AVR-X4100W
            F:Elac 244.2 C:Epos Elan 20 Sur:Mirage OMD 5
            Atmos:Atlantic Onkyo Sub:Sunfire HRS12

黃金玩家

Ching 我諗你既聆聽環境一定好細

回Ching 我前面已申報48呎
我所講的音場定位質感並非憑空亂吹
乃是同在kef showroom 用r300 + 合共3x k cdp+amp
比較
的確kef showroom組合力量超強
個店員大叔開超大聲 我要企到9呎外才找到合適聆聽位置
但d樂器痴埋一舊 全沒定位 分離可言
樂器亦沒質感(個日又係自帶古典cd)
所以覺得50a 並非一文不值
聽完ching 分享亦知道50a 可能不適合大過100呎空間?!
多謝ching 分享
PMC Fact 8.

鉑金玩家

呢期好似有好幾位師兄都入咗 CREEK 50A/ 100A, 請問係唔係有PROMOTION? 依家大約咩價位??

星級玩家

hugomember 發表於 2015-3-4 10:31
呢期好似有好幾位師兄都入咗 CREEK 50A/ 100A, 請問係唔係有PROMOTION? 依家大約咩價位?? ...

早個月問過下。

大概50A@4.8
100A@9.5

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

oldappletree 發表於 2015-3-4 13:39
早個月問過下。

大概50A@4.8

差一倍價錢,唔係幾化算

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章

oldappletree 發表於 2015-3-4 13:39
早個月問過下。

大概50A@4.8

差一倍價錢,唔係幾化算

黃金玩家

差一倍價錢,唔係幾化算
(Post76 Android 手機版送出)