設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Eggsman

[合併式擴音機] T-AMP mod 改

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

MD10做特價呀、有師兄說話新高登$1280
Eggsman 發表於 2009-9-23 13:09

我見到 淘寶 1050 呀

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

我同老細去代理試過MD10,佢用套都好專業的器材又加後級咁比我地試,我無講比我老細聽所有DAC價錢,先試 Musiland SVDAC06 DAC ,我老細聽完話唔掂,個歌手好似帶咗口罩唱咁,再試 MD-10 我老細話正好多,我問正SV ...
maner394 發表於 2009-9-23 14:12

我都知你隻 da-3 好抵玩, 就算隻 192kh 24bit dac 都唔使500真係好抵, 不過 da-3 冇 coxial, 192kh 24bit dac 又冇usb...
我其實係想買黎咁樣:

pioneer bdp-320 / pc mp3 ---> dac ---> onkyo 806 ---> klipsch icon speakers

btw, 請問 musiland 可以係邊度試呀?? mocha 又有冇得試呢??

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

我都知你隻 da-3 好抵玩, 就算隻 192kh 24bit dac 都唔使500真係好抵, 不過 da-3 冇 coxial, 192kh 24bit dac 又冇usb...
我其實係想買黎咁樣:

pioneer bdp-320 / pc mp3 ---> dac ---> onkyo 806 ---> klipsch ic ...
sayye@h 發表於 2009-9-23 15:00

da-3 有coxial 喎

進階玩家

maner394兄:

Mocha DA-3大概幾錢?

進階玩家

maner394兄:

pokingrun 發表於 2009-9-23 16:02

呢隻會唔會好過MD 10??

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

maner394兄:

pokingrun 發表於 2009-9-23 16:02

連運費約港紙$450

呢隻會唔會好過MD 10??
Eggsman 發表於 2009-9-23 16:30

呢隻Mocha DA-3一定好唔過 md-10,不過唔會差好多,而 MOCHA 192k 24Bit DAC ,粒chip同 md-10 一樣,應該有得鬥下!

鉑金玩家

50# maner394

SVDAC06 DAC 你上次問我我都話可以唔駛試呢部係好舊嘅形號
MD-10 只係贏 Mocha DA-3 唔多..................
你係咪上去我同你講個度試??
你試聽定你老婆試聽先???
呢個好好重要 hifi最大敵人就係老婆xd
Mocha DA-3同md-10我都有我覺得唔止嬴少少如果唔係我有何苦放部Mocha DA-3 up部md-10

1萬

黃金玩家

50# maner394

SVDAC06 DAC 你上次問我我都話可以唔駛試呢部係好舊嘅形號
MD-10 只係贏 Mocha DA-3 唔多..................
你係咪上去我同你講個度試??
你試聽定你老婆試聽先???
呢個好好重要 hifi最大敵人就 ...
sunny6628 發表於 2009-9-23 17:00

係去果到,我同老細、matta722同佢老細,我老細出名對耳比我靈敏,因我老細都好鐘意聽歌,點解會叫理D老細去試聽,因我同 matta722都知價錢,會有心理因素影響,四人最後試聽結果係一致!

鉑金玩家

58# maner394

如果你鐘意Mocha DA-3咁就真係底玩 我覺得比同價soundcard底玩
之前有個網友教我一個好容易mod既方法 另佢音質有所提提升費用20以下

1萬

黃金玩家

58# maner394

如果你鐘意Mocha DA-3咁就真係底玩 我覺得比同價soundcard底玩
之前有個網友教我一個好容易mod既方法 另佢音質有所提提升費用20以下
sunny6628 發表於 2009-9-23 17:38

講嚟聽下............