設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[PS4/PS5] 《The Order: 1886™》(中伏~國外傳媒: Cancel the order!)

三潮玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章

QTE的本質

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
momolee + 10 + 10 一定要加分
@肥狗仔@ + 10 + 10 so ture

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

今次我覺得唯一可以讚嘅

就係兩個特別版嘅figure

同隻game 嘅graphic一樣細緻

所以有人肯割愛就搵我啦

至於隻game⋯⋯大家落黃金或者二手區放啦 我唔要喇唔該

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

michael.t 發表於 2015-2-21 23:30
今次我覺得唯一可以讚嘅

就係兩個特別版嘅figure

我以為"買figure送遊戲"只係日本專屬...

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

不過唔好話,我識有人可以打爆忍龍,卻應付唔到QTE...

個感覺好唔知點咁,有時再危險的敵人你都可以一命過關,但QTE一撳錯分分鐘一招喪。然後系統比多次機會你去撳掣,點知個QTE同之前的又完全一樣,咁其實仲算唔算QTE呢...

黃金玩家

Gears of War (戰爭機器)之父Cliff Bleszinski終於開腔談論《The Order 1886》。早前佢喺Twitch直播玩1886,當中提到自己對遊戲的感覺。和唔少玩家一樣,佢對遊戲的射擊系統﹑畫面美工及動畫都感到滿意。唯獨遊戲的動畫及QTE實在太多又唔可以飛,此舉令Bleszinski好難愛上這款遊戲。Bleszinski指本身並唔抗拒QTE,只係自己想好好享受gameplay而唔係一大堆的過場及QTE(意思可能係覺得喧賓奪主,在MGS4發售時其亦曾投訴過該遊戲的過場片段太長)。

這位在XBOX360時代舉足輕重的製作人又提到1886的AI和有9年歷史的Gears of War相比唔見得有幾醒目,其解釋到當年戰爭機器的每名AI都設有一個timer防止AI做出on9行為。(@肥狗仔@未玩1886,唔知該遊戲的AI係咩情況)

Bleszinski在直播上表示若果有錢做這種大片級電影體驗,點解唔將啲資金投放在其他有意義的地方。此外,Bleszinski指現在業界對遊戲沒有信心,若果開發商向投資者展示一款擁有荷里活級遊戲畫面的大作,這會較易開綠燈,所指之遊戲不言而喻。

而當中最帶刺的評語相信都係以下哩句喇:

"But you know, Sony needs to sell consoles. I always call it a system justifier. Look at these looks. It clearly looks better than PS3. That’s what they’re gunning for."

Source:
http://www.dualshockers.com/2015/02/20/the-order-1886-on-ps4-heres-what-cliff-bleszinski-thinks-of-the-first-hour-of-the-game/

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

@肥狗仔@ 發表於 2015-2-22 13:08
Gears of War (戰爭機器)之父Cliff Bleszinski終於開腔談論《The Order 1886》。早前佢喺Twitch直播玩188 ...

其實戰爭機器無左佢真係唔掂

黃金玩家

momolee 發表於 2015-2-22 14:13
其實戰爭機器無左佢真係唔掂

Judgement只係MS所托非人。睇返HALO,不論正統續作還是外傳都由Bungie自己負責返,所以我唔明點解Judgement要外判比其他部門做,雖然都係EPIC的。

其實一般前傳/外傳故事的號召力已經唔係好夠,有幾多game好似COD咁惦同唔惦都有咁多人買?最後結果MS同EPIC自己受返。

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

好在最近去左打DOA,否則都在中伏名單中。

黃金玩家

marcolau 發表於 2015-2-22 20:10
好在最近去左打DOA,否則都在中伏名單中。

圖呢圖呢

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

@肥狗仔@ 發表於 2015-2-22 21:25
圖呢圖呢

咩圖呀?