設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: psb

[私人收藏] SANDRA/MODERN TALKING/BLUE SYSTEM/SILENT CIRCLE/C.C.Catch 大碟全集

鉑金玩家

psb 發表於 2015-1-6 22:48
Modern Talking Remixes CD2.

第一次看到师兄这个post 很厉害! 这两张remix cd在市场真的从来都没见过!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
psb + 10 + 10 超正,TQ!

查看全部評分

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2016-10-2 11:25
第一次看到师兄这个post 很厉害! 这两张remix cd在市场真的从来都没见过! ...

係呀 , 其實之前小弟已經提過,呢兩隻 SonyBMG 限量嘅 Remixes 2CD 只限在俄國出 (下圖),其它世界各地係冇嘅,所以非常限量罕見。如果想要完整收集 Modern Talking 第1張至到第12張大碟所有嘅12" maxi-single versions 同 instrumental versions,相信只有呢兩隻 Remixes 2CD 先至有囉。記得當年 Modern Talking 曾經出過 CD singles Box,但可惜唔夠完整 , 只係收集第1至第6張大碟嘅 12" maxi versions,所以小弟先至在 Ebay 向一個俄國賣家買呢兩隻 SonyBMG 限量嘅 Remixes 2CD。記得當時 SonyBMG 剛剛推出 Remixes 2CD,好好彩入到兩隻全新密封,而且唔係好貴,都算係小弟嘅 MT 珍藏。師兄有興趣嘅話,可以耐性睇番之前呢個 post 講過嘅小弟 Modern Talking discography 全集 , 交流下..

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 5威望 +140 金錢 +140 收起 理由
dc903 + 20 + 20 一定要加分
Msuper + 10 + 10 Modern Talking, 正呀
alibabar + 50 + 50
ernietse + 50 + 50 用家心得
Grandmaster + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2016-10-2 22:03
係呀 , 其實之前小弟已經提過,呢兩隻 SonyBMG 限量嘅 Remixes 2CD 只限在俄國出 (下圖),其它 ...

没错, 小弟也很喜欢modern talking, 当年的single cd box非常抢手受欢迎, 但价钱很昂贵, 买不下手了,现在就只有12寸黑胶唱片, 你的mt收藏很完整,应该全都齐了

評分

參與人數 4威望 +90 金錢 +90 收起 理由
dc903 + 20 + 20 用家心得
psb + 10 + 10 TQ
Msuper + 10 + 10 師兄買只精選碟,外國錄音翻出都好聲的.
ernietse + 50 + 50 show us your vinyl la, thank you

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2015-2-8 22:54
還有另一首浪漫情歌...

难得有这么动听的樂曲 , 多谢详尽MT分享 , 精彩!! !

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
psb + 10 + 10 Thanks!
Msuper + 10 + 10

查看全部評分

鉑金玩家

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
psb + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

鑽石玩家

Grandmaster 發表於 2017-4-14 19:50
难得有这么动听的樂曲 , 多谢详尽MT分享 , 精彩!! !

謝師兄, 分享=開心,每次分享完聽番啲碟時會覺得更有 feel。見你咁喜歡 MT,再分享由 MT嘅 Dieter Bohlen 提攜 , 作曲, 監製同編曲,走紅歐陸有 "女 Modern Talking" 之稱嘅 C. C. Catch,佢嘅 hit singles 太多,隨意揀出一首小弟至愛 "Jump In My Car",好浪漫嘅琴鍵音樂 , 可以當情歌咁聽, 加長版12" Maxi-version 仲正 , Cally 鄺美雲曾經翻唱呢首歌 , 你是否聽過?  C. C. Catch 在2009 年演唱時嘅 video , 風采依然 ...
留意 video尾段佢嘅清唱,好正 ...

x

評分

Grandmaster + 10 + 10 用家心得
Msuper + 10 + 10 Modern Talking 快歌堅正
dc903 + 20 + 20 一定要加分

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2015-9-25 17:52
Sandra 初期大碟CD三步曲"trilogy",  感覺上呢三張大碟嘅音樂風格好相似, 好Eurobeat. ...

竟然收藏了这些, 大开眼界

評分

參與人數 3威望 +40 金錢 +40 收起 理由
dc903 + 20 + 20 絕對認同
psb + 10 + 10 超正!

查看全部評分

鑽石玩家

psb 發表於 2017-4-15 12:44
謝師兄, 分享=開心,每次分享完聽番啲碟時會覺得更有 feel。見你咁喜歡 MT,再分享由 MT嘅 Diet ...

有興趣儲 C. C. Catch,下面呢啲已經係全集齊哂

x

評分

Grandmaster + 10 + 10 超正!
dc903 + 20 + 20 為了這盒攪到焦頭一wat泡!

查看全部評分

鉑金玩家

psb 發表於 2017-4-15 12:44
謝師兄, 分享=開心,每次分享完聽番啲碟時會覺得更有 feel。見你咁喜歡 MT,再分享由 MT嘅 Diet ...

没留意邝美云那首翻唱, 但jump in my car当年在disco很流行, 是一张出色的舞曲专辑

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
psb + 20 + 20 用家心得

查看全部評分

鑽石玩家

今日在 Ebay 見到呢兩隻MT 初期 Hansa 精選大碟CD,雖然冇需要有呢兩隻精選,但啲 CD相片同包裝靚靚,所以亦將啲相 save 响呢度作留念,見證某一個年代流行嘅音樂。兩張 CD嘅相片亦將好多讀書年代回憶帶返嚟。記得當年經常唱片舖見到呢兩隻精選,亦係當時鐳射唱碟 CD 剛剛開始普及化,永恆嘅回憶

x

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
Msuper + 10 + 10 正正正
Grandmaster + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分