設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: psb

[私人收藏] SANDRA/MODERN TALKING/BLUE SYSTEM/SILENT CIRCLE/C.C.Catch 大碟全集

鑽石玩家

psb 發表於 2015-10-25 18:46
禮拜日黃昏, 再嚟 Blue System 完整大碟discography, 德版三張大碟CD - "Backstreet Dream", "21st Centur ...

再分享Blue System 全集系列,Modern Talking 重組前嘅另三張德版大碟CD - X,Forever Blue,Body To Body. 賞試再改變音樂風格嘅Blue System/Dieter Bohlen, 90's電音同浪漫抒事情歌... 旋律, 音樂一樣好靚好吸引, 小弟至愛, Dieter就係Dieter,  德國音樂創作大師

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 2威望 +60 金錢 +60 收起 理由
alibabar + 50 + 50
km3232 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

鑽石玩家

chopinlau 發表於 2015-10-26 12:38
近排入咗套Blue System精選,音樂比MT時精彩,但整體變化不大!
(Post76 Android 手機版送出) ...

恭喜曬師兄,竟然識得欣賞Blue System,正

鑽石玩家

好多好多歌依家聽音樂都唔會outdated

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由

查看全部評分

鑽石玩家

有些少Modern Talking影子嘅Love Suite, 但音樂就update咗DD....

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

psb 發表於 2015-10-31 21:25
恭喜曬師兄,竟然識得欣賞Blue System,正

就是ching你介紹Blue System,我先知Dieter Bohlen自己出碟,MT 時都是他創作,所以Blue System啲歌應該不會離得太遠!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
psb + 10 + 10 師兄客氣

查看全部評分

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

在CD 討論區都有好多位ching 介紹好多我以前錯過咗的好歌,都有很多驚喜 thx!

鑽石玩家

chopinlau 發表於 2015-11-1 12:38
就是ching你介紹Blue System,我先知Dieter Bohlen自己出碟,MT 時都是他創作,所以Blue System啲歌應該 ...

師兄客氣,得閒時post相重溫吓心愛嘅CD收藏嘅果種感覺真係好過癮㗎!
再分享Blue System 第十三張大碟 "Here I Am", 亦係Blue System嘅最後一張大碟CD。出完呢隻"Here I Am"後,Dieter Bohlen就再重組Modern Talking, 然後好快就出咗 Modern Talking嘅第七張"回歸"大碟CD The 7th Album - "Back For Good"。Dieter Bohlen在 "Back For Good" 同 "Here I Am" 兩隻大碟嘅封面髮型同樣貌好相似,因為呢兩隻大碟出版日期好接近

下回會分享吓Blue System十三張大碟CD全集裡面, 個人覺得最經典最正嘅五張大碟, 然後得閒再分享 Modern Talking 所有第二階段嘅大碟CD/混音CD.

x

評分

查看全部評分

鑽石玩家

Blue System 十三張大碟CD全集系列中,要揀出最正嘅真係好難 ,隻隻大碟有獨特嘅精彩同吸引力,聽到呱都唔會厭或過時, 但音樂最超正非以下呢幾張莫屬,有興趣嘅師兄得閒或者可以留意下

x

評分

查看全部評分

鑽石玩家

周五晚,分享呢張Les Mckeown德版大碟CD "It's A Game",Ebay高價買, Dieter Bohlen 制作四首歌,太正, 成隻大碟CD由頭聽到尾唔使skip track,值得收藏, 快慢歌都好高質素,喜歡歐陸浪漫氣息音樂同Dieter Bohlen/Modern Talking/ Eurobeat嘅朋友不妨試聽吓...今晚再拎嚟聽一聽

x

評分

參與人數 1威望 +50 金錢 +50 收起 理由

查看全部評分

鑽石玩家

psb 發表於 2015-1-5 18:29
第二張單曲 Single, Brother Louie'98 (New Single Mix). "Back For Good"大碟裡面系沒有這個版本, 小弟所 ...

Blue System 13張大碟全集後,Dieter Bohlen重組Modern Talking,推出回歸大碟The 7th Album "Back For Good"... 總結吓小弟嘅Modern Talking第二階段所有大碟CD/CD single/Remixes 1 & 2大碟CD收藏,好耐以前已經分享過D碟嘅全部細節,有興趣嘅時兄不防參考同指教吓

"Back For Good", "Alone" & "Year Of The Dragon"大碟CD:

x

評分

takeishi + 10 + 10 超正!

查看全部評分