設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[AV擴音機] Lexicon RX-7 Kef R50 到手啦!!!

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
首先開場白第一句我要多謝pac兄 無你rx7無甘快成事!!!好感激你的幫忙!!

好好好開心我終於擁有我人生中第一部純後級啦!!望左好耐!! 成日聽到各chings話加左後級後有幾正 今次我終於可以自己感受下後級帶比喇叭嘅力量同密度 再唔駛去朋友屋企聽啦!!! 不過足足搞左我7個鐘 因為我要重新執過曬啲位同清潔全部機 洗乾淨它們的身!
整完部重量超過100磅嘅rx7 我已經散晒啦 之後我都無乜心機搞隻r50 就甘駁左線就算 都無乜點望過佢 跟住例行動作 用ypao auto setup 再調一調 再搞下個eq 甘就11點啦!! 我已經無曬力啦 隊隻joey 演唱會聽下就算!! 一聽已經完完全全唔同曬 喇叭雄渾有力 細節同密度多左同高左好多!! 感覺上好似換左喇叭甘 好正!! 不過太夜啦 老婆又訓左 試唔到atmos啦 聽朝先試!!
希望遲啲可以整個超級唔專業報告比大家 分享到此為止!!到我要冲涼啦
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 34威望 +351 金錢 +341 收起 理由
aerosmith + 3 + 3 精彩報告
小寶老豆 + 10 + 10 超正!
lamhokin + 10 + 10
ken01010 + 9 + 9 超正!
wally333 + 10 + 10
billy829 + 10 + 10 超正!
keith688 + 10
momolee + 10 + 10 超正!
stockpicker + 10 + 10 超正!
bigair + 10 + 10 超正!
qq1122yq + 10 + 10
pinkspider + 10 + 10 超正!
[DOH]Naruto + 10 + 10 超正!
ryan123 + 10 + 10 超正!
eddychoy04 + 10 + 10 超正!
louis001 + 10 + 10 超正!
ykluk + 20 + 20 超正!
keke323 + 10 + 10 超正!
jason1969 + 10 + 10 超正!
edlsang + 10

查看全部評分

LG 65 E6P
Marantz 8802a
Lexicon RX-7
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
Focal Diablo & CC1008be
KEF T301 E301
MA RX-FX
Velodyne DD12+

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

如果系r500仲正

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jason1969 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

ONKYO5530前级 REL S3  KRELL S300i. 後级 xpa5
Atmos JBL X  LEXICON DD8
SONY  HX750   BEN Q W1080ST+
Kef R500 R200c 後置  MK M55T
Madison e3Extreme 1 x3
  Cambridge  Audio751
PS3  Xbox360 Will U  P

白鑽玩家

好正呀!

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

恭喜C兄買到心頭好等代超級報告
tv pan 55wt60h
oppo 105d
av amp Pioneer sc-lx901
power amp Ediscreation 7ch
FS-kef r300
CS-kef r200c
RS-mirage omd-5
FH-JBL Control X
TR-JBL Control X
sub-sunfire hrs-12

黑鑽玩家

lawzelda 發表於 2014-12-12 23:57

如果系r500仲正

我地方太細 玩座地會玩得無甘好 不過我記得ching你地方都唔係太大 都玩到r500貼貼服服!!勁呀!! 等我遲啲啲錢回左氣 會考慮換走對前置 到時先再唸玩咩前置!! 而家要食住樹皮先!!!
LG 65 E6P
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
MA RX-FX

黑鑽玩家

paulonmi 發表於 2014-12-13 00:10
恭喜C兄買到心頭好等代超級報告

超級唔專業用後感就有!! 我都係新手 咩都係學習中!! 只係想同各chings Happy sharing!!! 交流下心得!!
LG 65 E6P
金仔E650
金仔DP550
Oppo 203
MA RX-FX

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

實在太勁!

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

恭喜恭喜

星級玩家

公起公起 終於買埋番來加入埋後級大家庭囉, 希望你形容得出果種完全唔同既感覺, 我就真係唔識用文字表達寧捨唔同FEELING, LEXICON好氣好力又不失細節你盡可開大VOLUME去FEEL下會下點? 基本上不會走音拆聲所以呢台好野來的, 如果開大VOLUME後有D唔平行可能係未ADJUST好或係有可能因為書架SPK的WEAK POINT被放大左而唔關LEXICON事

之不過你真好野抽部機番來我真頂唔順了重到HIGH HIGH. 你果條線係唔係換左ATLAS銠頭? 本來想叫你去試下插其他FEEL下銠同普通頭分別? 不過好似唔得因為你既IEC尾係橫身唔合其他機用, CHING可以慢慢玩幾個月定晒先再決定最終換咩野SPK去配合套野, 因為而家聽歌同睇戲係去左另一個境界架啦 ENJOY~

仲有CHING記得開埋POWER AMP睇TV, 正好多架

評分

參與人數 5威望 +50 金錢 +50 收起 理由
bigair + 10 + 10 用家心得
louis001 + 10 + 10 用家心得
jason1969 + 10 + 10 精彩報告
sharkpigyu + 10 + 10 用家心得
pac + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

Cambridge 751R 752BD Lexicon ZX7 Vlodyne spl1000
Accuphase E460 DP550 ProAc 20R Center C KEF Q800d
LG 65LA9700 MTV8000