設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: sharkpigyu

[AV擴音機] Lexicon RX-7 Kef R50 到手啦!!!

星級玩家

sharkpigyu 發表於 2014-12-14 09:06
早晨呀pac兄!! 係呀 而家聽住Sammi演唱會先!!! 不過一到快歌就好想扭大個volume  而家細細聲都 ...

小弟今日得閒聽演唱會, LEXCION既力密度控制力無可置疑, 唔知CHING聽唔聽老餅演唱會? 想音場音色又好聽既有興趣可TRY TRY以下, 其他有D唔熟不過小弟聽過以下你會試到音樂廳式感受, 聽完後會愛死你部LEXICON架啦 係時候要入番D軟件囉

非 . 甄妮音樂會
陳潔麗演唱會
ADELE LIVE CONCERT
張學友2007 (果陣時佢仲有氣周圍跑)

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
pac + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

Cambridge 751R 752BD Lexicon ZX7 Vlodyne spl1000
Accuphase E460 DP550 ProAc 20R Center C KEF Q800d
LG 65LA9700 MTV8000

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

pac 發表於 2014-12-14 09:15
早晨呀師兄。
你無幻覺,系密度增進強左。
爆機時低頻都會收緊左,唔會亂。

剛剛終於試完老變4同atmos trailerr50果然有啲料到 鴨毛感覺算係非常明顯!!到試atmos trailer 落雨個part 我專登隻眼向上啤個天花板 真係天花有雨落架 我覺得好神奇 不過我最想分享最大感覺就係加左後級後呢套戲同喇叭帶比我嘅逼力 聲音快狠準 控制大場面 完全沒有散亂 每粒音我都聽得好清楚!!! 以前我試過開聲音開到-20db 感覺已經吉耳同嘈 頭先我再試下-20db 什至去到-18db 感覺係聲音打面 但好爽 無吉耳 高中低音依然好穩定 好飽滿 成set喇叭依然無腳軟!!好犀利隻rx7!!我好後悔甘遲先入你!!我太遲帶你返屋企啦!!
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 5威望 +60 金錢 +60 收起 理由
jason1969 + 10 + 10 精彩報告
chhanthony + 20 + 20
jeffmao + 10 + 10 好毒好毒!
pac + 10 + 10 精彩報告
louis001 + 10 + 10 超毒 XD

查看全部評分

LG 65 E6P
Marantz 8802a
Lexicon RX-7
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
Focal Diablo & CC1008be
KEF T301 E301
MA RX-FX
Velodyne DD12+

黑鑽玩家

jeffmao 發表於 2014-12-14 16:56
小弟今日得閒聽演唱會, LEXCION既力密度控制力無可置疑, 唔知CHING聽唔聽老餅演唱會? 想音場音色又好聽既 ...

好 得我一陣聽下學友感受下先!!! 老餅演唱會我都啱架學友隻1/2世紀好鬼好聲兼畫質好正!! 我而家已經愛死lexicon 佢就好似能量水一様不停為我啲喇叭加油!! 推到我啲喇叭去到極限!!

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
jason1969 + 10 + 10 用家心得
jeffmao + 10 + 10 後級真係可以試真你套SPK可以去盡成點?.

查看全部評分

LG 65 E6P
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
MA RX-FX

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

sharkpigyu 發表於 2014-12-14 17:37
剛剛終於試完老變4同atmos trailerr50果然有啲料到 鴨毛感覺算係非常明顯!!到試atmos trailer  ...

幻想下ZX7會點呢

黑鑽玩家

pac 發表於 2014-12-14 17:54
幻想下ZX7會點呢

哈哈 我都唔敢想像zx7 而家我已經好滿意啦!!
pac兄 其實點解zx7要兩條電源線?
LG 65 E6P
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
MA RX-FX

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

sharkpigyu 發表於 2014-12-14 18:35
哈哈 我都唔敢想像zx7 而家我已經好滿意啦!!
pac兄 其實點解zx7要兩條電源線?
(Post76 ...

用的地方不同。美國是用兩條PC,而好似話歐洲是一條。
香港行貨是一條PC的
http://post76.hk/forum.php?mod=v ... p;highlight=Lexicon

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

幻想下ZX7會點呢

ZX7
UDP900
AVM70+MCA525
D12s

黑鑽玩家

pac 發表於 2014-12-14 19:30
用的地方不同。美國是用兩條PC,而好似話歐洲是一條。
香港行貨是一條PC的
http://post76.hk/foru ...

多謝pac兄解答!!
LG 65 E6P
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
MA RX-FX

7萬

白鑽玩家

幻想下ZX7會點呢

我問代理MC14要在遲d最快明年6月先有,因為部嘢冇Atmos & Aura 3{:9_440:}
LG65UC97004K,OPPO 205, Lexicon ZX7 x 2,Marantz 8802a,KEF Reference 207/2 (LR) 202/2c (C), R900 (SL/SR) R500 (SBL/SBR) CI2200RR-THX(TFL/TFR), R50(SDL/SDR), Velodyne DD 15 PLUS x 2, SONY WM1Z/JH Layla

7萬

白鑽玩家

sharkpigyu 發表於 2014-12-14 17:37
剛剛終於試完老變4同atmos trailerr50果然有啲料到 鴨毛感覺算係非常明顯!!到試atmos trailer  ...

下一步向純前級
LG65UC97004K,OPPO 205, Lexicon ZX7 x 2,Marantz 8802a,KEF Reference 207/2 (LR) 202/2c (C), R900 (SL/SR) R500 (SBL/SBR) CI2200RR-THX(TFL/TFR), R50(SDL/SDR), Velodyne DD 15 PLUS x 2, SONY WM1Z/JH Layla