設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Eggsman

[合併式擴音機] T-AMP mod 改

進階玩家

我都係係房仔聽炸, 聽人聲多.....
你請問你個對係咪ProAC clone, 之前聽人講話很高c/p 值, 同價位最好, 但唔知邊度有得聽....

鉑金玩家

clone proac s1c最正係lmage jazzboy
由於彷間太多仿 proac s1c間間廠d質素都好唔同分別都好大下 因為每個人校聲功夫唔同
聽人講金子彈 銀子彈板無晒咁滯
以家一般街買到都係黑子彈板
ssp好似有得聽

進階玩家

而.....ta2022, 咁到時請你講下個聽後感分享下喇

鉑金玩家

43# Eggsman

到時係我問佢先真

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

29# sayye@h

佢又唔係屬於純後級
我係網上見到有d人分享
塭佢改做後級配胆前加返對全頻喇叭咁玩

另外鬼佬玩到比大陸仲顛
sunny6628 發表於 2009-9-23 00:52

呢隻咁細既野, 可以推到咁大隻喇叭??!!
如果駁av amp 係咪咁駁呀: av amp --->>> t-amp ---> speakers??

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

32# sunny6628

Thanks again Sunnh 兄, 非常有用的資料, 其實多D 師兄教討論下D 入門野, 可以幫到好多好似我呢D無咩錢, 又想玩下音響嘅人,
其實好多國內野都唔差, 價格又平, 好適合玩入門CAS 嘅人.... ...
Eggsman 發表於 2009-9-23 01:43

agree
我估遲d既影音系統, 一部電腦 or 一部 media player 真係不可或缺, 尤其對d窮人黎講

進階玩家

sayye@h兄:
可否講講你套CAS?
我都有興趣玩,是用USB既DAC嗎?

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

sayye@h兄:
可否講講你套CAS?
我都有興趣玩,是用USB既DAC嗎?
pokingrun 發表於 2009-9-23 10:01

實不相瞞, 我尋日先arm arm 知道 咩係 CAS
我用緊BLURAY 機同 AV AMP 咋, 我宜家咪學吓野, 諗緊好唔好買部 MOCHA 或者 Musiland md10 玩下囉..

進階玩家

我用緊BLURAY 機同 AV AMP 咋, 我宜家咪學吓野, 諗緊好唔好買部 MOCHA 或者 Musiland md10 玩下囉..
sayye@h 發表於 2009-9-23 11:21

MD10做特價呀、有師兄說話新高登$1280

1萬

黃金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

MD10做特價呀、有師兄說話新高登$1280
Eggsman 發表於 2009-9-23 13:09
sayye@h 發表於 2009-9-23 11:21

我同老細去代理試過MD10,佢用套都好專業的器材又加後級咁比我地試,我無講比我老細聽所有DAC價錢,先試 Musiland SVDAC06 DAC ,我老細聽完話唔掂,個歌手好似帶咗口罩唱咁,再試 MD-10 我老細話正好多,我問正SVDAC06 DAC 幾多,有無一倍?佢話唔止,我再問 MD-10 同屋企 Mocha DA-3 掙幾多,老細話又唔係掙好多,MD-10 只係贏 Mocha DA-3 唔多,咁我同老細講唔使買走得,我屋企只係PC MP3=>Mocha DA-3 =>av amp=> Klipsch RB-61 (出名聽歌唔得)!
所以我覺得Mocha DA-3 c/p值好高,咁既價錢好低用,再高一級部MOCHA 192k 24Bit DAC 應該同MD-10 有得鬥!